Bıçak Sanatı - Forum

W2 Mutfak Bıçakları

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ynt: W2 Mutfak Bıçakları
« Yanıtla #20 : 12 Nisan 2016, 20:51:46 »
Sefa ustam ellerinize sağlık, çok güzel olmuşlar. ömrünü tamamlamış eski bir egenin geri dönüşümü ve böylece bir işte kullanılması önemli bir olay. ,harcanan emek de ona keza takdire şayan  ^-^  Son günlerde yaptığınız yorumlarda çeşitli kesicilerin yapımında eğe kullanılmasını tavsiye ediyorsunuz, bunun özel bir sebebi var mı?merak ediyorum.  Şahsen ben bu yorumunuzdan çok memnunum, çünkü bence bir işe Sanat denilebilmesi için mümkün mertebe elektrikli alet kullanılmaması gerekir(şahsi düşüncem).Teşekkürler.
Abi, sefa hocam 10 dakikada eğe ile bir bıçağı bitiriyor makina ile zaman kaybetmek istemiyor :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #21 : 12 Nisan 2016, 20:58:24 »
Sefa Hocam eline sağlık.  İmranerek bakmaktan kendimi alamadım :). bu takıma birde kılıf lazım insan neyin üstüne koyacağını bilemez bunları :D

Ersin Özdemir

• 2462
  • Meslek: ( Makine teknikeri )
  • Yer: Viyana-İstabul- Edirne
« Yanıtla #22 : 12 Nisan 2016, 21:01:47 »
Vallahi ne demeli harkulade bir çalışma olmuş
Bende eski egeden bir cçalışma yapmak istiyorum Gercekten cok guzel.olmus.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #23 : 12 Nisan 2016, 21:06:08 »
Sefa bey,emeklerinize sağlık,mükemmel bir takım olmuş.

mehmet dülcek

• 3208
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #24 : 12 Nisan 2016, 21:30:00 »
hocam bu bıçakları 1 2 haftadır bekliyorum beklerkende kendimce kafamdan bir model uydurmuşum  :) eğe olduğu için daha dar bir en bekliyordum ama bukadar ustaca dövülüp genişletildiğini görünce gerçekten şaşırdım. dövme işlerinde ençok sevdiğim şey,japonlarında çoğu işinde görülen, sırttan uca incelerk gelmesi. bu işinde sırt kısmını görmeyi çok isterim varsa bir foto şahane olur ustam .

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #25 : 12 Nisan 2016, 22:12:49 »
Sefa ustam ellerinize sağlık, çok güzel olmuşlar. ömrünü tamamlamış eski bir egenin geri dönüşümü ve böylece bir işte kullanılması önemli bir olay. ,harcanan emek de ona keza takdire şayan  ^-^  Son günlerde yaptığınız yorumlarda çeşitli kesicilerin yapımında eğe kullanılmasını tavsiye ediyorsunuz, bunun özel bir sebebi var mı?merak ediyorum.  Şahsen ben bu yorumunuzdan çok memnunum, çünkü bence bir işe Sanat denilebilmesi için mümkün mertebe elektrikli alet kullanılmaması gerekir(şahsi düşüncem).Teşekkürler.
Abi, sefa hocam 10 dakikada eğe ile bir bıçağı bitiriyor makina ile zaman kaybetmek istemiyor :)
Haklısın Hasan kardeşim  :)  Bence en önemlisi de, gerçek el yapımı bu tür işlere denir ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Mızrak

• 214
  • Çetin KAYALIK
  • Meslek: Ziraat Mühendisi
  • Yer: Niksar Tokat
« Yanıtla #26 : 12 Nisan 2016, 22:18:29 »
ustam eline sağlık güzel çalışma olmuş

Tolga Yıldız

• 146
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ayvalık
« Yanıtla #27 : 12 Nisan 2016, 22:44:15 »
Ellerinize sağlık sefa hocam, küçük olan çok fonksiyonel pratik bir bıçak olmuş, müsadeniz olursa formunuzu ilerde kopyalamak isterim. Sebze doğrama, soyma gibi işlerde çok işe yarayacaktır diye düşünüyorum. 
"Bir gün mutlaka tüm Türk devletleri ile çin seddinde buluşacağız" Mustafa Kemal ATATÜRK

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #28 : 12 Nisan 2016, 23:22:30 »

