Ricasso'nun önünde keskin hatlar elde edemeyeceğimi düşünerek dremelle ricassonun önünü yumuşattım, taşlama çizgisi net çıkmayacağını düşündüğüm için zımparayla hattı kaybetmeye çalıştım. Bu bıçak biraz eğe deneme bıçağım oldu, önçe eğe ile olukları açtım ardından taşlamanın flap diski ile ağız açma işlemini tamamladım. Ancak bir miktar pişmanım, birazdaha sabredip eğe ile tammalayabilirdim ancak güzel bir ders oldu ve şuanki O2 bıçağımda tamamen eğe ve zımparayla çalışıyorum , gayet iyi ilerliyor . İnşallah en kısa sürede bitirip sizlerin yorumlarına sunmayı ümit ediyorum. Bıçağın suyunu mıknatıs ile deneyip renk skalasını kullanarak verdim(umuyorum 800 santigrat derece idi ( Bir adet multi metre edinmem gerek

). pirinç , eğe ve sradan çivi testlerini geçti (çiviyi tam 2 ye ayırmaya zorlamadım , yarıda bıraktım .) ardından kütüklerle budaklarla biraz yordum, sıkıntı hissetmedim. Kullanıcısı hem ergonomisi hem de performansından yaklaşık 1 aydır memnun(ortalama haftada 3 gün kullanıldı , kıl kesmesede a4 vb. kesecek bileyini koruyabilmiş.). 1 saatlik menevişten çıktığında menekşe moruna yakın bir renk almıştı (normalde 250 derecede idi fırın ancak renk sıkalasına göre 280 derecede menevişlenmiş.). Boru pimi havşalamayı unuttuğumu çok geç fark ettim . Geliştirilmesi gereken yerleri ve hataları belirtirseniz sevinirim. Herkese şimdiden teşekkürler.
Çeliğin türü: O2
Uygulanan su verme ortamı : Yağ ile
Menevişlenme sıcaklığı : yaklaşık 1 saat 250 santigrat derecede
Kalınlık : 6 mm
Sap malzemesi : ithal meşe .
Pimler: 5mm pirinç pim ve 9mm bakır boru.
Perdah: 1000-1200 kum elde.