Merhaba arkadaşlar, N690 fırından geldi. Eğe işlemiyor, pirinç e 45° ile iz yapacak şekilde bastırdığımda kötü birşey olmuyor. Sanki ağız pirice dayandığı yerden dayanma anında eğiliyor gibime geliyor. Neyse. Çeliği 320 zımparayla temizledim. Daha inceye gitmeyi düşünmüyorum. Bu konuda yine de önerilerinize açığım.
Benim yardım ve yönergelerinizi isteyeeğim daha başka bir derdim var...bıçağın ağzını zımpara makinesinde kabaca açtıktan sonra keskinleştirme işlemine 220 ve sonra da 320 zımparalarla devam ettim. Literatürden bildiğimiz Hareketleri uzun zaman mesela 2 saat yaptım ana Hiç keskinlemiyor.. hatta keskinlikte hiç artış olmuyor. Sonra denemek için 400 ve 800 zımpara denedim ..tabii ki birşey değişmedi. Son olarak resimde gördüğünüz doğal olduğunu sandığım taşta daha agresif biledim. İlginç ki bir miktar keskinledi. Mutfaktaki bıçaktan bir tık geride de olsa keskinledi ama keskinlik sabitlendi ve 1 saat süredir hiç artmadı. Ne yaparsam yapayım aynı keskinlikte değişmeden devam ediyor. Rampa kullanmıyorum. Resimde gördüğünüz şekildeki taşa elle sürtüyorum. Kesici kısmının da taşa değdiğinden emin oluyorum. Diyeceksiniz ki 400 veya 800 zımparaya geç.denedim. Keskinlik daha kötü oldu. Lütfen yardım.bir de sapı resimde gördüğünüz iran yapıştırıcısı tabir edilen iki tüplü yapıştırıcıyla yapıştırmayı düşünüyorum. Salık verir misiniz?