Bıçak Sanatı - Forum

BURSA BIÇAKLARI TASARIM YARIŞMASI...

tirendaz

• 214
  • Mert Topçubaşı-1974
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: İstanbul
Ynt: BURSA BIÇAKLARI TASARIM YARIŞMASI...
« Yanıtla #160 : 03 Mart 2012, 16:16:44 »
Forumdan olacak katılımların yarışmanın seviyesini yükselteceğine yürekten inanıyorum.
Saygılarımla
"ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil"
Nef'i

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #161 : 03 Mart 2012, 17:24:31 »
Bu yarışmaya geçen sene de katılanlar oldu ama juri ve yaptığı değerlendirmeler konuda da yazdığı gibi bıçakçılığın sanat anlayışından oldukça uzaktı. Değerlendirecek kişiler taşla bilenen bıçağa keskin, 2 mm lik bowieye heybetli, normalizasyondan bihaber vs olduğu sürece ve bıçaklar hiçbir teste tabi olmadığı sürece forumdan da katılım maalesef az oluyor.

« Yanıtla #162 : 03 Mart 2012, 17:24:48 »
Forumdan olacak katılımların yarışmanın seviyesini yükselteceğine yürekten inanıyorum.
Saygılarımla
Ben bu başlık altında ne yazılmışsa hepsini yeniden okudum. Çok yararlı oldu.

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #163 : 03 Mart 2012, 22:01:17 »
Bu yarışmaya geçen sene de katılanlar oldu ama juri ve yaptığı değerlendirmeler konuda da yazdığı gibi bıçakçılığın sanat anlayışından oldukça uzaktı. Değerlendirecek kişiler taşla bilenen bıçağa keskin, 2 mm lik bowieye heybetli, normalizasyondan bihaber vs olduğu sürece ve bıçaklar hiçbir teste tabi olmadığı sürece forumdan da katılım maalesef az oluyor.

Sorun birazda yumurtamı tavuktan, tavuk mu yumurtadan mevzusu gibi...

Bursa da bu jüriye girecek kapasitede kaç kişi var ki? Ya da yarışmayı düzenleyenler bıçaktan ne kadar anlıyor ki? Bence mümkün olduğu kadar yarışmaya katılımcı olarak destek vermek gerekir. Sonuçlar açıklandıktan sonra gerekirse itiraz edilir, jüri eleştirilir, bu forumda yada üyesi olduğumuz diyer forumlarda konu tartışılır, bir kamu oyu oluşturulur belki adamlar seneye daha iyi bir organizasyon yaparlar. Ama herşeyden önce bence katılmak lazım.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #164 : 03 Mart 2012, 22:17:09 »
Kesinlikle hemfikirim. Bıçak ne demek bilmiyorlarsa öğretecek çok ustamız var.

« Yanıtla #165 : 03 Mart 2012, 22:37:31 »
Orkun, ben başlığı baştan sona yeniden okudum. Bu başlıkta zaten daha iyiye gitmesi için oldukça güzel ve yapıcı öneriler yapılmış. Daha doğru iş yapılmak istenirse bu konuya ilişkin bir alt yapı çalışması yapılabilirdi, belki o zaman bu yarışma giderek doğru bir misyonu da üstlenebilirdi ama aradan geçen bir yıla karşın, (yarışma koşullarını ve kapsamını okuyunca) bir değişikliğe uğramamış. O zaman bundan düzenleyenlerin memnun olduğu varsayımını çıkarmak mümkün, ya da önemsenmediğini. Sonuçta benim açımdan her ikisi de aynı kapıya çıkar. Bizlerden birisi katılsa katılan işi kim değerlendirecek, "seçme" bir jüri değil de sokaktaki vatandaş jüri olsa o zaman belki...

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #166 : 03 Mart 2012, 22:40:53 »
yarışmaya katılmak dert değil ama gene gecen sene olduğu gibi ustası jüri üyesi olup yarışmaya giren cırak veya kalfa yaptığı bıcak derecede birinci olursa hiç şaşırmayalım genelde yapısal olarak bıcağamı değer verilecek yoksa üretilem mamülüm kullanışlığına kalitesine veya şekline mi değer verilecek  ha şartlar yazıyor ama değerlendirme şartlar ne kadar gecerli olur neyse ben bir özel olarak bir yatağan başlasam iyi olurbelki  yatağanla katılırım

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #167 : 03 Mart 2012, 22:46:14 »
bursada iyi usta olarak zaten sayıca az kaldı gerisi fabrika yapımı bıçak,dükkanların çoğunda sıradan bıçaklar satılıyor
bu yarışma aslında bursa dışınıda kapsıcak şekilde bir yarışma olması lazım ki öyle olsa bile yani şehirdışınıda kapsıyor ise ana kanalların çoğunda verilmedi diye biliyorum Türkiyede çoğunun haberi yoktur sadece yerel il kanalında verdiler
diğer sorun çok değerli eserleri topladıkları zaman acaba geri iade veriyorlarmı,eğer vermiyorlarsa maddi yönden epeyce tutar ellerinde olucak  O:-)

« Yanıtla #168 : 28 Ağustos 2012, 14:13:12 »
Ne oldu yarışma sonuçlandı mı?