biraz evvel gebze çayırova bohler çelik fabrikası ile görüştüm atölye sorumlusu çağlar bey bu konuda sağolsun çok yardımcı oldu aldığım bilgileri belki sizlerinde işinize yarar diye paylaşmak istedim.bana ısıl işlem sırasında profillerin yamulmasını engellemek amacı ile iki yüzeyden birer profil arasına sıkıştırılıp vidalamamı hatta mümkünse profil yerine köşebent kullanırsam dayanıklılığının daha fazla olacağını ve bu şekilde ister kargo ister elden teslim edebileceğimi söyledi. 3 4 gün max. içinde teslim edileceğini temperleme nin ve hrc derecesinin ölçülüp bir rapor halinde verileceğini söyledi.fiyat olarak 3 kg ye kadar 7 eu 3 kg den sonrada kg başı 3 eu dan yaptıklarını belirtti. sıvı azot ile sıfır altı işlem de yapıldığını anlattı. aklınıza takılan başka bir sorun varsa telefon numarası 0262 658 88 87 dahili 4 çağlar bey. her konuda yardımcı oluyorlar.
bende bıçaklarımı çayırova böhlere yolluyordum.
ancak son 3 partide iyice çuvalladılar.
60 hrc istiyorum 57 geliyor. son gönerdiğim AEB-L çeliğe ise ısıl işlem yapamıyorlarmış. yada yaptıklarını zannediyorlar.60 hrc istedim . 56 hrc sertlik ile teslim ettiler.
böhlerin ısıl işlem fırınlarında ancak bunu yapabilirlermiş.
sertlik testini bıçağın namlusuna (ki defalarca uyardığım halde) yapıyorlar.
bununla yetinmeyip bide tas motoru zımpara ile talaş kaldırıyorlar.
bu sorunlar la başedemedim ve izmir böhlere yolladım.
izmirde aparasız kabul ediyor.
bu arada 5 bıçak ve aparat dahil (4.7 kg) sıfıraltı işlemle tutar 35 tl .
eğerki sorun yaşamazsanız bu fiyat çok uygun.