Ellerine emeğine sağlık ustam, her yönü ile mükemmel olmuş arkadaşlar, sahibi iyi günlerde umarım hakkı ile kullanır  :2up

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #29 : 12 Nisan 2016, 23:33:47 »
Ne denir ki, sanat budur :2up ellerin der görmesin ustam :)
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

« Yanıtla #30 : 13 Nisan 2016, 01:01:23 »
Çok sağolun, bu kadar beğenileceğini düşünmemiştim doğrusu  ^-^
Alıntı yaparak mesajlara yanıt verirken zorlanıyorum, hele de bir çok alıntıya bir çok yanıt verecek olursam kimbilir kime ne yazarım  ;) karıştırırım yani. Bu nedenle toplu bir yanıt kümesi olsun.
Öncelikle söyleyeyim, eğe gerçekten ince taneli yapısıyla ve hafif alaşım elemanları içermesiyle güzel bir takım çeliği. Doğru ısıl işlem ve geometriyle herşeyi yapabilirsiniz ve piyasada bol bulunan mükemmel bir çelik. tek kusuru paslanıyor olması, ben bunu çok önemseyenlerden değilim. Öte yandan karbon çeliklerine karşı nedense daha fazla sempatim var. Makina kullanmama işi de şöyle, bu işi inada bindirmiş değilim, yani makina da kullanabilirim ve böyle ilkesel bir kararım yok ancak, yeterli zamanım varsa toz yutmak istemiyorum ve işin aslı eğe yapmayı seviyorum ( hem de hareket oluyor). Diğer yandan bunu sık sık yazarak belirtiyorum ki asıl olan bant zımpara değildir ve olmadan da yapılabilir. En azından bu anlamda bir duyarlılık yaratma çabası var içimde. Yoksa işin sanat veya zenaat kısmına çok takılmış değilim doğrusu. Bunlar görecelidir ve herkesin kendine has bir fikri olabilir.
Tolga, bu bıçağı veya yaptığım bir başka bıçağı kopyalarken izne hiç gerek yok, işe yarar bir şeyse hepimizindir, kopyalanırsa onur duyarım sadece.
Mehmet, yarın ilk iş sırttan fotoğraf çekeyim, aslında çekmiştim ama bulanık çıkınca üşendim yeniden çekmedim.
Emrah, bu bıçakta eve nasip olmadı maalesef   ;)

İsmet Kaan

• 187
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Yalova
« Yanıtla #31 : 13 Nisan 2016, 01:29:58 »
İlk resimde "vaay" diye ağzım açık kaldım.
Elinize sağlık  :)

bahadır

• magblozyVE
  • 68
  • Meslek: ISG AMELESI
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #32 : 13 Nisan 2016, 08:32:05 »
maşeAllah .... Sefa abi gerçekten çok güzel olmuşlar formları süper tamda mutfak bıçagı konusunda nasıl bir formu olur ki diyordum ama görünce resimleri çok hoşuma gitti ....

Semih ALEV

• 141
  • Meslek: imalat teknisyeni
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #33 : 13 Nisan 2016, 11:28:27 »
Ustam harikasın maşallah senin eserlerine imrenerek (kıskanarak)  ;D  seyre dalıyorum fakat bunları bir dahaki izlememde umarım hanım görmez  ;D

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #34 : 13 Nisan 2016, 16:46:10 »
Ufak olana özelikle bayıldım  :2up Ellerine kollarına sağlık Sefa hocam.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #35 : 13 Nisan 2016, 20:41:21 »
Hocam eline sağlık, harika olmuş ikiside birbirinden güzel.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #36 : 14 Nisan 2016, 09:05:56 »
Hocam yine süpersin ellerine emeğine sağlık  :2up :2up :2up

osmanlibrahim1453

• *
  • 44
  • İbrahim ÖZER
  • Meslek: TEKNİSYEN MEMUR
  • Yer: TOKAT MERKEZ
« Yanıtla #37 : 14 Nisan 2016, 10:34:54 »
Ellerinize sağlık Sefa ustam.
Paylaştıkça çoğalan tek şey bilgidir.

sagirbilal

• **
  • 220
  • Meslek: değirmenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #38 : 14 Nisan 2016, 23:09:27 »
sefa ustam sizin bıçaklar bi ayrı güzel elinize sağlık

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #39 : 14 Nisan 2016, 23:13:04 »
sefa ustam ellerinize sağlık.ilham veren güzel çalışmalar bunlar..çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft