Bıçak Sanatı - Forum

Deri satış?

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
Ynt: Deri satış?
« Yanıtla #20 : 01 Nisan 2010, 13:04:07 »
Sevgili arkadaşlar anladığım kadarıyla deri bulma konusunda bayağı bir sıkıntı yaşanıyor.Aşağıda ismini ve telefon numarasını vereceğim arkadaşımdan hertürlü deriyi ve deriden yapılmasını istediğiniz ürünü bulabilirsiniz.Ben bu arkadaşımdan hertürlü deri ihtiyacımı karşılıyorum. Sizden bahsettim, ver telefonumu yardımcı olabileceğim bir konuysa ilgilenirim dedi.

Murat Aydın Özçelik : 0312 356 43 30 (Ankara)
arayın bakalım belki işinizi görür....
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #21 : 02 Nisan 2010, 03:10:10 »
Sağolasın Murat, ilk alım zamanımda deneyeceğim arkadaşı...

Kipmen Sanat web sitesi

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #22 : 11 Nisan 2010, 07:35:52 »
acele etme. nasıl olsa bir omurluk vaktimiz var..

« Yanıtla #23 : 18 Mayıs 2010, 11:29:00 »
Daha önce sözünü ettiğimiz Ankaradaki deri satışı ticarethanesinden beklediğim deri geldi. Bitkisel malzemeyle tabaklanmış 3.5-4 mm kalınlığında ham vaketa, yüzeyi oldukça düzgün. Ben çok beğendim sözünü ettiğim ticarethaneye eşim uğramıştı, yanında bir iki malzeme daha aldı, sırım, boya vs. Ayrıca yine aynı pasajda kapsül satışı yapan bir mağazaya daha uğradı oradan da kapsülleri aldı. Aşağıya fotoğraflraını koyuyorum. Satışı yapan arkadaşlarla konuştum, sipariş edenlerle ilgilenecek. Fiyatlar şöyle, benim aldığım parça 98 desi aformal oolduğundan net bir ölçü veremiyorum onun yerine son yaptığım bıçağı referans olarak koydum. Bu derinin fiyatı 70 TL civarında ( başka malzemeler de girince net fiyat söyleyemiyorum) kapsüllerin 5000 adetlik paketi 25 TL, daha az almak biraz zor ben koşulları zorlayıp başka bir yerden kaliteden emin olmak adına az alabildim ama bence siz uğraşmayın. Bilgilerinize...( arkadaşlar özellikle deri satışı yapan arkadaş benim eskiden tanıdığım birisi çıktığından bana biraz indirim yaptı, belki size vereceği fiyat 10-20 TL daha pahalı olabilir haberiniz olsun )

Deri için

Gürcan Ticaret
Oğuz Tekin Gürcan
0312 311 36 08

Kapsül İçin
Algül Çanta
Hasan ve Levent Gülmez
0312 311 96 70
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2010, 11:35:57 Gönderen: sefa çabuk »

« Yanıtla #24 : 18 Mayıs 2010, 11:29:42 »
.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #25 : 18 Mayıs 2010, 11:59:31 »
Malzeme kalitesi ve fiyatları süper görünüyor. Sağolasın Sefa paylaşımın için, bu arada 5000 kapsülün yarısı beyaz yarısı siyah olsun desek olabilir mi acep?
Neyse bir arayayım yarın...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #26 : 18 Mayıs 2010, 12:46:50 »
Emre gerçekten çok güzel malzemeler, hepsi çok kaliteli, ben ayrıca deri boyası, mumlu ip vs de aldım hepsi de çok tatmin edici.

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #27 : 18 Mayıs 2010, 13:18:24 »
Sefa ustam sağolasın bilgiler için iy denk geldi
bir iki hafta sonra bir süreliğine ankaraya gidiyorum iş icabı telefon adresleri aldım gidip bulurum fırsat bulunca
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

« Yanıtla #28 : 18 Mayıs 2010, 13:28:58 »
Uğradığında selamlarımı iletirsen sevinirim.

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #29 : 18 Mayıs 2010, 13:35:43 »
İletirim tabi ne demek boynumun borcu olsun.
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #30 : 18 Mayıs 2010, 13:46:02 »
sağolasın hocam, derinin adresi belli oldu demektir. ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
çıtçıt, kuşgözü, zımba, karnuba mumu, balmumu, deri
« Yanıtla #31 : 25 Mayıs 2010, 16:59:25 »
19 Mayıs günü gayet kapsamlı bir alışveriş yaptım.

