Bıçak Sanatı - Forum

ATÖLYEMİ KAPATIYORUM

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
ATÖLYEMİ KAPATIYORUM
« : 26 Mayıs 2011, 10:15:53 »
Merhaba dostlar,
Zaman ve maddi imkan kıtlığından Göztepe Sanayiideki atölyemi kapatma kararı verdim. Eğer buraya yakın birileri devam etmek isterse hiçbir karşılık beklemeden atölyemi onlara devredebilirim, böylece bende arada gelip çalışabilirim. Kirası 180 TL  dir.
Dolu çeliğim var çalışılabilecek, isteyenlere verebilirim ama gelip siz almalısınız( mesela Eylem, sen yakınsın istediğin kadar alabilirsin dostum ). Tek istediğim bir tanede bıçak bana yapın  8) 
Bunun yanında kömür ocağım, körük, 50 kg lık örs , tarihi kocaman bir mengene, çekiç ve pense takımlarımı, kütüğü ve büyük çalışma tezgahını da alabilirsiniz...işte gelip görün.
Tercihim buraya adam gibi zamanını ayırabilecek birilerinin gelmesi ve birlikte çalışmamız (ben arada gelirim) ama bıçak sanatı ölmesin, bir desteğimiz olsun diye herşeye varım. Eğer birlikte kullanmak isteyen olmaz ise Haziran sonu boşaltmayı düşünüyorum atölyeyi.
Sevgiler
Ercan
Ölümü gülerek karşıla!

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: ATÖLYEMİ KAPATIYORUM
« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2011, 10:31:51 »
eğer temel sorun maddi boyut ise aylık 180 lira bir kaç kişi birleşerek karşılanamaz mı? hem biz de yavaştan sıcak demir işine girmiş oluruz... ben kendi adıma ayda ancak 2-3 gün zaman ayırabilirim diye düşünüyorum. o sebeple bu masrafa ve imkana tek başıma talip olmam pek akıllıca olmaz. ama özgür var, Eylem var (gerçi onun kendi atölyesi var)... anadolu yakasında başka kimler var?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #2 : 26 Mayıs 2011, 10:32:27 »
Ercan bey atölyenizi kapatmanıza  üzüldüm,asil düşünceniz beni duygulandırdı bölgenize yakınolan arkadaşlar durumu değerlendirir sizde sanata  devam edersiniz. saygılar  sunuyorum...

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #3 : 26 Mayıs 2011, 10:36:09 »
İnanın çok üzüldüm. Ben tamamiyle kendime ait   bir atöyle kurmanın peşindeyim. Heyecanımı sevincimi  evdekilere anlatamıyorum. Halbuki sadece tuğla çimento vs yapı malzemelerini aldım ama içim içime sığmıyor. Sizin de imkansızlıklardan dolayı kapatacak olmanızı okuyunca bu kararı vermenin ne kadar zor olduğunu düşündüm. Umarım herşey düzelir. Keşke elimizden birşey gelebilseydi.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #4 : 26 Mayıs 2011, 10:51:16 »
eğer temel sorun maddi boyut ise aylık 180 lira bir kaç kişi birleşerek karşılanamaz mı? hem biz de yavaştan sıcak demir işine girmiş oluruz... ben kendi adıma ayda ancak 2-3 gün zaman ayırabilirim diye düşünüyorum. o sebeple bu masrafa ve imkana tek başıma talip olmam pek akıllıca olmaz. ama özgür var, Eylem var (gerçi onun kendi atölyesi var)... anadolu yakasında başka kimler var?

