Bıçak Sanatı - Forum

Kemikli Eğe

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
Kemikli Eğe
« : 03 Kasım 2016, 20:09:46 »
herkese selamlar.
uzun zamandır vakit ayırıp da yeni bir bıçağa başlamak kısmet olmamıştı. bu hafta sonu fırsatı değerlendirip kendimce farklı bir çalışma yapmak istedim. bıçak yapmak için aldığım ilk eğemi uzun zaman önce emekliye ayırmıştım. ona ikinci bir yaşam fırsatı vereyim dedim. artık eğe değil de bıçak olarak yaşamına devam etsin istedim  ^-^
çelik: eğe çeliği
kabza: zeytin+kemik
liner:deri - zeytin ve kemik arası renklendirilmiş epoksi
tam boy: 24,3 cm
namlu:12,3 cm
kabza:12 cm
namlu ve kabza 220 kuma kadar elde zımparalandı. tek kat elde polisaj uygulandı.
zeytin için Semih Alev'e teşekkür ederim.

Aydın Karakişi

• 1619
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
Ynt: Kemikli Eğe
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2016, 20:26:33 »
Elinize saglik .
Bilhassa kemik zeytin kombinasyonu cok guzel gorunuyor.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #2 : 03 Kasım 2016, 20:27:20 »
Elinize emeğinize sağlık bence cidden müthiş olmuş. Kemik ve zeytin şahane bir uyum yakalamış :)
Beni bu guzel havalar mahvetti

Kadir...

• 1102
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #3 : 03 Kasım 2016, 21:26:08 »
Elinize sağlık yaratıcı bir çalışma

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 03 Kasım 2016, 21:29:25 »
Elinize sağlık güzel bir iş olmuş parçaların birbirine alıştırılması oturması çok iyi olmuş.Ben arkadaşların aksine zeytini çok yakıştıramadım. Zeytin, balçak gibi küçük bir parçada deseninin güzelliğini gösteremiyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
« Yanıtla #5 : 03 Kasım 2016, 21:48:38 »
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Kombinasyon için bir önceki kemikli bıçağımdaki gibi koyu renk corian kullanmayı düşünmüştüm. Fakat pim şişirme aşamasında çatlama yaptı. Elimde kabza malzemesi olarak sadece bir parça ceviz ve zeytin var. Cevizler uygun kalınlıkta değildi o sebeple zeytin kullandım. Gönül isterdiki abanoz veya manda boynuzu kullanayım ama ileriki çalışmalarda inşallah diyelim.

Onur TAŞKIRAN

• 175
  • Meslek: Matematik Öğretmeni
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #6 : 03 Kasım 2016, 23:29:14 »
Ustam muazzam güzellikte olmuş hem form olarak hem işçilik  hem görünüş olarak bayıldım ekrana bakarken ellerine, emeğine sağlık. Eğeyi sadece talaşlı mı işlediniz peki yoksa döverek mi şekil verme durumu mu var?

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
« Yanıtla #7 : 03 Kasım 2016, 23:35:33 »
Ustam muazzam güzellikte olmuş hem form olarak hem işçilik  hem görünüş olarak bayıldım ekrana bakarken ellerine, emeğine sağlık. Eğeyi sadece talaşlı mı işlediniz peki yoksa döverek mi şekil verme durumu mu var?
Teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Eğeye yumuşatma tavlaması uyguladıktan sonra taşlı işledim.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #8 : 04 Kasım 2016, 09:50:59 »
Elinize sağlık güzel çalışma. Kemiği nasıl işlediğiniz konusunda bilgi paylaşırsanız sevinirim.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #9 : 04 Kasım 2016, 10:22:29 »
Eline saglık biraderim. Kemik plaka güzel çıkmış. Kalınmış, iri bir hayvan yakalamışsın galiba
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
« Yanıtla #10 : 04 Kasım 2016, 11:02:21 »
Elinize sağlık güzel çalışma. Kemiği nasıl işlediğiniz konusunda bilgi paylaşırsanız sevinirim.
teşekkür ederim. kemiği kaynattıktan sonra kuruması için bekletiyorum. iyice kuruduktan sonra ortadan ikiye bölüp işliyorum. her türlü ahşap işleme takımıyla rahatça işlenebiliyor.
Eline saglık biraderim. Kemik plaka güzel çıkmış. Kalınmış, iri bir hayvan yakalamışsın galiba
sağol abi. bıçağı arkadan fotoğraflamayı unutmuşum. bahçe evine dönünce fotoğraflayayım tekrar. aslında kemik kalın değil içini kemik tozu+epoksi karışımıyla doldurdum. aslında eğe çeliği gibi kalın bir çelikle kullanırken iç kısımdan iyice inceltilse de olacakmış.

