Bıçak Sanatı - Forum

Av bıçağı..

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Av bıçağı..
« Yanıtla #40 : 28 Mart 2011, 21:32:00 »
taner abi senin yaptığın ısıl işlem yağında duman cıkmıyoru formül neydi :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Berke Boyacı

« Yanıtla #41 : 28 Mart 2011, 23:36:16 »
Taner abi tebrikler. Hamon olayını aşmışsın ???

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #42 : 28 Mart 2011, 23:58:47 »
taner abi senin yaptığın ısıl işlem yağında duman cıkmıyoru formül neydi :)

sentetık bır yağ  ısıya gercek ısıl ışlem yağı kadar olmasada ,dayanıklı. ve fark ettı ısen kararma yapmıyor.  ama 50 kg ıso rapıd dk alıcam yanıma ıkı kısı daha buldummu tamamdır..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #43 : 28 Mart 2011, 23:59:10 »
sağol berke..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #44 : 29 Mart 2011, 00:18:41 »
Abii niye görmedim daha önce bunu  ??? Çok güzel iş, hamonu boşver, bıçak işçiliğin de süper Taner, sen oldun sen, hamon tabii ayrı bir karakter katmış, o ayrı  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #45 : 29 Mart 2011, 00:34:29 »
Teşekkür ederim Emre usta   :)  sızlerden ne öğrenıyorsam uygulamaya çalısıyorum..

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #46 : 29 Mart 2011, 14:51:19 »
Eline sağlık Taner bey. Çok güzel bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık. Bu arada mahsuru yoksa kil karışımın formülünü verebilirmisin?

İyi günler.
You lie, we die.

Süleyman KABLAN

• 163
  • Meslek: memur
  • Yer: KAYSERİ
« Yanıtla #47 : 29 Mart 2011, 16:37:00 »
 :2up :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #48 : 29 Mart 2011, 20:10:14 »
Eline sağlık Taner bey. Çok güzel bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık. Bu arada mahsuru yoksa kil karışımın formülünü verebilirmisin?

İyi günler.
ne gıbı bır mahsuru olacak..   sonuçta katana yapan ustalardan değiliz..!   ;D 
eskı fırının sökulmesı ıle cıkan ates görmus şamot kullanıyorum..  bazen dövulmuş kömür veya külde katıyorum.
sakaryadan nehrınden  cıkardığım mili bile denedim olumlu sonuç verdi şamot karısımı ıle ;)
« Son Düzenleme: 29 Mart 2011, 20:13:22 Gönderen: Taner Salar »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #49 : 29 Mart 2011, 20:14:36 »
:2up :2up

teşekkür ederim Süleyman bey , begenmenıze sevındım :)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #50 : 30 Mart 2011, 13:53:35 »
Yeni gordum , baktim , baktim , sonra girdigim internet adresini bir daha kontrol ettim. Sonra da kendime bir cimdik attim.

not: acikca goruluyor ki artik hamon konusunda ileri bilgilere gecme zamanin  gelmis. Bu site artik sana yaramaz , belki su safhada Emre ve Sefa seni birazcik daha tasirlar sonra kopar gidersin. Ustelik 1070 duzgun hamon yapabilmek icin cok uygun bile degil. Bu safhada artik hamonu belirginlestirebilmek icin modern ( hadori ) ve geleneksel (sashikomi-nugui )gibi  yaklasimleri filan ogrenmen gerekiyor. Ben de oyle cok bir bilgi sahibi degilim. Bildigim , bu iki tarz arasindaki farkin geleneksel olaninda son safhada celik demir oksit tozu ve yag karisimi ile karartiliyor ve hamon ve hada cok daha oldugu gibi ortaya cikiyor, modern olaninda hamon rengi acilir  - yani senin yaptigin gibi alo2 tozuyla filan - bu tamamen kozmetik bir yaklasimdir ve hamon cizgisinde ikincil bir cila alani olusturdugundan hamonu biraz degistirir. Bu aralar forumu cok takip edemiyorum ama yardimci olabilecegim bir konu olursa soyle , biryerlerden bulur bakarim.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #51 : 30 Mart 2011, 21:00:51 »
beğenmeniz beni çok sevındırdı :)  hadori görsellık açısından bana  daha çok hıtap edıyor. maalesef yabancı dılım olmadığı için forumları cevırı yaparak okumaya calısıyorum tabı karman çorman oluyor ama bıraz bırseyler öğrendım sayılır..

hamonu daha belırgın hale getırmek için  cilalamam gerekıyor sanırım. forumdan bır arkadaşımızın  "kendısıne çok teşekkür ederim"   gönderdığı 3000 kum zımparalar geldı 6000 kum olduğunu söylenen zımparayı bugun aldım.
bıraz daha uğraşacağım bu arkadasla..

sakarya nehrınden mil bıle denedım . herseyı denıyorum cıkan sonuç bu, belkıde 1095,w1,w2   olsa çok daha değişik gözukecektı

bılgılerınızden faydalanmayı çok ısterım  :)