Bıçak Sanatı - Forum

Av bıçağı..

tarpoon

• 4739
Av bıçağı..
« : 27 Mart 2011, 20:31:50 »
işlerden ve bazı durumlardan dolayı hem yoğunluk hemde sıkıntıdan hiç birşey yapasım gelmıyordu.. sonunda rahata erdım.  bugun  bır bıçak yapayım dedım profılı şablonla çıkarttım ,ancak bu hale gelene kadar şablondakı halı ıle hiçbir alakası kalmadı  ;D

malzeme Ck 67 4,2mm "ayrılamadığım yarim"
kabaca ağız açıldı 150 kuma kadar zımparası yapıldı . ardından kılı surulup kurutuldu. bu arada kıl formulu artık tamamdır tek bır tanesı dökulmuyor.
fırında takrıbı 7/8 dk tavlandı ve kendı yaptığım yağda su verıldı. kılde dökülme olmadı.
sırası ıle profıl 600 kuma kadar zımparalandı. ardından   nıtrık asıt çözeltısı ıle dağlanıp  alımınyum oksit ıle temızlığı yapıldı. 
2500 ve 3000 kum zımparalarımı beklıyorum ,800 kumdan baslayıp 3000 kumda bıtırıcem zımpara işini ortaya tam olarak ne çıkacak çok merak edıyorum.
bu arada Sefa usta,nın hedıyesı çitlik ahaşabından sapı olacak bu arkadaşın ;)
fırına yaptığım bır ıkı mod,dan sonra artık homojen bır sekılde ısıtabılıyorum profılı , bu durum hamonun her ıkı yuzeyde de belırgın cıkmasını sağladı :2up

ustalara bır sorum olacak   hamonu bu sekılde  veya bıraz daha açık kontrastlarda bırakmakmı..?   yoksa tamamen temızleyıp sadece hamon hattındakı çızgıyı çıkarmakmı makbuldur..?
bu halı bana göre çok hoş oldu..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
Ynt: Av bıçağı..
« Yanıtla #1 : 27 Mart 2011, 20:33:21 »
 :2up
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #2 : 27 Mart 2011, 20:34:34 »
Taner abi avatardaki resmin hakkını veriyorsun süper hamon yapmışsın eline emeğine sağlık  :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 27 Mart 2011, 20:35:53 »
teşekkür ederim uğur..

« Yanıtla #4 : 27 Mart 2011, 20:42:08 »
Taner sen ne yapmışsın böyle Ustam ??? tek kelimeyle bayıldım, bence şimdiye kadar yaptığın bıçaklar içerisinde en güzeli bu. Hamon işinde maya tamam artık, bunda sonra seni kimse tutamaz. Çok güzel bir hamon olmuş, işçilik çok güzel, form çok güzel... Hamonla biraz daha oyna bence, diğer seçenekleri görmeden "şu olsun demek" biraz zor ama şu andaki görüntüsü bence çok çok güzel, belki şöyle biraz da dumanlı bir görüntü belirginleşse daha güzel durabilir. Sonuçta, ellerin dert görmesin çok güzel bir iş, tebrik ederim :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #5 : 27 Mart 2011, 20:46:04 »
Çok fenasın çok...  :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #6 : 27 Mart 2011, 20:47:21 »
abi eline sağlık, formu ve işçiliği gerçekten çok güzel gözüküyor :2up

hamonda ben dumanlı görünümü daha çok seviyorum, yani aliminyum oksit tozu sürdükten sonra kalan görüntüyü. daha fantastik duruyor sanki.

bu arada senin orda yaptığımız bıçağı menevişleyince benim dumanlı görüntü gitti, o tozdan yarım çay bardağı gönderebilirsen bana sevinirim ;) görüntü kaybolunca sapını yapmaya geçemedim aletin :D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #7 : 27 Mart 2011, 20:51:10 »

hamonda ben dumanlı görünümü daha çok seviyorum, yani aliminyum oksit tozu sürdükten sonra kalan görüntüyü. daha fantastik duruyor sanki.

bu arada senin orda yaptığımız bıçağı menevişleyince benim dumanlı görüntü gitti, o tozdan yarım çay bardağı gönderebilirsen bana sevinirim ;) görüntü kaybolunca sapını yapmaya geçemedim aletin :D
emincim yolun benim tarafa düşerse bende var tozdan vereyim :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #8 : 27 Mart 2011, 20:51:53 »
abi ellerine sağlık sendeki bu azme hayranım hamon diyince nedense senden başka aklıma gelen yok  :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 27 Mart 2011, 20:56:58 »
Teşekkür ederim sefa usta  :)  ck 67,lerde hamon hattında belıren dumanlı görüntü  çok fazla bellı olmuyor ancak bır ıhtımal 3000 kuma kadar zımparalanıp epey bır alımınyum oksıtle uğrasırsam  bırseyler olur dıye dusunuyorum.
zehırı verdınız aldım basımı gıdıyorum bende  ;D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #10 : 27 Mart 2011, 20:58:53 »
teşekkür ederim Eylem  :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #11 : 27 Mart 2011, 21:01:56 »

bende neden yayınlamadı hala dıyordum . senın bıçağında hamonu çok güzel oldu . özelden adres alayım :)  2000 kum ıle tekrar  uzerınden geçmen gerekecek.  asıtte yollayacağım %5 veya 7 oranında sulandırırsın.
beğenmene sevındım :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 27 Mart 2011, 21:03:51 »
teşekkür ederim özgür :)  bu arada senın bıçagın durumu nedır..? asıt vs lazım ıse yollayayım.  veya sen bıçağı bana yolla  ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #13 : 27 Mart 2011, 21:19:46 »
boş anı bulayım yanındayım :)
elimde birkaç tane ck67 daha var :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 27 Mart 2011, 21:22:54 »
 :2up  desene işimiz var .. buyur ne zaman istersen gel. hafta arsıda gelırsen anahtarları verırım kafana göre takılırsın..

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #15 : 27 Mart 2011, 21:30:12 »
 :2up  Ellerinize sağlık Taner bey, harika olmuş  :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #16 : 27 Mart 2011, 21:50:34 »
:2up  desene işimiz var .. buyur ne zaman istersen gel. hafta arsıda gelırsen anahtarları verırım kafana göre takılırsın..

hafta arası gelebilsem aslında konak kurarız :) anca hafta sonu müsait bir anda araım gelirim veya emin de alırım
ama bu sefer sanmai çalışması yapacağız kacarı yok :)

orhanbilgin

• 661
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #17 : 27 Mart 2011, 22:11:55 »
abi ne yapmışsın sen böyle. gerçekten hamon işini bitirdin. ellerine sağlık şahane olmuş

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #18 : 27 Mart 2011, 22:24:02 »
Teşekkür ederim Soytürk.. :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 27 Mart 2011, 22:24:59 »

hafta arası gelebilsem aslında konak kurarız :) anca hafta sonu müsait bir anda araım gelirim veya emin de alırım
ama bu sefer sanmai çalışması yapacağız kacarı yok :)

valla ne istiyorsan yap ama ben çekıç sallayamıyorum ona göre..