Deri aldım, zımba aldım, çıtçıt kalıbı ve kuşgözü kalıbı aldım, kuş gözü ve çıtçıt aldım. Liste daha uzundu galiba ama hatırladıkça yazabileceğim.

Kuşgözü: 4 mm gibi deliğe girenler "2 numara" diye adlandırılıyor. Bunların paketler 3500'lük müydü 7000 miydi neydi? demir olanlarının torbası 10-15 lira, pirinç olanlarının 60 lira. Paslanma faktörü pirinci tercih ettiriyor.

Çıtçıt: en ufak boy VT-2. Buna bir yerde cüzdan çıtçıtı dendiğini görünce bunu aramayı bırakıp 54 numarayı tercih ettim. Bunda da pirinç daha kıymetli. Çıtçıtı küçük miktarda almak çok zor. Bir pakette 4 tip parça olduğundan ve galiba 1440'lık adette sattıklarından çok pahalı. Zatenkılıf başına bir adet gideceğini düşünürseniz...

Deriyi ve diğer nesneleri mercan yokuşu yakınındaki tığcılar sokaktan aldım. Hatta ufak el aletleri için aynı sokaktaki tığcılar handa alışveriş yaptım.

Manda derisi de aldım ancak ABD'den aldığım deri bunlardan sanki daha iyi gibi. Bunda tabi benim doğru deriyi seçememem yada tarif edememem de rol oynamıştır diye düşünüyorum. Gerçi eleman benim numune parçasını görünce buralarda yok böylesi gibisinden bir yorumda bulundu.

Tahtakale'deki bir mekandan karnuba mumu ve balmumu da buldum. Balmumunu özellikle en açık renklisinden aldım.

Bulmuşken reçine de aldım da sorayım. Reçine kullandığımız bir yer var mıydı?

Kafama takılan bir soru: Paça yağını nasıl/nereden bulacağız?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
Ynt: çıtçıt, kuşgözü, zımba, karnuba mumu, balmumu, deri
« Yanıtla #32 : 26 Mayıs 2010, 02:22:53 »
19 Mayıs günü gayet kapsamlı bir alışveriş yaptım.

Deri aldım, zımba aldım, çıtçıt kalıbı ve kuşgözü kalıbı aldım, kuş gözü ve çıtçıt aldım. Liste daha uzundu galiba ama hatırladıkça yazabileceğim.

Kuşgözü: 4 mm gibi deliğe girenler "2 numara" diye adlandırılıyor. Bunların paketler 3500'lük müydü 7000 miydi neydi? demir olanlarının torbası 10-15 lira, pirinç olanlarının 60 lira. Paslanma faktörü pirinci tercih ettiriyor.

Çıtçıt: en ufak boy VT-2. Buna bir yerde cüzdan çıtçıtı dendiğini görünce bunu aramayı bırakıp 54 numarayı tercih ettim. Bunda da pirinç daha kıymetli. Çıtçıtı küçük miktarda almak çok zor. Bir pakette 4 tip parça olduğundan ve galiba 1440'lık adette sattıklarından çok pahalı. Zatenkılıf başına bir adet gideceğini düşünürseniz...

Deriyi ve diğer nesneleri mercan yokuşu yakınındaki tığcılar sokaktan aldım. Hatta ufak el aletleri için aynı sokaktaki tığcılar handa alışveriş yaptım.

Manda derisi de aldım ancak ABD'den aldığım deri bunlardan sanki daha iyi gibi. Bunda tabi benim doğru deriyi seçememem yada tarif edememem de rol oynamıştır diye düşünüyorum. Gerçi eleman benim numune parçasını görünce buralarda yok böylesi gibisinden bir yorumda bulundu.

Tahtakale'deki bir mekandan karnuba mumu ve balmumu da buldum. Balmumunu özellikle en açık renklisinden aldım.

Bulmuşken reçine de aldım da sorayım. Reçine kullandığımız bir yer var mıydı?

Kafama takılan bir soru: Paça yağını nasıl/nereden bulacağız?

