Bıçak Sanatı - Forum

O2 & ithal meşe

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
  • Meslek: Harita mühendisi
  • Yer: Samsun
O2 & ithal meşe
« : 28 Şubat 2016, 00:30:16 »
   Ricasso'nun önünde keskin hatlar elde edemeyeceğimi düşünerek dremelle ricassonun önünü yumuşattım, taşlama çizgisi net çıkmayacağını düşündüğüm için zımparayla hattı kaybetmeye çalıştım. Bu bıçak biraz eğe deneme bıçağım oldu, önçe eğe ile olukları açtım ardından taşlamanın flap diski ile ağız açma işlemini tamamladım. Ancak bir miktar pişmanım, birazdaha sabredip eğe ile tammalayabilirdim ancak güzel bir ders oldu ve şuanki O2 bıçağımda tamamen eğe ve zımparayla çalışıyorum , gayet iyi ilerliyor . İnşallah en kısa sürede bitirip sizlerin yorumlarına sunmayı ümit ediyorum. Bıçağın suyunu mıknatıs ile deneyip renk skalasını kullanarak verdim(umuyorum 800 santigrat derece idi ( Bir adet multi metre edinmem gerek :) ). pirinç , eğe ve sradan çivi testlerini geçti (çiviyi tam 2 ye ayırmaya zorlamadım , yarıda bıraktım .) ardından kütüklerle budaklarla biraz yordum, sıkıntı hissetmedim. Kullanıcısı hem ergonomisi hem de performansından yaklaşık 1 aydır memnun(ortalama haftada 3 gün kullanıldı , kıl kesmesede a4 vb. kesecek bileyini koruyabilmiş.). 1 saatlik menevişten çıktığında menekşe moruna yakın bir renk almıştı (normalde 250 derecede idi fırın ancak renk sıkalasına göre 280 derecede menevişlenmiş.). Boru pimi havşalamayı unuttuğumu çok geç fark ettim . Geliştirilmesi gereken yerleri ve hataları belirtirseniz sevinirim. Herkese şimdiden teşekkürler.
   Çeliğin türü:                               O2
    Uygulanan su verme ortamı :    Yağ ile
    Menevişlenme sıcaklığı :            yaklaşık 1 saat 250 santigrat derecede
     Kalınlık : 6 mm
     Sap malzemesi : ithal meşe .
     Pimler:  5mm pirinç pim  ve  9mm bakır boru.
    Perdah: 1000-1200 kum elde.

Doğa varsa bende varım. Ahmet Ertan SELEN

Ynt: O2 & ithal meşe
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2016, 01:35:09 »
Zaman içerisinde ciddi ilerleme oldu işlerde. Herşeyden önemlisi, bıçağı bıçak yapan en önemli unsurun ısıl işlem olduğunun farkında olman paha biçilmez. Menevişlemeyi mutfak fırınlarında yapınca kimi zaman yükselmeler olabiliyor, aslında fırın o sıcaklığa gelip termostat devreye girdiğinde bıçağı koymakta yarar var, en azından ilk baştaki ani yükselmelerin belki bir miktar daha az etkilenir. Bıçağın formu sevdiğim bir form değil ama genel olarak temiz çalışmışsın ve aksilikleri kendin görmüşsün, bu çok önemli birşey. Senden güzel işler göreceğiz bence ilerleyen zamanlarda  :2up ellerine sağlık.

Semih ALEV

• 141
  • Meslek: imalat teknisyeni
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #2 : 28 Şubat 2016, 03:28:48 »
Valla ben çok beğendim fakat Sefa USTAM'dan ötürü yorum yapamam  :2up sadece eline emeğine sağlık  :2up

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #3 : 28 Şubat 2016, 04:40:00 »
Ahmet hem sunumun hemde ilerleyişin bence çok güzel, Sefa ustamızın dediği gibi senden güzel işler göreceğiz kesinlikle :) Form biraz farklı geldi, fakat oldukça temiz bir parça olmuş. Ben oldukça beğendim, ellerine sağlık.

