Bıçak Sanatı - Forum

Arazi Demirciliği

Arazi Demirciliği
« : 29 Ağustos 2016, 23:01:24 »
Bir çok arkadaşın bildiği gibi şu anda dövme yapabilecek bir atelyeye sahip değilim, ama zaman zaman da dövme yapmam gereken işler de oluyor. Bu tür işler olduğunda takımları toplayıp kendimi araziye atıyorum ve pratik olarak bir ocak kurup bu tür işleri orada yapıyorum. Aracın aküsünden aldığım 12V elektirikle çalışan  eski bir kalorifer fanı ocağın hava kaynağı. Bu fandan ocağa giden eski bir elektrik süpürgesi hortumu, bunun ucuna bağlı bir demir boru ve ocak olarak yerde kazılmış bir çukur. Erdoğan arkadaşımızın hediyesi bir ray parçasını örs olarak kullanıyorum. Geriye kalan aletleri zaten biliyorsunuz, çekiç kısaç. Bu konuyla ilgili bahar ayında Nadi arkadaşımızın çektiği fotoğrafları ekliyorum.

Yan bir bilgi; tüm sistemin kurulması ve iki bıçağın dövülmesi ve sistemin toplanması 1,5 saat sürüyor  ;)

« Son Düzenleme: 30 Ağustos 2016, 11:14:50 Gönderen: sefaçabuk »

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Arazi Demirciliği
« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2016, 23:07:48 »

Abovvvv  :o :o :o  Ustam süpersin vallahi :2up :2up Harika bir fikir ve tesisat olmuş. Dövme yapmak isteyip te yerim yok diyen arkadaşlara muhteşem bir örnek, emeğinize sağlık, Nadi hocama da selamlar  :2up :2up :2up

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #2 : 30 Ağustos 2016, 08:39:51 »
Yani canım çekti,... 8)
Biz öyle atölye içine kapanıp çalışıyoruz ya, böyle doğada yapılan bir işin tadı da ayrı olur aslında. ;)

Diğer taraftan bu işin öyle abartılı bir iş olmayıp pratik çözümlerle çözülebileceğine de çok iyi bir örnek olmuş hocam. Yeter ki istek olsun ;)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3 : 30 Ağustos 2016, 09:28:58 »
Hocam elinize sağlık benim çocukluğumda Mahalle aralarında kalaycılar gezerdi mi mahallede topladıkları bütün bakırları sonra arka bahçede aynı sizin teşkilat ile Ocak hazırlar orada Kalay yaparlardı tabi ellerinde manuel körükler vardı onları toprağa gömüp aynı sizin gibi kullanırlardı. Bence siz Hello çift kabinli beraber portatif bir Demirci ocağını yapıp İstediğiniz yere götürebilecek kapasitesiniz. bu şekilde biraz Bel agrisi cekilebilir :)

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #4 : 30 Ağustos 2016, 09:55:36 »
Tabi bu ışıkta göz kararı ısıyı ayarlamak ayrı bir ustalık. Biz gibi acemilerin akşam saatlerini seçmesi lazım. Her zaman ki gibi yol gösteren teşvik edici bir paylaşım. Teşekkürler hocam
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Kadir...

• 1102
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #5 : 30 Ağustos 2016, 10:17:06 »
Biz Haybeden gazel okuyormuşuz sefa ustam şunum yok bunum yok
İstedikten sonra herşey oluyor Muş
Hemde çok pratik ve kolay bir şekilde
Ellerinize emeğinize sağlık sefa ustam

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 30 Ağustos 2016, 10:31:03 »
Sağolasın usta. Bu paylaşım gözümüzü açmalı. Hatta bu ve YusufY'nin hat kalemtraşı konusu...

Bu arada benim küçük örslere olan ilgimin bu konudan sonra artık açıklamaya ihtiyacı kalmamıştır. :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #7 : 30 Ağustos 2016, 11:25:25 »
Öncelikle teşekkürler...
Sağolasın usta. Bu paylaşım gözümüzü açmalı. Hatta bu ve YusufY'nin hat kalemtraşı konusu...

Bu arada benim küçük örslere olan ilgimin bu konudan sonra artık açıklamaya ihtiyacı kalmamıştır. :)
Haklısın Yusufy arkadaşımızın hat kalemtraşı konusu da gerçekten dikkat çekici oldu ve bence çok başarılı oldu. Küçük örs bu anlamda gerçekten çok kıymetli, katılıyorum  :2up

Tabi bu ışıkta göz kararı ısıyı ayarlamak ayrı bir ustalık. Biz gibi acemilerin akşam saatlerini seçmesi lazım. Her zaman ki gibi yol gösteren teşvik edici bir paylaşım. Teşekkürler hocam
Emrah, bir kaç iş yaptıktan sonra gözler uyum sağlamaya başlayacaktır  ;)

