Bıçak Sanatı - Forum

Ev yapımı (DIY) şerit zımpara makinesi (bant zımpara makinesi) örnekleri

bayrak

• 103
  • birol aslan
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
Ynt: şerit zımpara
« Yanıtla #80 : 12 Mart 2013, 12:11:48 »
Benim kullandığım sabit devirli, kasnak doğrudan motora bağlı, trifaze, 0.75Kw, 1450 dev/dak bir motor. Kaba zımparada ağaç zımparalıyor ama sert ağaçlarda ve ince kum zımparalarda ağacın su yoluna dik çalışmalarda ağacı yakıyor. Metallerde sonuç yeterli ve iyi. Zımpara ölçüleri çevrenin ölçüsü olarak anılıyor. Makinada 1900-2700 mm arası her ölçüde zımparayı kullanmak mümkün ( hatta daha daha uzunları bile küçük bir modifiyeyle mümkün) Monofaze bir motor olsaydı 0.75Kw yetrmiydi bilmem ama sanmıyorum. Fotoğrafları ektedir.
sefa hocam,zımpara dönerken ağacın sert olması yada olmaması farketmiyor aslında siz ahşabı zımpara üzerine çokça baskı uygulayarak bastırarak zımpara yapmaya çalışırsanız tüm zımparalarda ahşaptan yanık kokusu duyarsınız, önemli olan ahşabı işlerken zımparaya aşırı baskı ile bastırmamaktır, işin bir an evvel olmasını istiyorsanız iş başka ama,bıçak sapı ve eğer üzerine kın yapmayı düşündüğünüz taktirde,mengenede kabasını törpü iskarpela ile halledip incesine geçmeden önce 80 numara zımpara kullanmanız sizin işinizi kolaylaştıracaktır.ahşap  çok sert ve üzerinde zımpara izi var ve siz onu yok etmek istiyosanız,kırık cam ile ahşap üzerine bastırarak sıvama yapılması ile cam sap üzerindeki pürüzü alacak ve yüzey kaygan bir hale gelecektir. ben bu işlemden sonra sırası ile 180- 220- ve on son 400 numara zımpara ile sap yüzeyini cam gibi kaygan hale getiriyorum.gerçi ben profesyonel anlamda değilde hobi amaçlı canım sıkıldıkça yapıyorum bu işle uğraştığım zaman ne stres kalıyor nede birşey düşünüyorum aslında sigara içenler yada kahvede oyun oynayanlar için bir şeyle meşgul olmaları bakımından en güzel uğraş bu şekilde işler olsa gerek,benim şerit zımpara makinam yok ama,hurdacıdan aldığım motora tornada diş açtırıp büyük bir taş monte ettim taş yan olarak çalışıyor.yan çalışmasının faydası ise taşın ön tarafına 80 numara zımparayı yuvarlak şekilde kesip  ortasından mile göre ölçüp ,deldikten sonra monteledim.bıçak zıparalaması yüzey temizliği ve ağız açılması çok kolay olmakta yani kaba işlemin tamamını kısa sürede hallediyorum ama ince iş ve sap - kın yapımının süslemeleri ahşap üzerine çizdiğim desenlerin  selilozik dolgu verniği ve mat yada parlak verniklemede kaybolmaması içinde rotring rapido kalemlerini  aynı zamanda mürekkeplerini kulanıyorum.hiçbir şekilde bozulma olmuyo,renk desenleri yapacaksam vernikden etkilenmeyen fosforlu kalemlerin bir değişiği 1 milyoncularda var kalın isbirto kalemler onlarda aynı işi görüyo.bir süredir sitenizden takip ediyorum arkadaşları çok önemli bilgiler paylaşmışlar, düşünüyorumda mesela çakısı ve bışağı ile meşhur olan yerler tosya ,cide, sürmene, yatağan, bursa gibi yerlerdeki üniversitelerde bıçakçılık ve kesici aletler diye birer bölüm açılsa hobi maksatlıda olsa insanlara birşeyler öğretilse ne güzel olurdu, orada sizleride öğretim üyesi yapmak varya  hayal bile olsa insana mutluluk veriyor, eylem abi, taner abi, sefa abi, istanbuldan emin albayrak, samsundan  kılıf ustası murat ercüment köroğlu ,öğretim  üyesi olsalar dünyanın ilk bıçakçılık üniversitesi ne güzel olurdu. tabi benimkisi hayal işin parasal boyutunu düşününce oda bizde yok. hayırlısı bakalım, sevgiyle kalın arkadaşlar. birol aslan
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, sağolun.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
http://leatherwall.bowsite.com/TF/lw/thread2.cfm?forum=23&threadid=207068&messages=5&CATEGORY=1

