Bıçak Sanatı - Forum

Yeni Demirci Yuvarlama Çekicim

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Yeni Demirci Yuvarlama Çekicim
« : 16 Mart 2016, 21:27:51 »

Merhabalar Değerli ustalarım ve forumdaşlarım. Bundan birkaç ay önce nette dolaşırken Cergol marka dövme çekiçlerini görünce birden allak bullak oldum. Adamlar aşmışlar derken Brian Brazeal isimli ustanın da çekiçlerini görünce bunlara benzer bir çekiç yapmam farz oldu. Brian ustanınkiler bana daha yakın geldi. Bir haftalık uğraş sonucunda 7. denememde istediğim gibi bir çekicim oldu çok şükür  :2up 
     İlk olarak bana makastan yakışır diyerek 4 tane kalın dorse makasından yapma girişimim maalesef küpü deliği  yada ortaya çıkan çekicin ölçüleri sebebi ile olmadı. Daha sonra 60 lık O-2 den yaptığım 2 arkadaş su verdikten sonra çatladı. En sonunda 60 lık milden 4140'la sonuca ulaştım. Onda da ilk verdiğim suyu beğenmedim ancak 2. suda istediğim sertliği yakaladım. Bu arkadaş 1630 gr ağırlığında oldu. Bir yüzey oval, diğer yüzey malzemeyi uzatmak için diktörgenimsi oval ( fotolardan daha iyi anlaşılacaktır  ::)  ).  Bu arada desteğini ve teknik bilgisini benden esirgemeyen Sefa ustama da buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum  :2up

Tüm aile bir arada  :2up

« Son Düzenleme: 16 Mart 2016, 21:40:44 Gönderen: Soytürk Dönmez »

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
Ynt: Yeni Demirci Yuvarlama Çekicim
« Yanıtla #1 : 16 Mart 2016, 21:35:07 »
eline sağlık abi. güle güle kullanman dileğiyle.  :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #2 : 16 Mart 2016, 21:37:40 »
eline sağlık abi. güle güle kullanman dileğiyle.  :)

Çok teşekkür ederim :)

Erdem GÖZ

• 352
  • Meslek: Makina Teknikeri
  • Yer: KIRKLARELİ
« Yanıtla #3 : 16 Mart 2016, 21:43:59 »
Ellerine sağlık abi Çok güzel olmuş :)
Akıl Yaşta Değil Baştadır.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #4 : 16 Mart 2016, 21:46:41 »
Ellerine sağlık abi Çok güzel olmuş :)

Sağ olasın Erdem kardeşim, daha iyileri senin olsun  :2up

sagirbilal

• **
  • 220
  • Meslek: değirmenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #5 : 16 Mart 2016, 21:48:13 »
çok güzel olmuş.elleriniz dert görmesin.döverken bide filme alsaydınız bizde izler izler yapmak için iç geçirirdik. :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #6 : 16 Mart 2016, 21:51:07 »
çok güzel olmuş.elleriniz dert görmesin.döverken bide filme alsaydınız bizde izler izler yapmak için iç geçirirdik. :)

Bu arkadaşa harcadığım zamana sanırım dayanacak bir kamera yoktur, hiç de keyifli değildi fakat kafama taktığım için yaptım ama bu kadar mı aksilik olur, demek ki oluyor muş  :-X

suhamizrak

• 142
  • Meslek: Uzm.
« Yanıtla #7 : 16 Mart 2016, 21:54:47 »
Elinize sağlık. Çok yakışıklı olmuşlar.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #8 : 16 Mart 2016, 21:56:09 »
Elinize sağlık. Çok yakışıklı olmuşlar.

Teşekkür ederim :)

« Yanıtla #9 : 16 Mart 2016, 21:59:29 »
Sonunda... :2up inat ettin ama sonunda oldu işte. Tabii ne çektiğini kimse bilmez en iyi Sen bilirsin. Arkadaş filme alsaydın demiş ama arkası yarın gibi olurdu artık  ^-^ neyse, ellerine sağlık, güle güle ve içinden geldiği gibi kullan.