Hımm, eğer deri mineral tuzu gibi kimyasallarla tabaklanmışsa onun için demiş olabilir "bunun gibisi yok" diye ???
Bitkisel tabaklama yapıyorlar mıdır acep hiç? Daha zahmetli olduğundan pek yapan olmayabilir, o durumda kılıfında bıçaklarımız ciddi paslanabilir...

Ben son zamanlarda balmumu içeren ayakkabı cilaları kullanıyorum, çok iyi iş görüyor. Tabii ben de paça yağı bulamadım (neatsfoot oil), bunda işledikleri deri su geçirmez oluyor, ancak onun yerine iyice cilalamak da oldukça dayanıklı hale getiriyor kılıfı. Onun için pek de paçayağı olayının üstüne düşmedim açıkçası.

Reçinenin işe yarayabileceği bir konu aklıma gelmedi...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Ynt: çıtçıt, kuşgözü, zımba, karnuba mumu, balmumu, deri
« Yanıtla #33 : 26 Mayıs 2010, 09:23:33 »
Hımm, eğer deri mineral tuzu gibi kimyasallarla tabaklanmışsa onun için demiş olabilir "bunun gibisi yok" diye ???
Bitkisel tabaklama yapıyorlar mıdır acep hiç? Daha zahmetli olduğundan pek yapan olmayabilir, o durumda kılıfında bıçaklarımız ciddi paslanabilir...

Ben son zamanlarda balmumu içeren ayakkabı cilaları kullanıyorum, çok iyi iş görüyor. Tabii ben de paça yağı bulamadım (neatsfoot oil), bunda işledikleri deri su geçirmez oluyor, ancak onun yerine iyice cilalamak da oldukça dayanıklı hale getiriyor kılıfı. Onun için pek de paçayağı olayının üstüne düşmedim açıkçası.

Reçinenin işe yarayabileceği bir konu aklıma gelmedi...

Valla vejetal (vegetal?) diyerek deriyi sordum. Numuneyi de göstererek aldım aslında. Gerçekten de doğru usulde tabaklanmış gibi de duruyor ama anladığım kadarıyla ben hayvanın yanına denk gelen bir kısmın derisini aldım galiba. Bulup omuz derisi almak gerek. Bunun gibisi yok derken de galiba yüzeyin temiz ve pürüzsüzlüğünü de diyor olabilir. Bir ara ikisini de yanyana fotoğraflarım.

Ayakkabı cilasının içeriğinin bizim aradığımız ürünlere eş işlevde olduğunu düşünüyorum zaten.
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #34 : 26 Mayıs 2010, 18:08:03 »
Paça yağı dediğiniz, iç yağı ya da domuz yağı gibi bir yağ olabilir mİ?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #35 : 26 Mayıs 2010, 22:59:40 »
Abi bu nesnenin özelliği oda sıcaklığında sıvı olmasıymış. İşte efendim hayvanın ayakları üşürmüş de o nedenle bu yağ düşük sıcaklıklarda sıvı halde dururmuş falan şeklinde açıklamasını yapıyorlar.

Kimi frenkler balmumu ile paça yağını (tabi balmumunu eritip) fifti fifti karştırıp kılıfı buna daldırıyorlarmış. Bu konuda gördüğüm kadarıyla başka tarifler de var ama gördüğüm kadarıyla bu popüler.
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #36 : 26 Mayıs 2010, 23:02:36 »
Şimdi bir şey önereceğim ama kimse gülmeyecek >:( koyun paçası alınıp paça yapar gibi kaynatılsa, bilirsiniz bu arkadaşın yağı yüzeye çıkar. Arrdından buzdolabı ve yüzeyden yağı alma işlemi yapılsa, mesela...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #37 : 27 Mayıs 2010, 01:17:01 »
Oda sıcaklığında donmuş halde bulunan hayvansal yağlar ile ilgili zamanla kusma gibi problemlerden bahseden var.
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #38 : 27 Mayıs 2010, 01:21:56 »
Bu bahsi geçen yağ, sığır bacağından elde ediliyormuş. Diğer hayvanlara dair bir kayıta rastlamadım.
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #39 : 27 Mayıs 2010, 01:28:53 »
Bir sürü kimyasal madde var, aman paça yağıda eksik kalsın.