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
« Yanıtla #4 : 28 Şubat 2016, 09:06:47 »
Zaman içerisinde ciddi ilerleme oldu işlerde. Herşeyden önemlisi, bıçağı bıçak yapan en önemli unsurun ısıl işlem olduğunun farkında olman paha biçilmez. Menevişlemeyi mutfak fırınlarında yapınca kimi zaman yükselmeler olabiliyor, aslında fırın o sıcaklığa gelip termostat devreye girdiğinde bıçağı koymakta yarar var, en azından ilk baştaki ani yükselmelerin belki bir miktar daha az etkilenir. Bıçağın formu sevdiğim bir form değil ama genel olarak temiz çalışmışsın ve aksilikleri kendin görmüşsün, bu çok önemli birşey. Senden güzel işler göreceğiz bence ilerleyen zamanlarda  :2up ellerine sağlık.
Sefa ustam değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Suyun önemini d3 ile çok iyi kavradım. Menevişi dediğiniz gibi 250 derecede ısıtılmış fırına koydum ancak sanırım termostatın aralığı genişmiş. Elimde yeni bir mini fırın var hem ufak hemde sıcaklık olarak 380 e kadar çıkabiliyor. Artık bu fırında vermeyi düşünüyorum . Değerli yorumlarınızı forumda okuya okuya hatalarımızı bilerek yapmaya başladık artık :) . Neredeyse hatasız ve suyunu mükemmel almış bir iş şuan elimde , ancak acele etmiyorum bitirmek için çünkü acele edince illaki bir sıkıntı oluyor. Beni cesaretlendiren yorumlarınız için teşekkür ederim.  :)

Valla ben çok beğendim fakat Sefa USTAM'dan ötürü yorum yapamam  :2up sadece eline emeğine sağlık  :2up
Teşekkür ederim :)

Ahmet hem sunumun hemde ilerleyişin bence çok güzel, Sefa ustamızın dediği gibi senden güzel işler göreceğiz kesinlikle :) Form biraz farklı geldi, fakat oldukça temiz bir parça olmuş. Ben oldukça beğendim, ellerine sağlık.

Ali abi senden İnşallah tedarik edeceğim n690' lara ön hazırlık bunlar  :) Çelik sıkıntısını aşarsam bende artık inanmaya başladım. Güzel günler göreceğiz ,güneşli günler :)

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
« Yanıtla #5 : 28 Şubat 2016, 09:26:46 »

Bu da eğeden yüksek meneviş ile yaptığım bir çalışma(suyunu kaçırmadan işlemeye çalıştım, testlerde sıkıntı yok :) ) . Ancak gizli kuyruğu kırıldığı için yeni kısa bir kuyruk yapmak zorunda kaldım ve bıçak biraz orantısız gibi oldu ancak işlevsel , her an belimde olan bir çalışma  :)  . (Kılıfın  yanı zımparalanmamıştı fotoğraflardan önce)

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 28 Şubat 2016, 11:10:08 »
Ahmet eğenin dönüşümü, yalınlığı çok güzel olmuş; sonuca ulaşmadaki hassasiyetin ve önemin takdiri hak ediyor tebrikler.  :) :2up
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #7 : 28 Şubat 2016, 11:12:57 »
oldukca guzel iş cıkarmısın tebrık ederım :) kılıfta gercekten hoş olmus kılıfta kemer için baglantı varmı yokmu bılmıyorum ama yaparsan daha guzel olur artı kılıf kahve rengı olursa sayet daha güzel olacagını tahmın edıyorum eline koluna emeğine saglık  güle güle kullan

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
« Yanıtla #8 : 28 Şubat 2016, 11:46:13 »
Ahmet eğenin dönüşümü, yalınlığı çok güzel olmuş; sonuca ulaşmadaki hassasiyetin ve önemin takdiri hak ediyor tebrikler.  :) :2up
Teşekkür ederim , imkanlarımız yavaş yavaş artıyor. İnşallah ileride daha güzel eserler sunmak nasip olur .

oldukca guzel iş cıkarmısın tebrık ederım :) kılıfta gercekten hoş olmus kılıfta kemer için baglantı varmı yokmu bılmıyorum ama yaparsan daha guzel olur artı kılıf kahve rengı olursa sayet daha güzel olacagını tahmın edıyorum eline koluna emeğine saglık  güle güle kullan
Teşekkür ederim. Kemer bağlantısı arkada, arkadan çekim yapmamıştım :) . Henüz deri işlerine yeni giriştim ancak deriyi alabildik :D Boyayıda edinebilirsem elden geçirmeyi düşünüyorum :) .