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #11 : 04 Kasım 2016, 18:53:57 »
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş  :)
Hakuna Matata

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #12 : 04 Kasım 2016, 19:10:20 »
teşekkür ederim. kemiği kaynattıktan sonra kuruması için bekletiyorum. iyice kuruduktan sonra ortadan ikiye bölüp işliyorum. her türlü ahşap işleme takımıyla rahatça işlenebiliyor.
sağol abi. bıçağı arkadan fotoğraflamayı unutmuşum. bahçe evine dönünce fotoğraflayayım tekrar. aslında kemik kalın değil içini kemik tozu+epoksi karışımıyla doldurdum. aslında eğe çeliği gibi kalın bir çelikle kullanırken iç kısımdan iyice inceltilse de olacakmış.

Yook öyle kısa  cümleler, izahat isterim. Kemik hangi kemik, ne kadar kaynatıyor ve ne kadar süre hangi ısıda kurumasını bekliyoruz. Kuruduğunu nereden,nasıl anlıyoruz? İçini doldurmak için ne tür bir epoksi kullanıyoruz?

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
« Yanıtla #13 : 04 Kasım 2016, 19:47:25 »

Yook öyle kısa  cümleler, izahat isterim. Kemik hangi kemik, ne kadar kaynatıyor ve ne kadar süre hangi ısıda kurumasını bekliyoruz. Kuruduğunu nereden,nasıl anlıyoruz? İçini doldurmak için ne tür bir epoksi kullanıyoruz?
memnuniyetle cevaplarım. uzun soruya uzun cevap :)
kemik büyükbaş ön kol kaval kemiği. 1 saat kadar kaynatmak yeterli. oda sıcaklığında direkt güneş görmeyecek şekilde kurutuyorum. net bir zamanı yok. mesela bu kemik 1 yıldan fazladır bekliyordu. fakat elimde bu kurbandan kalma kemikler var. gördüğüme göre işlenebilir. hatta ıslaklığı gider gitmez 1-2 gün içinde bile kullanılabilir diye düşünüyorum. kuruduğunu nereden anlamak biraz da bize kalmış. kurumaya bıraktığım 2 kemiği birbirine vuruyorum, tok kuru bir ses geliyorsa benim için yeterli. yani tabiri caizse kemik gibi olduğunda kemiğimiz hazır :)
içini doldurmak için herhangi bir epoksi kullanabilirsiniz. ben elimdeki şeffaf döküm epoksiyi kemik tozuyla karıştırıp kullanıyorum. herhangi bir sıkıntısını görmedim. daha önce iran yapıştırıcısı da kullanmıştım. o da fena değildi.
başkaca sormak istediğiniz ve benim cevaplayabileceğim soru varsa memnuniyetle cevaplarım.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #14 : 04 Kasım 2016, 20:49:00 »
Elinize sağlık kemik işi çok güzel

Ersin Özdemir

• 2462
  • Meslek: ( Makine teknikeri )
  • Yer: Viyana-İstabul- Edirne
« Yanıtla #15 : 04 Kasım 2016, 21:56:52 »
Çok güzel olmuş elinize sağlık
Acaba namlu aktif kullanımda karar ma veya paslanma yaparmi ?

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
« Yanıtla #16 : 04 Kasım 2016, 23:05:53 »
Elinize sağlık kemik işi çok güzel
Teşekkürler.
Çok güzel olmuş elinize sağlık
Acaba namlu aktif kullanımda karar ma veya paslanma yaparmi ?
Teşekkür ederim. Namluya bakım yapılmazsa her karbon çeliği gibi zamanla kararma ve paslanma yapar.

seckin.yaman

• **
  • 152
  • Meslek: Teknisyen
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #17 : 06 Kasım 2016, 16:07:54 »
Ah keşke benim ilk çalışmam bu kadar başarılı olsa elinize sağlık

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #18 : 07 Kasım 2016, 00:06:53 »
Elinize sağlık  :2up

Keşke taşlama eşiği ile sap arasında biraz daha fazla mesafe bıraksaydınız. Böyle biraz sıkışık olmuş.

Kemik güzel görünüyor.   8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #19 : 07 Kasım 2016, 11:24:24 »
Elinize sağlık, çok güzel ve temiz bir bıçak olmuş.
Eğe çeliği deyince nedense gözüm hep ricasso hattında yada sırtta o eğe dişlerinin desenlerini arıyor ;)  :-\