Bıçak Sanatı - Forum

Saha Bıçağı-2

İsmail ULUSOY

• 320
  • İsmail H. ULUSOY
  • Meslek: Memur
  • Yer: Samsun
Ynt: Saha Bıçağı-2
« Yanıtla #20 : 06 Şubat 2017, 21:36:50 »
Sefa abi ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Belki kızabilirsin ama kılıf bıçaktan daha çok hoşuna gitti.  :)

Onur TAŞKIRAN

• 175
  • Meslek: Matematik Öğretmeni
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #21 : 06 Şubat 2017, 23:12:19 »
 Ustalar ne kadar iyi ise çıraklarda o kadar iyi yetişir. Bizim ustalarımız, büyüklerimiz hem ustanın âlâsı hem de bilginin cömerti. Çok şanslıyız çıraklarınız olarak Sefa Ustam elleriniz dert görmesin, maşallah.

murattarla

• 226
  • M T
  • Meslek: TCDD
  • Yer: İZMİR KARŞİYAKA
« Yanıtla #22 : 06 Şubat 2017, 23:32:24 »
Sefa ustam ellerinize sağlık bıçakta kılıfta çok güzel olmuş.Her yaptığınız bıçak, bize bu sanatta eğitici bir kaynak oluyor.

Selim Atalay

• 253
  • Meslek: Maden mühendisi/Kamu
  • Yer: Kocaeli/Tavşanlı
« Yanıtla #23 : 06 Şubat 2017, 23:33:22 »
Çok güzel bir bıçak , ince  düşünülmüş detaylar...

Gerçekten özenildiğini belli ediyor.Elinize sağlık hocam.
memento audere semper

ibrahim09

• 254
  • İbrahim İşit
  • Meslek: Uzk. Vardiya Zabiti
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #24 : 07 Şubat 2017, 00:05:45 »
Her yeni açtığınız konuyu sabırsızlıkla açıyorum sefa ustam, yine harika bir çalışma olmuş ayrıca verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. Bıçak ayrı, kılıf ayrı bi güzel olmuş.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #25 : 07 Şubat 2017, 00:51:41 »

Ellerine emeğine sağlık ustam. Valla neresinden başlasam bilemiyorum, kabze şekli,  kabze rengine zaten bittim , pimdeki vidalar, namlu formu , kılıfın boyası ve özellikle kendi yaptığın doğal boya olması, sapın arkasındaki karbür nereden baksam harika görünüyor  :2up :2up :2up

« Yanıtla #26 : 07 Şubat 2017, 01:01:55 »
sefa hocam ellerine emeklerine  saglik muhtesem bir iscilik olmus
ben cok begendim  :2up :2up :2up :2up :2up
Çok sağol Yılmaz, teşekkürler.

Sefa abi ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Belki kızabilirsin ama kılıf bıçaktan daha çok hoşuna gitti.  :)
Çok teşekkürler İsmail, demek ki zevkler renkler tartışılmıyormuş gerçekten de, valla kılıfın hoşuna gitmesi de benim hoşuma gitti  :2up sağol.

Ustalar ne kadar iyi ise çıraklarda o kadar iyi yetişir. Bizim ustalarımız, büyüklerimiz hem ustanın âlâsı hem de bilginin cömerti. Çok şanslıyız çıraklarınız olarak Sefa Ustam elleriniz dert görmesin, maşallah.
Öncelikle estağfurullah diyeyim, sağolasın. Çok teşekkürler.

Sefa ustam ellerinize sağlık bıçakta kılıfta çok güzel olmuş.Her yaptığınız bıçak, bize bu sanatta eğitici bir kaynak oluyor.
Çok teşekkür ederim Murat, sağolasın.

Çok güzel bir bıçak , ince  düşünülmüş detaylar...

