Bıçak Sanatı - Forum

ATÖLYEMİ KAPATIYORUM

tarpoon

• 4739
Ynt: ATÖLYEMİ KAPATIYORUM
« Yanıtla #20 : 26 Mayıs 2011, 21:54:16 »
kurulmuş bır düzeni bozmak çok basittir. yenıden kurmak ıse bır o kadar zahmetlı ve masraflı..
nacizane tavsiyem  bu işe dahil olmak isteyen arkadaşlarımız ile yola devam etmeniz yönünde olacak  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #21 : 27 Mayıs 2011, 00:19:51 »
Öncelikle Ercan Abi adına üzülürken bunun bazı kardeşlerimizin el atmasıyla sevince dönüştüğünü görmek beni mutlu etti .

Ama sizden kardeşiniz olarak ufak bir ricam olacak , lütfen üstün körü iş yapmayalım , ben üniversitede gördüm , yağlı ballı yurtta kalan iki arkadaş aynı eve taşınınca , tekme tokat birbirilerinden ayrıldıklarını çokça gördük . Böyle şeyler bizde olmaz demeyelim lütfen , hayatımda görmediğim ticari hak yemeği ben dayılarımdan gördüm , ortada kaldım . Peygamberimizin de (a.s.m.) tavsiye ettiği gibi yazılı bir sözleşme yapın , atıyorum en az altı aylık veya bir yıllık , şartları belirleyin , ortamı belirleyin , çünkü her birimiz bir memleketten , her birimizin huyu ayrı suyu ayrı .Yanlış anlamayın lütfen içinizde kötüler var demiyorum , ama ufacık bir anlaşmazlıkta kalpler kırılmasın , iki günlük dünya menfaatine dargınlık olmasın , dostluklar bozulmasın , başta her şeyi konuşmamanın ben çok sıkıntısını çektim , lütfen siz de çekmeyin . Kaldıki zamanımızdaki evliliklerde de maalesef bu çok yaşanıyor (hepsi değil tabiki) insanlar birbirinin dış görünüşünü seviyor , beraber geziyor tozuyorlar , her şey güzel ama aynı çatı altına girince birbirlerinin özgürlüklerine , ilgi alanına sınır çiziyorlar ve flört dönemindeki serbestiyet ortadan kalkınca problemler patlak veriyor . Gerekirse forumdan bir büyüğümüzü hakem tayin edin o size yardımcı arabulucu olsun vs. ( Ya konu nereler geldi be kardeşim , sosyal bir sorun halini aldı neredeyse) Torna makinesinin başından kalktım sırf bu konuyu yazmak için . Lütfen rica ediyorum , herhangi bir sıkıntı forumumuza da yansır.
Elektrik parası çok gelir , birinin kömürünü öbürü kullanır , öbürü der ben bu ay hiç gelmedim niye elektrik parası vereyim , öbürü der benim kahvemi kim bitirdi vs.vs.(Gördük böyle şeyler , lütfen dikkat)

Haddimi bilmeden akıl vermiş gibi oldum , kusurumuz affola
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 27 Mayıs 2011, 00:30:36 »
şimdi izmirden işten geldim okuyunca üzüldüm kapatmak yerine ortaklaşa sürdürmek iyisi...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #23 : 27 Mayıs 2011, 16:34:21 »
ama bıçak sanatı ölmesin, bir desteğimiz olsun diye herşeye varım

tebrikler
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2011, 16:37:05 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
« Yanıtla #24 : 27 Mayıs 2011, 16:34:57 »
Dostlar;
Teşekkürler, bu hızla bugün atölyeye girip yeni bir bıçağa başladım  :D Benim düşüncem 3 arkadaş daha katılır ise toplam 4 kişi ayda 50 TL vererek burayı devam ettirebiliriz. Agel çok doğru bir tespitte bulunmuş, tabii ki bazı kurallar koyacağız, onlar belli. Pek öyle kahve mahve içecek durum yok atölyede,ancak bol bol kömür tozu var :-) Çay ocağı hemen yanda ama. Yani 3 arkadaş arıyorum...bana ulaşan ilk 3 kişi olacak muhtemelen bu yüzden lütfen en kısa zamanda haber verin.
Ölümü gülerek karşıla!

agel

• 306
« Yanıtla #25 : 27 Mayıs 2011, 18:10:56 »
O müraccat eden üç kişiden sonra ben de müracaat edip çay içmeye gelsem , bir çayı çok mu görecen abi

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
« Yanıtla #26 : 27 Mayıs 2011, 18:12:37 »
Buradaki bütün dostlar her zaman gelip çayımı içebilirler, ne demek.
Ölümü gülerek karşıla!

agel

• 306
« Yanıtla #27 : 27 Mayıs 2011, 18:28:35 »
Eyivallah abi , Allah atölyeni daim etsin inş.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #28 : 27 Mayıs 2011, 18:34:58 »
Eyivallah abi , Allah atölyeni daim etsin inş.
+1
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

