Bıçak Sanatı - Forum

Deri satış?

Ynt: Deri satış?
« Yanıtla #100 : 04 Ekim 2011, 02:17:19 »
 ^-^ Bak yanlış anlaşıldım şimdi, ben Orhana söylendim kendimce, hani Cem i neden bozuyorsun " daha önce "filan diye, yani bırak adamcağız anlatsın baabında >:D Hay allah Cemde neler neler düşünmüş, tüh >:D

Mohawk

• 27
  • Meslek: Turizm
  • Yer: İstanbul
Ynt: çıtçıt, kuşgözü, zımba, karnuba mumu, balmumu, deri
« Yanıtla #101 : 25 Ağustos 2012, 12:03:33 »
19 Mayıs günü gayet kapsamlı bir alışveriş yaptım.

Deri aldım, zımba aldım, çıtçıt kalıbı ve kuşgözü kalıbı aldım, kuş gözü ve çıtçıt aldım. Liste daha uzundu galiba ama hatırladıkça yazabileceğim.

Kuşgözü: 4 mm gibi deliğe girenler "2 numara" diye adlandırılıyor. Bunların paketler 3500'lük müydü 7000 miydi neydi? demir olanlarının torbası 10-15 lira, pirinç olanlarının 60 lira. Paslanma faktörü pirinci tercih ettiriyor.

Çıtçıt: en ufak boy VT-2. Buna bir yerde cüzdan çıtçıtı dendiğini görünce bunu aramayı bırakıp 54 numarayı tercih ettim. Bunda da pirinç daha kıymetli. Çıtçıtı küçük miktarda almak çok zor. Bir pakette 4 tip parça olduğundan ve galiba 1440'lık adette sattıklarından çok pahalı. Zatenkılıf başına bir adet gideceğini düşünürseniz...

Deriyi ve diğer nesneleri mercan yokuşu yakınındaki tığcılar sokaktan aldım. Hatta ufak el aletleri için aynı sokaktaki tığcılar handa alışveriş yaptım.

Manda derisi de aldım ancak ABD'den aldığım deri bunlardan sanki daha iyi gibi. Bunda tabi benim doğru deriyi seçememem yada tarif edememem de rol oynamıştır diye düşünüyorum. Gerçi eleman benim numune parçasını görünce buralarda yok böylesi gibisinden bir yorumda bulundu.

Tahtakale'deki bir mekandan karnuba mumu ve balmumu da buldum. Balmumunu özellikle en açık renklisinden aldım.

Bulmuşken reçine de aldım da sorayım. Reçine kullandığımız bir yer var mıydı?

Kafama takılan bir soru: Paça yağını nasıl/nereden bulacağız?
Eylem Bey merhaba,
Size bir şey sormak istiyorum. ABD'den aldığınız deriyi usaknifemaker'dan mı aldınız? eğer oradan aldınızsa kalınlığı 4mm'ye denk gelen hangi ürün acaba? orada satılan deri parçalarının inch olarak verilen en/uzunluk ölçüleri tamamda, 6/7oz şeklinde verilen "ounce" ağırlık birimidir benim bildiğim. Yani satın alırken derinin kalınlığını nasıl anlıyorsunuz?
Birde okuduğum kadarıyla siz hem Türkiye'den hemde ABD'den deri almışsınız. Derinin kalitesi ve kullanım amacımız açısından aralarında çok fark var mıdır? bendeniz kendi bıçağına iyi malzemeler kullanarak kendi kılıfını yapmak isteyen bir amatörüm sadece :)
Teşekkürler
Haydar 

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #102 : 25 Ağustos 2012, 15:04:29 »
Selam,

Deriyi ABD'den aldığımda nereden almıştım şimdi tam hatırlamıyorum ama şu an dışarıdan bakacak olsam TandyLeather - http://www.tandyleather.eu/ altında arardım. Galiba kimi diğer bıçak malzemeleri firmaları da bundan alıp satıyorlar. Farklı kalınlıklar falan var bu firmada.

