Onur bey geçmiş olsun. Eger profesyonel bir fırınınız yoksa Taner ustayla irtibata geçin.'tarpoon'profil ismi.
Geçmiş olsun.Aslında ben de aynı sorundan muzdaribim. Zaten ayda bir bıçak yapıyoruz,onuda kargo ile gönder,kargo ile geri al,ısıl işleme girmesini bekle.Hiç bana göre değil doğrusu.Bu yüzden paslanır çeliklere yönelmeyi düşünüyorum.
Bence gereken sıcaklığa çıkamadınız. Renge bakarak sıcaklığı tahmin etmek anlatıldığı kadar kolay bir işlem değil. Ayrıca 1000 derece gibi bir sıcaklığa çıktı iseniz o teneke zarf nasıl oldu da yanmadı, bunu de merak etmiyor değilim
bu çelikler için vakumlu ısıl işlem gerekli.. Hocam sizz şaloma filan karbon çelikleri ile harika işler yaparsınız bir mıknatıs ile tahmini 800derece anlaşılabiliyor
Onur Bey Yılmaz bıçak videosunda 4116 yı ocakta kömürün içinde limon sarısına gelinceye kadar ısıtıyor ve hiçbir terslik yaşamıyor. Kafam karışıyor benimde
Termokupl sayesinde ölçüm yapabilirsiniz.Ocakta uygun yerde konumlandırmak şart.
Bu konuda o videoyu biraz tartışmıştık.http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=9122.msg182014#msg182014