« Yanıtla #29 : 28 Mayıs 2011, 11:11:48 »
Ercan bey merhabalar,
Kararınızı yazdığınız mesajları okurken üzüldüm. Keşke herkes yeterli refah düzeyinde olsa da hobileri ile arasında engel kalmasa. İstanbul'da ikamet ediyor olsaydım benim gibi eğesinden başka birşeyi olmayan bir acemi için büyük fırsat olurdu. Kısmet, inşallah çalışma yeriniz kapanmaz da bizim de bir gün bizzat gelip görme şansımız olur.
Saygılar,
TT

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
« Yanıtla #30 : 28 Mayıs 2011, 14:12:20 »
Arkadaşlar şu an için Emin Albayrak ciddi bir girişimde bulundu, varoş kral'da katılmak istiyor...atölyeye katılacaklar çabuk karar versinler lütfen .
Ölümü gülerek karşıla!

EmreKonukcu

• *
  • 6
  • Meslek: Reklamcılık
  • Yer: Kadıköy, İstanbul
« Yanıtla #31 : 30 Mayıs 2011, 15:40:08 »
Toplam katılımcılar en az dört kişi olursa ve ortaklıktan gelen sorunları aşmayı başarırsak, ben de bu atölye yaşatma çalışmasına katılarak, elimi kirletmek isterim.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #32 : 30 Mayıs 2011, 16:43:10 »
inş.kapatmazsınız atölyeyi,keşke bu taraftada (avrupa yakasındada böyle bir durum olsa 3, 4 kişi beraber bir atölye açabilsek),imkanlar elden gitmeden değerlendirin sonrasında yeniden kurmak dahada masraflı olur.sorunlara gelince siz zaten bütün gün başka işlerde çalışacaksınız,akşamdan akşama uğrayıp atölyede çalışacaksınız.bence herkez özel eşyalarını kendisi temin eder veya zaten olan malzemelerini kendine göre tezgah veya bir köşede yer yaparsa örs ocak gibi şeyleri ortak kullanılırsa başkasının tezgahından alınan alet edavat iş bitince yerine konursa bir problam çıkmaz. ;) ben şahsen alet edavatımı aramamalıyım,elimi attığımda bulmam lazım mesela. ;D

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #33 : 30 Mayıs 2011, 16:53:38 »
Toplam katılımcılar en az dört kişi olursa ve ortaklıktan gelen sorunları aşmayı başarırsak, ben de bu atölye yaşatma çalışmasına katılarak, elimi kirletmek isterim.

Özgür, Ali arkadaşımız ve Genco Bey'den net bir talep geldiğinde siz de dahil olursanız 6 kişi olacağız ki, zaten bir mekan daha fazlasını kaldırmaz diye düşünyorum. ama bakalım kimler varlıklarını Ercan hocama bildirecekler ::)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
« Yanıtla #34 : 02 Haziran 2011, 17:43:56 »
Emin bey, duruma göre sizle Emre bey var sadece...yani 3 kişiyiz. Sizin içinde uygunsa görüşelim konuyu.
Ölümü gülerek karşıla!

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #35 : 02 Haziran 2011, 18:53:55 »
Emre bey bir ön şart sunmuştu, eğer o ön şartın manası aylık ödeyebileceği rakam anlamındaysa önce onu bir netleştirelim. sonra bir araya geliriz. olmazsa bir telekonferans ayarlarım ben, herkes fikrini ve ne miktarda katkı sağlayacağını belirtir ;)

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #36 : 02 Haziran 2011, 19:18:34 »
bu pazar yada haftaya pazar bir araya gelip konuyu masaya yatıralım derim
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #37 : 03 Haziran 2011, 09:30:24 »
bu cumartesi akşamı "mekanda" görüşelim diye teklifte bulunuyorum.

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
« Yanıtla #38 : 03 Haziran 2011, 09:41:56 »
Şu an yeni bir eve geçebilme telaşım olsada kendimi ayarlayıp bu buluşmaya katılacağım inşallah. Varoş Kral Sakarya'dan gelecek yalnız, sanırım o pazar müsait. Telefonum sizlerde var organize edip beni arayabilirsiniz dostlar. Durum şu gibi..Ercan, Emin, Emre, Ali olarak bir oluşuma gideceğiz.
Ölümü gülerek karşıla!

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #39 : 03 Haziran 2011, 15:06:22 »
Şu an yeni bir eve geçebilme telaşım olsada kendimi ayarlayıp bu buluşmaya katılacağım inşallah. Varoş Kral Sakarya'dan gelecek yalnız, sanırım o pazar müsait. Telefonum sizlerde var organize edip beni arayabilirsiniz dostlar. Durum şu gibi..Ercan, Emin, Emre, Ali olarak bir oluşuma gideceğiz.
:2up Süper arkadaşlar, özellikle mekan darlığı yaşayan genç üyelerimizin bu tarz bir imkana kavuşması çok sevindirdi beni: bir taşla iki kuş oldu, sen de atölyeden ve takımlardan vazgeçmek zorunda kalmadın...

Kipmen Sanat web sitesi