Bıçak Sanatı - Forum

gough dan öykünme

serkandaldal

• 70
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: beyşehir
gough dan öykünme
« : 03 Nisan 2016, 00:14:53 »
Arkadaşlar beni bu işe iten adam ve her daim yaptığı klasikleşmiş bıçağını taklit etmeye çalıştım. Şablonu kendim ürettim ancak orijinalden biraz sapmalar oldu. Özellikle ağız ve sap bölümünü ayıran çizginin pozisyonu ve parmak çukurunun darlığında görebilirsiniz. Kısa zamanda parmak çukurunu derinleştirmeden  genişletip yaymaya çalışacağım. Çelik 3 mm n690.. 3,5cm namlu var. Gough un da katıldığı bir forumda adamın kendisi kendi bıçaklarının kişisel gayretlerle çoğaltılmasında sorun olmadığını yazmış ancak şablonları vermeyeceğini de eklemiş..yorumlarınızı bekliyorum.

Dogan27

• 92
  • Doğan
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Gaziantep
Ynt: gough dan öykünme
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2016, 01:28:30 »
Elinize sağlık hocam. Bulabildigim en iyi resimden bir çizim yaptım pimler 5mm sapın ucundaki boru pim 8mm orjinal ölçüsü. Umarım işinize yarar.

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2016, 01:32:06 Gönderen: Dogan27 »

« Yanıtla #2 : 03 Nisan 2016, 01:34:34 »
İçimden geçeni tutmayıp söyleyeceğim, oturup kendiniz tasarlamayı düşünün bence, bu taslaktan çok daha iyilerini çıkaracağınıza eminim.

serkandaldal

• 70
« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2016, 23:51:06 »
Doğan bey çok teşekkür ederim. Çok iyi iç çıkartmışsınız kutlarım.bunu daha sonra belki kullanırım diye indiriyorum. Benim bıçakta resimdeki son şekline geldi. Biraz bozuldu ama sanırım ısıl işleme hazır.320 zımparayla bitirdim. Önerileriniz varsa lütfen çekinmeyinşz. Sefa bey doğru söylüyorsunuz. Ancak bu bıçak beni çok motive etti ve buna sahip olmak istedim..selamlarımla

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 04 Nisan 2016, 00:05:55 »
İçimden geçeni tutmayıp söyleyeceğim, oturup kendiniz tasarlamayı düşünün bence, bu taslaktan çok daha iyilerini çıkaracağınıza eminim.

Evet ya neden bu profil ısrarla tekrar tekrar yapılıyor anlamadım. Herhalde paylaşılan videolardan ister istemez etkileniliyor. 

serkandaldal

• 70
« Yanıtla #5 : 04 Nisan 2016, 00:31:22 »
Bence bağlama çalmaya yeni başlamış olsaydık mesela n. Ertaş tan zahidem türküsünü kesim ilk zamanlarda çalardık. Sonra zaman ilerdikçe ve biz de kendimizi kendi sularımızda aramaya başladıkça ve ve bize özgü besteler yapmaya başladıkça eşsiz türküler yakmaya başlarız. Buradan iki sonuca gidebiliriz. 1 biz n. Ertaş değiliz ki bağlamayı elimize alır almaz beste yapalım. 2. zahidem türküsü öyle rafine ve derin ki bütün bağlamacılar başlangıçta kendilerini değilse bile onu çalmak istiyorlar. Her iki durum da anlaşılır ve doğal sanırım

serkandaldal

• 70
« Yanıtla #6 : 04 Nisan 2016, 00:45:07 »
Yukarıdaki resme bakacak olursak namlu kısmında zımpara ısısndan kaynaklı koyulaşmalar var. Bunlar ısıl işlemden sonra gider mi? Homojen bir renk dağılı mı tekrar oluşur mu?

serkandaldal

• 70
« Yanıtla #7 : 22 Nisan 2016, 23:34:34 »
Merhaba arkadaşlar, N690 fırından geldi. Eğe işlemiyor, pirinç e 45° ile iz yapacak şekilde bastırdığımda kötü birşey olmuyor. Sanki ağız pirice dayandığı yerden dayanma anında eğiliyor gibime geliyor. Neyse. Çeliği 320 zımparayla temizledim. Daha inceye gitmeyi düşünmüyorum. Bu konuda yine de önerilerinize açığım.

Benim yardım ve yönergelerinizi isteyeeğim daha başka bir derdim var...bıçağın ağzını zımpara makinesinde kabaca açtıktan sonra keskinleştirme işlemine 220 ve sonra da 320 zımparalarla devam ettim. Literatürden bildiğimiz Hareketleri uzun zaman mesela 2 saat yaptım ana Hiç keskinlemiyor.. hatta keskinlikte hiç  artış olmuyor. Sonra denemek için 400 ve 800 zımpara denedim ..tabii ki birşey değişmedi. Son olarak resimde gördüğünüz doğal olduğunu sandığım taşta daha agresif biledim. İlginç ki bir miktar keskinledi. Mutfaktaki bıçaktan bir tık geride de olsa keskinledi ama keskinlik sabitlendi ve 1 saat süredir hiç artmadı. Ne yaparsam yapayım aynı keskinlikte değişmeden devam ediyor. Rampa kullanmıyorum. Resimde gördüğünüz şekildeki taşa elle sürtüyorum. Kesici kısmının da taşa değdiğinden emin oluyorum. Diyeceksiniz ki 400 veya 800 zımparaya geç.denedim. Keskinlik daha kötü oldu. Lütfen yardım.bir de sapı resimde gördüğünüz iran yapıştırıcısı tabir edilen iki tüplü yapıştırıcıyla yapıştırmayı düşünüyorum. Salık verir misiniz?

serkandaldal

• 70
« Yanıtla #8 : 22 Nisan 2016, 23:36:20 »
Foto burada

serkandaldal

• 70
« Yanıtla #9 : 22 Nisan 2016, 23:41:19 »
Ağız böyle. Her yerde eşit

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #10 : 23 Nisan 2016, 09:28:56 »
 Bulabilirseniz sap montajinda kaliteli bi epoksi kullanmanizi tavsiye ederim. Gorill marka örnegin. Bileme konusunda ise mumkun mertebe aciyi bozmadan gidebildiginiz kadar ince kum zimpara ve en kolay bulunmasi acisindan metpar surulmus bi deri parcasi ilede son dokunusu yaparak ustura keskinligne getirebilirsiniz. Bileme konusunda ustalarin guzel aciklamalali konulari var sitede. Cep telefonudan girdigim icin link bulup koymak zor ama kisa bi arastirmayla bulabilirsiniz. Bilemede ben 2000 kum zimpara sonrasi3000 grit i tas ve metpar surulmus deri kullaniyorum keskinlik goz kamastirici ;) oluyor tavsiye ederim
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

serkandaldal

• 70
« Yanıtla #11 : 23 Nisan 2016, 12:01:51 »
Mehmet bey teşekkür ederim.video bir sürü izledim. Bugün akşam tekrar deneyeceğim.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #12 : 23 Nisan 2016, 13:09:10 »
Ben tesekkur ederim belki bi açılı bileme aparati yapmayi düşünebirsiniz kolaylik olur
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.