Gerçekten özenildiğini belli ediyor.Elinize sağlık hocam.
Çok sağol Selim, artık Senden de bekliyoruz bir hareket bak haberin olsun  ;) bahanen de kalmadı neredeyse  ;)

Her yeni açtığınız konuyu sabırsızlıkla açıyorum sefa ustam, yine harika bir çalışma olmuş ayrıca verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. Bıçak ayrı, kılıf ayrı bi güzel olmuş.
İbrahim, çok teşekkür ederim, sağolasın.

Ellerine emeğine sağlık ustam. Valla neresinden başlasam bilemiyorum, kabze şekli,  kabze rengine zaten bittim , pimdeki vidalar, namlu formu , kılıfın boyası ve özellikle kendi yaptığın doğal boya olması, sapın arkasındaki karbür nereden baksam harika görünüyor  :2up :2up :2up
Çok teşekkürler Soytürk Ustam, Senden bunları duymak güzel,  biliyorsun bak bu kılıf en çok Sana uyardı  ;)

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #27 : 07 Şubat 2017, 02:36:51 »
Ustam elinize sağlık
Vidasından kılıf boyasına kadar öz üreticilik ve bilgi.
Müthiş bir eser. Bu arada kılıfın nesini beğenmediğinizi
anlayamadım, buradan bakınca gayet güzel duruyor.

Ayhan ELKUT

« Yanıtla #28 : 07 Şubat 2017, 08:37:46 »
Gerçekten güzel çalışma olmuş. Elinize sağlık.

Sabah konuya açıp okuduğumda fotoları görmemiştim, fotoları görünce az aşşağıda yok artık dedim.

Bizi bu hobiden soğutmaya niyetiniz var sanırım  :D

İyi çalışmalar.

seckin.yaman

• **
  • 152
  • Meslek: Teknisyen
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #29 : 07 Şubat 2017, 09:23:11 »
Sefa Usta mükemmel olmuş sapı çok hoş olmuş kumaş katmanlarını nasıl birleştirip şekil verdiniz ?

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #30 : 07 Şubat 2017, 09:57:20 »
Sefa hocam elinize sağlık sabah sabah bi gireyim dedim siteyim gözlerim şaşı oldu  :2up :)

bobinajcı

• 301
  • Meslek: bobinaj
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #31 : 07 Şubat 2017, 10:43:30 »
çok güzel olmuş elinize saglık.

“Körler çarşısında ayna satma, sağırlar çarşısında gazel atma.” HZ. Mevlana

serhatesk2626

• **
  • 61
  • Meslek: İnşaat Mühendisi
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #32 : 07 Şubat 2017, 12:32:24 »
Bu nasıl bir çalışma ve bu nasıl bir bilgi birikimi, önünüzde saygı ile eğiliyor düğmemi ilikliyorum Saygıdeğer Sefa Ustam..

« Yanıtla #33 : 07 Şubat 2017, 13:29:04 »
Ustam elinize sağlık
Vidasından kılıf boyasına kadar öz üreticilik ve bilgi.
Müthiş bir eser. Bu arada kılıfın nesini beğenmediğinizi
anlayamadım, buradan bakınca gayet güzel duruyor.
Sağolasın Şeref, teşekkürler.

Gerçekten güzel çalışma olmuş. Elinize sağlık.

Sabah konuya açıp okuduğumda fotoları görmemiştim, fotoları görünce az aşşağıda yok artık dedim.

Bizi bu hobiden soğutmaya niyetiniz var sanırım  :D

İyi çalışmalar.
Çok teşekkürler, çok sağol.