Ersin Özdemir

• 2462
  • Meslek: ( Makine teknikeri )
  • Yer: Viyana-İstabul- Edirne
« Yanıtla #9 : 28 Şubat 2016, 12:52:27 »
Çok ggüzel olmuşlar eline sağlık   :2up :2up

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
« Yanıtla #10 : 28 Şubat 2016, 13:33:45 »
Çok ggüzel olmuşlar eline sağlık   :2up :2up
Teşekkür ederim  :)

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #11 : 28 Şubat 2016, 13:46:02 »
Yaptığın işe önem vermen anlatımlarından belli.Seni tebrik ediyorum.Ciddiyetle ve sevgi ile bu işe yaklaşman seni ilerilere taşıyacak gibi gözüküyor.Form seçimleri kişiye özeldir ve her biri sonraki çalışmaya ışık tutar.Eline sağlık.

şerif gürcan

• 281
  • Meslek: tornacı
  • Yer: (Eses26) / Bandırma
« Yanıtla #12 : 28 Şubat 2016, 13:48:27 »
eline sağlık güzel olmuşlar.

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
« Yanıtla #13 : 28 Şubat 2016, 17:30:52 »
Yaptığın işe önem vermen anlatımlarından belli.Seni tebrik ediyorum.Ciddiyetle ve sevgi ile bu işe yaklaşman seni ilerilere taşıyacak gibi gözüküyor.Form seçimleri kişiye özeldir ve her biri sonraki çalışmaya ışık tutar.Eline sağlık.
İyi temennileriniz için teşekkür ederim .

eline sağlık güzel olmuşlar.
Teşekkürler

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #14 : 28 Şubat 2016, 17:58:12 »

Ellerine sağlık Ahmet kardeşim. Zamanla çok daha güzel işler çıkacaktır yeter ki azmini koru, başarılar  :2up

Levent Bulut

• 112
  • Meslek: Akademisyen
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #15 : 28 Şubat 2016, 18:02:55 »
Elinize sağllık çok temiz bir iş çıkarmışsınız.

Erdem GÖZ

• 352
  • Meslek: Makina Teknikeri
  • Yer: KIRKLARELİ
« Yanıtla #16 : 28 Şubat 2016, 18:44:32 »
Ellerine sağlık :)
Akıl Yaşta Değil Baştadır.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #17 : 28 Şubat 2016, 19:40:29 »
İlk bıçağa göre daha güzel olmuş. Bu bıçağın formu birkaç tarzın karışımı olmuş ve ufak tefek değişikliklerle daha güzel bir form çıkartılabilinir. namlunun balçak'a geçiş yeri falan fena değil. Baya gelişme var. Çok daha iyi bıçaklar gelecek gibi görünüyor. Ellerine sağlık. 

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
« Yanıtla #18 : 28 Şubat 2016, 20:19:09 »

Ellerine sağlık Ahmet kardeşim. Zamanla çok daha güzel işler çıkacaktır yeter ki azmini koru, başarılar  :2up
Teşekkürler Soytürk ustam

Ellerine sağlık :)

Teşkkürler

İlk bıçağa göre daha güzel olmuş. Bu bıçağın formu birkaç tarzın karışımı olmuş ve ufak tefek değişikliklerle daha güzel bir form çıkartılabilinir. namlunun balçak'a geçiş yeri falan fena değil. Baya gelişme var. Çok daha iyi bıçaklar gelecek gibi görünüyor. Ellerine sağlık. 

Teşekkürler salim ustam.

« Yanıtla #19 : 28 Şubat 2016, 20:42:39 »
Sunumun ve her şeyin farkında oluşun çok hoşuma gitti kardeşim eline emeğine sağlık :) Gaz vermek veya sadece olumlu yorum olsun diye söylemiyorum ama birkaç yıl içinde çok güzel işler yapacağını düşünüyorum ve merakla çalışmalarını bekliyor aynı zamanda takip ediyor olacağım :) Bıçağın forumu ve işçiliği bence gayet iyi ve temiz yeni işlere göre  gayet güzel bence sevgiler selamlar  :2up
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®