Türkiye'den deri tedariği konusunda Ankara'da da bir firma vardı ve başta Sefa usta olmak üzere onların derilerini kullananlar da vardı ancak onların malını henüz görmediğimden bildiklerimi yorumlayayım.

İstanbul'da bulduğum ve manda derisi olduğu söylenen deri diğerine göre
    daha sert, ıslatılınca o kadar yumuşamayan,
    daha kötü boyanan
    nispeten doğal, eskitilmiş bir havası olan
bir deriydi.

Eğer istediğim renge girsin değil de doğal görünüm iyidir derseniz, desen kalemleriyle daha derin biçimlendirmek gerek demiyorsanız benim denediğim yerli deri iyi.

Dışardan aldıklarım ise daha kolay boyanabilirlik, daha güzel biçimlendirilebilmek avantaj.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Mohawk

• 27
  • Meslek: Turizm
« Yanıtla #103 : 25 Ağustos 2012, 22:48:36 »
Teşekkürler bilgi için. Tandy Leather i inceleyeceğim. 

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
  • Meslek: İnşaat
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #104 : 21 Aralık 2012, 01:10:28 »
Arkadaşalar Ankarada deri tabanca ve tüfek için çeşitli kılıf ve aksesuar üreten bir atölye sahibi arkadaşım var sanırım deri satışı konusunda bize yardımcı olabilir. Yakın zamanda atölyeye ziyaretinine gideceğim bir iki foto paylaşa bilirim..
Saygılar..

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #105 : 21 Aralık 2012, 01:11:48 »
Güzel olur pek çok kişi bu konuda sıkıntılı.

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #106 : 21 Aralık 2012, 01:39:38 »
bu konuda en son ankarada bi yer önerilmiş sanırım. istanbulda kılıf için uygun deri satışı yapan bi yer bulan oldu mu acaba bu zaman içinde

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
« Yanıtla #107 : 21 Aralık 2012, 20:48:56 »
İstanbul'da birçok yeri dolaştım. Hatta vaketacı diye bilinen yerlere de gittim, maalesef bitkisel ürünler kullanılarak tabaklanmış deri bulamadım. Hepsi krom tuzları ile işlem görmüş. Ankara'da Samanpazarı'na " Gürcan Ticaret , Oğuz Tekin Gürcan , 0312 311 36 08" bu forumda daha önce tasiye edilmişti, telefonla irtibat kurdum. Siparişim3 gün içinde geldi. Forumdan haberleri var, yardımcı olacaklardır.
PRIMUM NON NOCERE

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #108 : 21 Aralık 2012, 23:54:54 »
demekki gürcan ticaretten başka bi yer yok :) saolasın hocam

« Yanıtla #109 : 22 Aralık 2012, 00:48:14 »
demekki gürcan ticaretten başka bi yer yok :) saolasın hocam
Kişisel olarak tanıdığımız, güvenilir bir insandır.

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #110 : 22 Aralık 2012, 01:33:58 »
sefa hocam peki ufak miktarlarda satış yapıyorlarmı. ben ankaralıyım gidince uğrucam yanlarına kısmetse ama mağlum öğrencilik. maddi durumlar hiçbir zaman çok iyi olamıyo malesef  :) ama yinede gitmişken azda olsa alışveriş yapmak isterim :)

« Yanıtla #111 : 22 Aralık 2012, 01:54:57 »
Mustafa, uğrarsan mutlaka yardımcı olacaklardır  ;)

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #112 : 22 Aralık 2012, 02:32:43 »
o zaman, aklımda :)

sururi

• 67
  • Meslek: ogretmen
  • Yer: samanyolu galaksisi-dunya
Ynt: çıtçıt, kuşgözü, zımba, karnuba mumu, balmumu, deri
« Yanıtla #113 : 25 Aralık 2012, 15:29:00 »
Hımm, eğer deri mineral tuzu gibi kimyasallarla tabaklanmışsa onun için demiş olabilir "bunun gibisi yok" diye ???
Bitkisel tabaklama yapıyorlar mıdır acep hiç? Daha zahmetli olduğundan pek yapan olmayabilir, o durumda kılıfında bıçaklarımız ciddi paslanabilir...

