işlerden ve bazı durumlardan dolayı hem yoğunluk hemde sıkıntıdan hiç birşey yapasım gelmıyordu.. sonunda rahata erdım. bugun bır bıçak yapayım dedım profılı şablonla çıkarttım ,ancak bu hale gelene kadar şablondakı halı ıle hiçbir alakası kalmadı

malzeme Ck 67 4,2mm "ayrılamadığım yarim"
kabaca ağız açıldı 150 kuma kadar zımparası yapıldı . ardından kılı surulup kurutuldu. bu arada kıl formulu artık tamamdır tek bır tanesı dökulmuyor.
fırında takrıbı 7/8 dk tavlandı ve kendı yaptığım yağda su verıldı. kılde dökülme olmadı.
sırası ıle profıl 600 kuma kadar zımparalandı. ardından nıtrık asıt çözeltısı ıle dağlanıp alımınyum oksit ıle temızlığı yapıldı.
2500 ve 3000 kum zımparalarımı beklıyorum ,800 kumdan baslayıp 3000 kumda bıtırıcem zımpara işini ortaya tam olarak ne çıkacak çok merak edıyorum.
bu arada Sefa usta,nın hedıyesı çitlik ahaşabından sapı olacak bu arkadaşın

fırına yaptığım bır ıkı mod,dan sonra artık homojen bır sekılde ısıtabılıyorum profılı , bu durum hamonun her ıkı yuzeyde de belırgın cıkmasını sağladı

ustalara bır sorum olacak hamonu bu sekılde veya bıraz daha açık kontrastlarda bırakmakmı..? yoksa tamamen temızleyıp sadece hamon hattındakı çızgıyı çıkarmakmı makbuldur..?
bu halı bana göre çok hoş oldu..