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
« Yanıtla #10 : 16 Mart 2016, 22:07:10 »
bir kaç video izledim nasıl yapıldıgını az cok gordum vallahı ne dıyeyım buyuk işçilik var burada elinize kolunuza saglık güle güle kullanın :)

Dogan27

• 92
  • Doğan
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #11 : 16 Mart 2016, 22:08:21 »
Elinize sağlık kendi takımınızı kendiniz yapmanız ayrı bir ustalık. Demir dövmeden pek anlamam ama eski balta modelleri ararken bir çekic görmüştüm galiba buda demir dövmede kullanılıyor. Belki işinize yarar. http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-el-aletleri-eski-model-cekic-249290463/detay

sagirbilal

• **
  • 220
  • Meslek: değirmenci
« Yanıtla #12 : 16 Mart 2016, 22:16:44 »
Sonunda... :2up inat ettin ama sonunda oldu işte. Tabii ne çektiğini kimse bilmez en iyi Sen bilirsin. Arkadaş filme alsaydın demiş ama arkası yarın gibi olurdu artık  ^-^ neyse, ellerine sağlık, güle güle ve içinden geldiği gibi kullan.

Bu arkadaşa harcadığım zamana sanırım dayanacak bir kamera yoktur, hiç de keyifli değildi fakat kafama taktığım için yaptım ama bu kadar mı aksilik olur, demek ki oluyor muş  :-X

:) ben gibi acemi ancak böyle bi şey ister

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #13 : 16 Mart 2016, 22:20:09 »
Elinize sağlık müthiş olmuş..
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #14 : 16 Mart 2016, 22:32:43 »

:D  He valla arkası yarını geçtik . Sağ olasın Sefa ustam valla tabiri caiz ise " Ömrümden ömür gitti." bu kadar mı aksilik olur  :o

bir kaç video izledim nasıl yapıldıgını az cok gordum vallahı ne dıyeyım buyuk işçilik var burada elinize kolunuza saglık güle güle kullanın :)

Teşekkür ederim.

Elinize sağlık kendi takımınızı kendiniz yapmanız ayrı bir ustalık. Demir dövmeden pek anlamam ama eski balta modelleri ararken bir çekic görmüştüm galiba buda demir dövmede kullanılıyor. Belki işinize yarar. http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-el-aletleri-eski-model-cekic-249290463/detay

Çok teşekkür ederim, linkteki çekicide isterim elbet mesaj attım telefonunu yazmamış umarım alırız bu arkadaşı da çok teşekkürler tekrar  :2up

Elinize sağlık müthiş olmuş..

Teşekkür ederim :)

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #15 : 16 Mart 2016, 22:36:50 »
Usta çok özenli bir o kadar da özel bir çalışma olmuş.Eline sağlık.Bu tip aletleri vitrine koyası geliyor insanın  :) Sap ise ayrı güzellikte.İnsanın ruhun da olacak.

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #16 : 16 Mart 2016, 22:40:49 »
abi ellerine sağlık cok güzel olmuş...yapımıyla alakalı video çekmediysende bununla yaptığın ilk bıçağın videosunu çek bari  8)
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #17 : 16 Mart 2016, 22:43:11 »
Eline sağlık ustam. Hep hayalimde demir dövmek vardı şimdi böyle bir çekiçle dövmek var. :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #18 : 16 Mart 2016, 22:55:09 »
Usta çok özenli bir o kadar da özel bir çalışma olmuş.Eline sağlık.Bu tip aletleri vitrine koyası geliyor insanın  :) Sap ise ayrı güzellikte.İnsanın ruhun da olacak.

Teşekkür ederim Aykut kardeşim :)

abi ellerine sağlık cok güzel olmuş...yapımıyla alakalı video çekmediysende bununla yaptığın ilk bıçağın videosunu çek bari  8)

:2up    Fikir güzel kısmetse yarın bir tane yapacağım kısa bir video şart oldu   :2up

Eline sağlık ustam. Hep hayalimde demir dövmek vardı şimdi böyle bir çekiçle dövmek var. :)

Çok teşekkür ederim, umarım bu hayaline kavuşursun  :2up

« Yanıtla #19 : 16 Mart 2016, 22:59:43 »

:) ben gibi acemi ancak böyle bi şey ister
Yok estağfurullah, öyle bir kasıtla söylemedik zaten  ;) sürecin bire bir tanığı olduğumdan ne kadar aksilik çıktığını biliyorum o nedenle söyledim  ^-^