yani dört beş kişi birleştikmi aylık olarak 50-60 tl gibi bir kira ile atölye faal olur emin hakklı kapatmaktansa ortak çalışma yuapmak daha mantıklı
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #5 : 26 Mayıs 2011, 10:56:34 »
Ben de cok uzuldum Ercan , tam da cok guzel seyler yapmaya baslamisken...Hayirlisi olsun
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #6 : 26 Mayıs 2011, 11:11:00 »
ercan hocam öncelikle kapatmanıza çok üzüldüm ben sakaryada ikamet ediyorum atölyenizin yeri tren güzergahına yakınsa  cumartesi akşamından pazar sabahına kadar ayda sadece 4 gün için talip de olurum ortak da
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2011, 11:15:47 Gönderen: varoş kral »
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 26 Mayıs 2011, 11:15:43 »
Ercan çok üzüldüm, aynı şey başıma gelmişti, ancak bunun tozunu yutmuş insan bir şekilde mutlaka geri döner diye düşünüyorum. Sen atölyeyi kapatma yerine başkalarıyla paylaş derim, ilerde döndüğünde yerin ve aletlerin hazır olsun. Sadece 2 kişiyle paylaşmak aylık 120 lira masraftan kurtarır, kişi başı 60 lira ayda da kim olursa olsun karşılanamayacak bir masraf değil. Gel sen bu kararını bir daha düşün, bir süre ayrı kalıp birkaç yıl/ay sonra geri gelip ürettiğinde herşey rayına oturuyor....
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2011, 11:23:35 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ali rıza

• 1066
« Yanıtla #8 : 26 Mayıs 2011, 11:16:53 »
Ercan çok üzüldüm, aynı şey başıma gelmişti, ancak bunun tozunu yutmuş insan biş şekilde mutlaka geri döner diye düşünüyorum. Sen atölyeyi kapatma yerine başkalarıyla paylaş derim, ilerde döndüğünde yerin ve aletlerin hazır olsun. Sadece 2 kişiyle paylaşmak aylık 120 lira masraftan kurtarır, kişi başı 60 lira ayda da kim olursa olsun karşılanamayacak bir masraf değil. Gel sen bu kararını bir daha düşün, bir süre ayrı kalıp birkaç yıl/ay sonra geri gelip ürettiğinde herşey rayına oturuyor....

kesinlikle katılıyorum ben varım hocam yeter ki sanat devam etsin

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #9 : 26 Mayıs 2011, 11:19:35 »
Ercan ,Emre ustaya katılıyorum  senbirdaha düşün...

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #10 : 26 Mayıs 2011, 11:26:07 »
aklın yolu bir. böyle bir atölye çok mühim. özgür var, ben varım, sakaryadan ali arkadaşımız var. şu anda siz dahil 4 kişi olduk. sıcak dövme yapmak isteyen kim olursa olsun zaten böyle bir sanayi mekanında yer tutmak zorunda. e burada hazır tutulmuşu, kurulmuşu var. bu es geçilmemeli.

4 kişi ayda 50 lira versek elektrik parası falan da çıkar belki ^-^ onun dışında atölyeye gelen kömürünü çeliğini alır gelir... kapatmayın üstadım, gözünüzü seveyim :2up

ali rıza

• 1066
« Yanıtla #11 : 26 Mayıs 2011, 11:39:03 »
aklın yolu bir. böyle bir atölye çok mühim. özgür var, ben varım, sakaryadan ali arkadaşımız var. şu anda siz dahil 4 kişi olduk. sıcak dövme yapmak isteyen kim olursa olsun zaten böyle bir sanayi mekanında yer tutmak zorunda. e burada hazır tutulmuşu, kurulmuşu var. bu es geçilmemeli.

4 kişi ayda 50 lira versek elektrik parası falan da çıkar belki ^-^ onun dışında atölyeye gelen kömürünü çeliğini alır gelir... kapatmayın üstadım, gözünüzü seveyim :2up
aynen 4 kişi olduk :) böyle güzel şeyler bu kadar kolay bitmemeli

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #12 : 26 Mayıs 2011, 15:27:41 »
Desteğe hazırım
Genco G.

