Biraz Amerikan Milleti gibiyiz, Amerikan dediğinde zencisi var, iskandinavı var, Almanı var, Kızılderilisi, Meksikalısı, İspanyolu, Portekizlisi, Çinlisi vs. Burada yaşayanlara Amerikalı demiyor muyuz? Aynı durum bu ülke için de söz konusudur.
Afro-Amerikan deniyor ya da Asyatik-Amerikan, Yerli Amerikan, Avrupa-Amerikan gibi köken içeren Amerikalı birisini tanımlayabiliyorsunuz, bu ayıp da değil. Ancak milliyet bilgisi ile köken bilgisi karıştırılıyor.
Mesela ben yarı Alman sayılırım, şimdi bunun için Türkiye'de yaşayanlara üçüncü tekil şahıs şeklinde, "bu Türkler şöyle yapar" diye bir ifade mi kullanmalıyım, ya da biz Almanlar böyleyizdir diye mi anlatmalıyım? Bunun götürdüğü yer ayrışmak, toplumsal çözülmedir. Kusura bakmayın, kökenim ne olursa olsun ben Türk'üm bunun nedeni de hiç bir şekilde atalarımın atlara binip Orta Asya çayırlarında koşturması ile alakası yok, ben bu ülkede yaşıyorum, bu ülkenin polisi tarafından korunup onun yasalarına tabiyim, onun Askerleri benim kafama bomba atılmaması için uğraşıyor, benim seçtiklerim mecliste, benim vergimle yollar vs yapılıyor. Bu yüzden kendimi Türk dışında başka bir milliyeti birincil sıfat ile tanımlamak en azından yan yana yaşadığım insanlara ayıptır, hayatım boyunca ekmeğini yemiş, suyunu içmişiz, Anadolu'yu yok sayabilir miyiz? Hepimizin anası, bizi besleyen bize kucak açan, göçüp gittiğimizde biz de Anadolu toprağı olacağız başka bişey değil, bu coğrafyada yaşayanlar kendilerine ne derse desin öncelikle Türktür. Buna kürt kökenli, çin kökenli, eskimo kökenli Türk olabilir ama sonuçta Türktür. Bu basit konuyu anlamak neden bu kadar zor...
Buradan çıkarak bu konuda forumumuzda bu tarz tartışmalara son verelim lütfen, forumumuzun amacı bıçak sanatını tanıtmak, geliştirmek, yapanların da tekniklerini paylaşmasıdır. Ancak her oluşumda olduğu gibi bu oluşumun da kendine ait kuralları vardır. İfade özgürlüğü ile bu oluşumun temel yapısı kesiştiğinde bir şekilde bir tepki olacaktır ister istemez.