Yeni gordum , baktim , baktim , sonra girdigim internet adresini bir daha kontrol ettim. Sonra da kendime bir cimdik attim.
not: acikca goruluyor ki artik hamon konusunda ileri bilgilere gecme zamanin gelmis. Bu site artik sana yaramaz , belki su safhada Emre ve Sefa seni birazcik daha tasirlar sonra kopar gidersin. Ustelik 1070 duzgun hamon yapabilmek icin cok uygun bile degil. Bu safhada artik hamonu belirginlestirebilmek icin modern ( hadori ) ve geleneksel (sashikomi-nugui )gibi yaklasimleri filan ogrenmen gerekiyor. Ben de oyle cok bir bilgi sahibi degilim. Bildigim , bu iki tarz arasindaki farkin geleneksel olaninda son safhada celik demir oksit tozu ve yag karisimi ile karartiliyor ve hamon ve hada cok daha oldugu gibi ortaya cikiyor, modern olaninda hamon rengi acilir - yani senin yaptigin gibi alo2 tozuyla filan - bu tamamen kozmetik bir yaklasimdir ve hamon cizgisinde ikincil bir cila alani olusturdugundan hamonu biraz degistirir. Bu aralar forumu cok takip edemiyorum ama yardimci olabilecegim bir konu olursa soyle , biryerlerden bulur bakarim.