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #13 : 26 Mayıs 2011, 18:23:43 »
Ercan  epeydir  görüşemiyoruz  bu  ani  kararına  üzüldüm .
İşliğinin   yeri  , Takımların , kurulmuş  düzenin ve  kendi  tecrübe  birikimin  ile tam da verimli olacak  konumda iken kapatmak ,  herşeyi  sıfırlamak  olacak . Yarın  herhangi  bir  sebeple  tekrar başlamak istediğinde  ( .. ki   demir  tozu  soluğuna  karıştı  artık  ..  özlersin  ) aynı  düzen  çok daha fazla  zamanda  ve  daha  zor   kurulur .
 Hayatını  kazandığın  işinle  ilgili  haklı  sebeplerin  vardır  eminim  . Ama  işte  niyetli  arkadaşlarımız  da var , kilit  vurmaya gerek  yok  tezgah  açık  kalsın   hele  bir iki  kişi  daha  katılırsa  katkı  payınız da çok aza iner  ve   bir arada çalışmanın  sinerjisi  ile   hem  bilgiyi de paylaşarak  çok  hızlı  ilerleme  sağlarsınız   hem de  yepyeni  bir  çalışma  modeli  yaratarak  ilk  uygulayıcıları  olursunuz . Hepimize de  örnek  olur   :) 
Arada   ben de  iran  çayımı  demler  gelirim  birlikte  yorgunluk  atarız  ;)
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #14 : 26 Mayıs 2011, 18:29:14 »
Desteğe hazırım

5 olduk. Genco bey de yakın sanıyorum atölyeye ;) onun için de kaçırılmayacak bir imkan bu ne de olsa...

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #15 : 26 Mayıs 2011, 18:57:24 »
Vaktim olmadığından en azından birkaç ay gelemeyecek de olsam;desteğe hazırım.
Genco G.

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #16 : 26 Mayıs 2011, 19:07:27 »
Dostlar sağolun  :2up bana ümit verdiniz. Bende kapatmak istemiyorum aslında atölyeyi, başlangıçta 3 kişi idik, sonra tek kaldım maalesef, ustam ABD ye gitti, diğer arkadaşta gelemedi.
Eğer böyle bir oluşum var ise hemen gerekeni yaparım, bilgimi ve aletlerimi paylaşmaya hazırım büyük mutlulukla...bu arada bugün bir Şinobi Katana'nın kilini yaptım, bir kaç güne su verme işlemine gireceğim kısmetse böylece tuğlalar ile yaptığım fırını da deneme fırsatı olacak 60 cm lik namlu için.
Telefonum 0542 2429242 bana buradan ulaşabilirsiniz.
Ölümü gülerek karşıla!

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #17 : 26 Mayıs 2011, 19:10:55 »
aman hocam numarayı falan alenen verme senin hayranların seni rahat bırakmaz
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #18 : 26 Mayıs 2011, 19:42:44 »
Vaktim olmadığından en azından birkaç ay gelemeyecek de olsam;desteğe hazırım.

Genco bey, çalışmaya olmasa da bize bi çay içmeye falan gelirsiniz artık canım... dostlara o kadar zaman ayırmak gerekmez mi :2up

Dostlar sağolun  :2up bana ümit verdiniz. Bende kapatmak istemiyorum aslında atölyeyi, başlangıçta 3 kişi idik, sonra tek kaldım maalesef, ustam ABD ye gitti, diğer arkadaşta gelemedi.
Eğer böyle bir oluşum var ise hemen gerekeni yaparım, bilgimi ve aletlerimi paylaşmaya hazırım büyük mutlulukla...

Ercan ustam, arayacağım seni en kısa zamanda ama bu başlık altında şu atölyenin kapatılmayacağı konusunda bi hemfikir olalım da, telaşımız gitsin, yerine heyecanımız gelsin, olmaz mı :D

« Yanıtla #19 : 26 Mayıs 2011, 20:13:54 »
 ??? ??? Aman diyim aman ha, Ercan atölyeyi filan kapatayım deme, baksana organizasyon olmuş bile. Hem daha sonra yine açacağın atölyeyi niye kapatasın.