Böyle bişey yapmaya karar verdim. Elimde 3 faz 0,75 kw motor var. İlerde gerekirse buna devir kontrolu ekleyebilirim.
Sizde bu tasarım ne kadar iş görür

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Bence biraz daha farklı tasarım üzerinde yoğunlaşın.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
Ne gibi olabilir?
Bana basit ve kullanışlı bir tasarım gibi geldi ama eksiklerini belirtirseniz hep beraber geliştiririz

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
İllaha iki tekerli yapacaksan http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5868.0 bu başlıkta muhabbeti geçmişti. Bu tasarım ile sadece düz taşlama yapabilirsin. Sefa hocamızın paylaştığı linkte şöyle bir makine var mesela

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
sanırım bunda manyetik tabla var yuzey taslamada yapıyo

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
Aynen o tablayı yok saymak başlangıç olarak iyi olur. Birde motora büyük teker bağlanıp ikinci ufak teker saptırma olarak kullanılabilinir. Birde dairesel hareketli parça olursa hem yatay hemde dikey olarak kullanılır. Bu da hem iç bükey hemde düz taşlama fırsatı verir. Yinede üçüncü teker kullanılarak (saptırma tekeri) yapılması taraftarıyım. Geçende facebook da Metin abi çalışmasını paylaştı. O makinede yanılmıyorsam bu paylaştığım makine ile aynı mantıkla çalışıyor. İleri geri kaydırmayı da sigma profili kullanarak yapmışlar.

Metin abinin video linki: http://www.youtube.com/watch?v=vgVOVFzX5yA

Bir başka link profillerle yapmışlar: http://www.youtube.com/watch?v=Vd356Bfh-fc

« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2014, 16:36:35 Gönderen: Salim Türk »

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
Aslında yüzey taşlama bence çok büyük bir artı. Elektrmanyetik tabla çalışmalarım devam ediyor. Becerebilirsem yüzey taşlamalı yapacam.

Eğer işimizi kolaylaştıracaksa 3 tekerli yaparız sorun değil. Ama beni en çok düşündüren tekerler. Yapması yaptırması biraz zor iş.
http://www.tekermarket.com/p-7209-Poliamid-Bilya-Rulmanli-Transpalet-Tekeri-Emes-ZBZ-85x70x17-Tekerlekler-.html
burdaki teker hem ölçüler hem fiyat bakımından iyi gözüküyor. Ne kadar iş görür?

Şimdilik içbükey çalışacağımı sanmıyorum.
Ama olur da böyle bişeye niyetlenirsem elimde çıkma 25 cm çapında 5cm genişlikte rulman var onu değerlendirebilirim

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
Sizce çelik yerine alüminyum sigma profil kullanılabilir mi makine şase yapımında?

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
  • Meslek: Grafik tasarım
  • Yer: İZMİR
Sizce çelik yerine alüminyum sigma profil kullanılabilir mi makine şase yapımında?

Burada kullanılmış ve oldukça başarılı görünüyor. Yapmayı düşündüğüm tam da böyle bir ürün.

https://www.youtube.com/watch?v=fiWhflmTACc

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
Merhabalar

Bu da  benim ilerde yapmayı düşündüğüm makine tabi  ölçülerini çıkarabilirsem.Bana basit gibi  geldi.
Eğer sohbeti bölmüşsem yönetici arkadaşlar mesajı kaldırabilir yada taşıyabilir  saygılarımla.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
Dun bir arkadaşın kapı pervazı makinasını gördüm.
Gozume ilk çarpan şey ordaki tekerlekler.
Eğer bunları hazır bulursak bence ban tekeri olarak kullanılabilirler

Aydın Karakişi

• 1613
merhaba   aşağıdaki   makinenin  çizimlerini  buldum.  Lazerde   kestirip  başlayacağım.
NFK

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
BLACK08 - EEFR BELT GRİNDER (bant zımpara) TR V.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=7199.0

« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2015, 15:47:00 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

kuantumgökhan

• *
  • 3
  • Meslek: işyeri sahibi
  • Yer: bursa

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA

gokhan bey ilk once kendinizi tanitin lutfen
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
Dun bir arkadaşın kapı pervazı makinasını gördüm.
Gozume ilk çarpan şey ordaki tekerlekler.
Eğer bunları hazır bulursak bence ban tekeri olarak kullanılabilirler

cumba makınası bu aynısı bende var hatta gecenlerde makınayı aldıgım yerden bu tekerlerı sordum su an elımızde yok dedı
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

Aydın Karakişi

• 1613
Bende buraya  ekleyim  resimleri.

NFK

Dogan27

• 92
  • Doğan
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Gaziantep
Şu kaykayın tekerlerini kullansak iş görmezmi ? Komple kaykay 50lira 3 tekeri kullansak biride yedek kalır.