Hocam elinize sağlık benim çocukluğumda Mahalle aralarında kalaycılar gezerdi mi mahallede topladıkları bütün bakırları sonra arka bahçede aynı sizin teşkilat ile Ocak hazırlar orada Kalay yaparlardı tabi ellerinde manuel körükler vardı onları toprağa gömüp aynı sizin gibi kullanırlardı. Bence siz Hello çift kabinli beraber portatif bir Demirci ocağını yapıp İstediğiniz yere götürebilecek kapasitesiniz. bu şekilde biraz Bel agrisi cekilebilir :)

Aynen buradaki işlemle eski seyyar kalaycıların sistemi arasında fark yok, tek fark dediğin gibi el körüğü ama onuda bulamıyoruz maalesef. Dediğin yapılabilir ama teferruatlı olur ve doğrusu ben pek teferruat sevmeyenlerdenim "ne kadar teşkilat o kadar müşkülat" diyorum  ;)

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #8 : 30 Ağustos 2016, 13:07:01 »
Hocam süpersiniz doğa bıçak ve Pickup elinize sağlık.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #9 : 30 Ağustos 2016, 13:17:29 »
Usta farkı bu oluyor sanırım.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #10 : 30 Ağustos 2016, 13:52:31 »
Hep yapmak istediğim birşey, fikir verme açısından süper bir konu  :2up

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #11 : 30 Ağustos 2016, 14:10:03 »
valla hocam her daim imkan yaratabiliyosun helal valla  :2up yalnız o rayın altına 15 20 cm yükseklikte bi takoz, kütük olsa sanki daha rahat edecekmissiniz gibi geldi..

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #12 : 30 Ağustos 2016, 16:59:07 »
Biz Haybeden gazel okuyormuşuz sefa ustam şunum yok bunum yok
İstedikten sonra herşey oluyor Muş
Hemde çok pratik ve kolay bir şekilde
Ellerinize emeğinize sağlık sefa ustam
:2up :2up hakikaten biz yalandan ağlıyoruz.

AbeyS Premium Knife

• *
  • 38
  • Mehmetmumtaz.deviantart.com
    • Web
  • Meslek: Teknisyen
  • Yer: Artık Antalya
« Yanıtla #13 : 30 Ağustos 2016, 18:17:00 »
Hayranlık ile baktım,  sonrada iman varsa imkanda vardır sözü aklıma geldi. Ellerin dert görmesin inşaallah
[img width= height=]http://i.resimyukle.xyz/R7zN8.png[/img]

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #14 : 30 Ağustos 2016, 20:19:10 »
hocam yeterki fırsat olsun diyorsunuz resmen ufak atölye kurmusunuz oraya vallahi imrendim simdi kolay gelsin :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #15 : 30 Ağustos 2016, 22:13:58 »
Bu konu ile ilgili şöyle bir video buldum. Uğraşmak isteyenler yapabilir. Hatta devir ayarı ile güzel birşey çıkar ortaya.

https://www.youtube.com/watch?v=JQRE_d8wzBQ

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #16 : 31 Ağustos 2016, 08:37:26 »
Bu konu ile ilgili şöyle bir video buldum. Uğraşmak isteyenler yapabilir. Hatta devir ayarı ile güzel birşey çıkar ortaya.

https://www.youtube.com/watch?v=JQRE_d8wzBQ

Salim çok güzel. Fakat Demircilik nispeten ağır şartlarda yapılan bir iş olduğundan hele Böyle açıkhavada bu tür elle yapılmış ufak makinalar Muhtemelen dayanmayacak tır yanlışlıkla üzerine basın ezilir. Ayrıca debi bir şey basınç ayrı şey . Yani makinanın Birim zamanda üflediği hava miktarı fazla olabilir yerdeki talaslariı süpurebilir fakat ucunu saklayacağınız toprak altında çalıştığında havayı üflemek yerine geri verir.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #17 : 31 Ağustos 2016, 12:46:51 »
Teşekkür ederim Sefa abi. Herkesin aklinda resmen bir ampül yaktiniz. Hepimize ilham kaynağı oldu bu konu. Bende uzun zamandır kafamda bu sıcak dövme ve normalizasyon hakkında sorular vardi. Köye kendim.icin bir şeyler yapmaya düşünüyordum bu pratik ocak isi cok iyi oldu çok teşekkürler Sefa abi

Cosmical

• 287
  • Evren ATAK ,40 civarı
  • Meslek: Çelik Ticareti
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #18 : 31 Ağustos 2016, 13:04:41 »
helal olsun ustam , insan yapmak istedikten sonra engel yokturu  tanımlayıvermişsiniz, bravo.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #19 : 31 Ağustos 2016, 13:48:41 »
Yani makinanın Birim zamanda üflediği hava miktarı fazla olabilir yerdeki talaslariı süpurebilir fakat ucunu saklayacağınız toprak altında çalıştığında havayı üflemek yerine geri verir.

Ben bu noktayı düşünmemiştim :) Bu sistem geliştirilebilinir (İşin fantezi boyutu :) ) belki ama Sefa Hocamızın kullandığı gibi çıkma bir tane bulup kullanmak daha mantıklı olacaktır herhalde.