Elinize sağlık güzel çalışma. Kemiği nasıl işlediğiniz konusunda bilgi paylaşırsanız sevinirim.
teşekkür ederim. kemiği kaynattıktan sonra kuruması için bekletiyorum. iyice kuruduktan sonra ortadan ikiye bölüp işliyorum. her türlü ahşap işleme takımıyla rahatça işlenebiliyor.
Eline saglık biraderim. Kemik plaka güzel çıkmış. Kalınmış, iri bir hayvan yakalamışsın galiba
sağol abi. bıçağı arkadan fotoğraflamayı unutmuşum. bahçe evine dönünce fotoğraflayayım tekrar. aslında kemik kalın değil içini kemik tozu+epoksi karışımıyla doldurdum. aslında eğe çeliği gibi kalın bir çelikle kullanırken iç kısımdan iyice inceltilse de olacakmış.
Yook öyle kısa cümleler, izahat isterim. Kemik hangi kemik, ne kadar kaynatıyor ve ne kadar süre hangi ısıda kurumasını bekliyoruz. Kuruduğunu nereden,nasıl anlıyoruz? İçini doldurmak için ne tür bir epoksi kullanıyoruz?
memnuniyetle cevaplarım. uzun soruya uzun cevap

kemik büyükbaş ön kol kaval kemiği. 1 saat kadar kaynatmak yeterli. oda sıcaklığında direkt güneş görmeyecek şekilde kurutuyorum. net bir zamanı yok. mesela bu kemik 1 yıldan fazladır bekliyordu. fakat elimde bu kurbandan kalma kemikler var. gördüğüme göre işlenebilir. hatta ıslaklığı gider gitmez 1-2 gün içinde bile kullanılabilir diye düşünüyorum. kuruduğunu nereden anlamak biraz da bize kalmış. kurumaya bıraktığım 2 kemiği birbirine vuruyorum, tok kuru bir ses geliyorsa benim için yeterli. yani tabiri caizse kemik gibi olduğunda kemiğimiz hazır

içini doldurmak için herhangi bir epoksi kullanabilirsiniz. ben elimdeki şeffaf döküm epoksiyi kemik tozuyla karıştırıp kullanıyorum. herhangi bir sıkıntısını görmedim. daha önce iran yapıştırıcısı da kullanmıştım. o da fena değildi.
başkaca sormak istediğiniz ve benim cevaplayabileceğim soru varsa memnuniyetle cevaplarım.