öncelikle kolaylıklar dilerim.
flexin bıraktığı izler, eğer yüksek sıcaklığa çıkıp çeliği kısmi olarak sertleştirmediyseniz sorun edilecek bir durum değil. yüzeysel sertleşme dahi olduysa, eğeyle işlerken sizi epey yoracaktır.
taşlama çizgisini yukarıya kadar çekmişsiniz, bence bunu devam ettirip tam ağız açın, böylelikle hem kötü görüntüden kurtulursunuz hem de bıçak istediğiniz kullanım amacına daha çok hizmet eder. şu anki haliyle kesmekten çok yarma işi yapar, zaten siz de belirtmişsiniz

eğer amacınız kampta ağaç yontmak, kalın ip kesmek vs. olsaydı böyle de kalabilirdi fakat anladığım kadarıyla siz elma soyabilecek şekilde iyi dalabilecek bir bıçak istiyorsunuz. bu sebeple tam ağız tam size göre.
kabza kısmına delik açabilirsiniz, yeter ki dengeli delikler açın. yani kabzanın dış yüzeylerine çok yakın olmayan, pim deliklerini rahatsız etmeyen kendi halinde efendi delikler
2mm d2nin ısıl işlemde problem yaratacağını zannetmiyorum. bu çelikten yeni bir bıçağa başlayabilirsiniz, fakat bence ilk profilin biraz tadını çıkartın. daha sonraki işler için size iyi tecrübe kazandıracaktır. ne bileyim mesela tam ağız açın, bulabildiğiniz kadar ince kum zımparayla perdah atın, sırt deseni işleyin vs. ilk bıçağın ayıbı olmaz, kurcalayabildiğiniz kadar kurcalayın

tekrar kolay gelsin.