Arkadaslar , bu tip tartismalara forumun heryerinde rastlayabilirsiniz. Fazla edebi hale gelmesi , inanin kimseyi rahatsiz etmiyor. Ben kendi adima herhangi bir gerilme de hissetmiyorum. Kaldi ki bunu , bu forumda tartismayacaksak nerede tartisacagiz? Bu isin tabiati bu . Silahlari , onlari kullanan ve sekillendiren toplumlar isimlendirmisler. Ve bu silahlari o toplumlarin dilleri ve kulturlerinden bagimsiz incelemek imkansiz. Farkindaysaniz , forumun baska bir yerinde "tugra" tartisiliyor, ve bu forumda - daha bu silahlarin uzerindeki yazilar ve suslemeler , isin icine girdiginde - buna benzer ( edebi ) ne tartismalar cikacak.
Burasi , sadece metalurjiyi ogrendigimiz bir yer degil , lutfen , eteginizdeki taslari dokmek konusunda elinizi korkak alistirmayin.
Not: mesela ben , araya girilen mesajlardan sonra biraz su sekilde dusunmeye basladim. " kincal" a "kama" diyelim demistim ( ya da cerkes kamasi) , bunu kama ,cerkes kulturunde de yerlesik bir terim oldugu icin demistim ,ama bu mantikla ,"saska"ya "cerkes kilici" , katanaya , japon kilici , samsire iran kilici ,vb. dememiz gerekir. En iyisi , o silaha onu kullanan kultur kendi lisaninda ne isim takmissa onu diyelim.