Ben son zamanlarda balmumu içeren ayakkabı cilaları kullanıyorum, çok iyi iş görüyor. Tabii ben de paça yağı bulamadım (neatsfoot oil), bunda işledikleri deri su geçirmez oluyor, ancak onun yerine iyice cilalamak da oldukça dayanıklı hale getiriyor kılıfı. Onun için pek de paçayağı olayının üstüne düşmedim açıkçası.

Reçinenin işe yarayabileceği bir konu aklıma gelmedi...

Valla vejetal (vegetal?) diyerek deriyi sordum. Numuneyi de göstererek aldım aslında. Gerçekten de doğru usulde tabaklanmış gibi de duruyor ama anladığım kadarıyla ben hayvanın yanına denk gelen bir kısmın derisini aldım galiba. Bulup omuz derisi almak gerek. Bunun gibisi yok derken de galiba yüzeyin temiz ve pürüzsüzlüğünü de diyor olabilir. Bir ara ikisini de yanyana fotoğraflarım.

Ayakkabı cilasının içeriğinin bizim aradığımız ürünlere eş işlevde olduğunu düşünüyorum zaten.

abi vegetal oldugunu mu bilmem ama asit bazla tepkimeye girer malum, yani neyle tabaklandigini merak ediyorsaniz derinin bir kismini islatip sabunlayip (sivi sabun degil)  citileyin, cok pis igrenc bi koku cikiyor bazi adi tabaklanmalarda(boyleyse vegetal deildir diye dusunuyorum).sabun bazdir, tabaklanandaki asitle direk tepkimeye girer.saygilar.
bu arada deriye girmisken gecen yil maasimin yarisini verip aldigim,
alipta tekini yolda dusurup kaybettigim ??? antilop derisi ayakkabim geldi aklima,yine huzunlendim....
ve ben ustam, gozlerinle yakilasi bifr siire basladim...

bezoaribex

• *
  • 4
  • Meslek: Hakim
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #114 : 22 Ocak 2013, 11:53:30 »
Herkese merhaba, foruma daha az önce üye oldum.
Ebay yoluyla( Tandy, Steckstore vs.) ABD ya da İngiltereden getirttiğim işlemeye uygun naturel derileri Gaziantep'teki dericilere gösterdim. Aynısı ellerinde yoktu ama imal edip bana haber verecekler.
Saygılarımla..

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #115 : 28 Ocak 2013, 18:33:37 »
 forumumuza hoşgeldiniz
şanlıurfa da çalışıyorum. deriler konusunda gelişme olursa öğrenmek isterim.

bezoaribex

• *
  • 4
  • Meslek: Hakim
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #116 : 31 Ocak 2013, 10:52:46 »
Haber veririm.

atilgan

• *
  • 13
  • Meslek: bilgisayar Teknikeri
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #117 : 18 Kasım 2013, 01:12:54 »
Adana veya mersinde gerçek deriyi nereden bulabilirim parça deride olabilir. Uygun fiyatlı bir yer biliyor musunuz. Veya Türkiye geneli getirtebileceğim bir yer farklı renklerde Sağolun

« Yanıtla #118 : 18 Kasım 2013, 02:06:41 »
Adana' da, Kazancılar Çarşısına ( Büyük Saat' in yanında) uğrarsanız orada deri ve malzemelerle ilgili her şeyi bulabilirsiniz. Bu arada "Merhaba" bölümünde kendinizi tanıtırsanız daha doğru bir iletişim için başlangıç yapmış oluruz.

atilgan

• *
  • 13
  • Meslek: bilgisayar Teknikeri
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #119 : 18 Kasım 2013, 12:25:27 »
fiyatları hakkında bilgin var mı? Akkoç deri varmış orası nasıl