Sefa Usta mükemmel olmuş sapı çok hoş olmuş kumaş katmanlarını nasıl birleştirip şekil verdiniz ?
Teşekkürler Seçkin.
Kumaşları önce 5x25 cm kesiyorum ( kaç kat istiyorsam o kadar adet), ardından aynı ölçüde hazırladığım ahşap kalıbın içerisine her katmana polyester veya epoksi sürerek üst üste diziyorum. en son üzerine tekrar aynı ölçüde bir ahşap koyup üzerine ağırlık koyuyorum. Kuruyunca ahşapla nasıl çalışıyorsam öyle çalışıyorum. Dikkat etmekte yarar var, işleme başlamadan önce tahta kalıbın içine yağlı fırın kağıdı yerleştirmek lazım yoksa kalıbı atarsın  ;)

Sefa hocam elinize sağlık sabah sabah bi gireyim dedim siteyim gözlerim şaşı oldu  :2up :)
Teşekkürler Burak, sağol.

çok güzel olmuş elinize saglık.
Teşekkürler, sağolasın.

Bu nasıl bir çalışma ve bu nasıl bir bilgi birikimi, önünüzde saygı ile eğiliyor düğmemi ilikliyorum Saygıdeğer Sefa Ustam..
Çok teşekkürler, mahçup etmeyin beni  :-[ sağolun.

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #34 : 07 Şubat 2017, 14:35:36 »
Ellerinize sağlık bıçak ve kılıf şahsına münhasır olmuş ayrıca paylaşılan bilgi ve tecrübe daha ne olsun. :2up

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #35 : 07 Şubat 2017, 16:24:49 »
Hocam elinize sağlık. Çalışmanın her datayından bilgi, beceri, deneyim ve öz güven fışkırıyor. Ayrıca kılıf boyama da, hiç dediğiniz gibi değil, gayet hoş olmuş. Yalnız bu bıçağa ve boyamaya göre, bu kılıf modeli biraz klasik kalmış sanırım
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

seckin.yaman

• **
  • 152
  • Meslek: Teknisyen
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #36 : 07 Şubat 2017, 17:15:54 »
Teşekkürler Seçkin.
Kumaşları önce 5x25 cm kesiyorum ( kaç kat istiyorsam o kadar adet), ardından aynı ölçüde hazırladığım ahşap kalıbın içerisine her katmana polyester veya epoksi sürerek üst üste diziyorum. en son üzerine tekrar aynı ölçüde bir ahşap koyup üzerine ağırlık koyuyorum. Kuruyunca ahşapla nasıl çalışıyorsam öyle çalışıyorum. Dikkat etmekte yarar var, işleme başlamadan önce tahta kalıbın içine yağlı fırın kağıdı yerleştirmek lazım yoksa kalıbı atarsın  ;)

Teşekkür ederim  Sefa Hocam

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #37 : 07 Şubat 2017, 19:10:14 »
Ne yazayım bilemedim şimdi. Ispanak kullanarak boya yapmak nereden geldi aklınıza  :o Burada bilgi birikimi devreye giriyor demek ki  ;) Bıçak herşeyi ile amacına uygun olmuş. Önce bıçak için ellerinize sağlık sonra bilgi ve tecrübe paylaşımınız için çok teşekkürler...

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #38 : 08 Şubat 2017, 01:23:12 »

Çok teşekkürler Soytürk Ustam, Senden bunları duymak güzel,  biliyorsun bak bu kılıf en çok Sana uyardı  ;)

Aynen öyle ustam tam benlik. Kılıfta bele takıla yerini farklı yapsaydın sanırım daha hoş olurdu muhtemelen seninde o sebeple hoşuna gitmedi  ::)

« Yanıtla #39 : 08 Şubat 2017, 02:14:44 »
Bu tek tek alıntı yaparak yanıt verme işi zormuş valla  ::)

Emrah, haklısın bence de çok klasik oldu ama işte kimi zaman insanın aklına bir şey gelmiyor  ::) , bu da böyle oldu.

Salim, teşekkürler, sağolasın.
Çok teşekkürler İbrahim, sağol .
Soytürk, kemere takma yerini böyle daha pratik buluyorum nedense, teferruatı daha az. Bana kalsa tüm kılıflara Puukko tipi kemer takma yeri yaparım, kullanımda o sistemin üzerine tanımıyorum doğrusu, ancak bu kadar pratik olur.