Bıçak Sanatı - Forum

BURSA BIÇAKLARI TASARIM YARIŞMASI...

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
Ynt: BURSA BIÇAKLARI TASARIM YARIŞMASI...
« Yanıtla #120 : 13 Temmuz 2011, 23:31:58 »
Aman   ha    dostlar  .. Sakın  ki  sakın  ha ... hani  "Ben  almayım  , alana da  mani  olmayım "
Denir  ya   almayı  düşünen  dostlarımıza  ben  tam  da  " MANİ   olayım  izninizle . :)
  Yeni  bursa  bıçağının   " TASARIMI "  yarışması  Bursalı   dostlarımıza  , Bursa  bıçakçılarının  artık  olmayan odasına  ,  ve de  bursa  bıçakçılık  kültürünün  yeniden " kükremesi " için   el  yordamıyla   yarışma  düzenleyip , adı  yazılı  afişler bastırıp , aklısıra rekabet  ortamı  yaratan   Aslanım  Bursa  belediyesinin , aslanım  kültür  müdürlüğüne  hayırlı  olsun  .
Önümüzdeki  yıl da   daha  sonraki  yıllarda  da .
Bursa  dışından  katılmayı  düşünen  dostlarımız  için  de  hoş kelam  edelim : 
   DIŞARIDAN  BAKTIM  BİR  YEŞİL  TÜRBE  ,   İÇİNE  GİRDİM  ESTAĞFUR  TÖVBE   ... :)
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

« Yanıtla #121 : 14 Temmuz 2011, 01:42:45 »
Aman   ha    dostlar  .. Sakın  ki  sakın  ha ... hani  "Ben  almayım  , alana da  mani  olmayım "
Denir  ya   almayı  düşünen  dostlarımıza  ben  tam  da  " MANİ   olayım  izninizle . :)
  Yeni  bursa  bıçağının   " TASARIMI "  yarışması  Bursalı   dostlarımıza  , Bursa  bıçakçılarının  artık  olmayan odasına  ,  ve de  bursa  bıçakçılık  kültürünün  yeniden " kükremesi " için   el  yordamıyla   yarışma  düzenleyip , adı  yazılı  afişler bastırıp , aklısıra rekabet  ortamı  yaratan   Aslanım  Bursa  belediyesinin , aslanım  kültür  müdürlüğüne  hayırlı  olsun  .
Önümüzdeki  yıl da   daha  sonraki  yıllarda  da .
Bursa  dışından  katılmayı  düşünen  dostlarımız  için  de  hoş kelam  edelim : 
   DIŞARIDAN  BAKTIM  BİR  YEŞİL  TÜRBE  ,   İÇİNE  GİRDİM  ESTAĞFUR  TÖVBE   ... :)
Bekir Usta diline sağlık, duygularıma tercüman olmuşsun
+1 :2up

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #122 : 19 Temmuz 2011, 18:43:40 »
Zalimin zulmüne karşı çıkmamak mazluma yapılacak en büyük kötülüktür.ben zalimlerle birlikte varlık içinde yaşamayı alçaklık sayarım. Zalime karşı gelerek bulacağım ÖLÜMÜ ise yücelik sayarım.        SAYGILAR

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
« Yanıtla #123 : 19 Temmuz 2011, 19:48:05 »
Evvel  adınızı  bağışlayın  dilerseniz  " kılıç "  rumuzlu  dostumuz .
Sonra da  bence   kılıç  gibi  keskin   zalim li  , zulüm lü , ölüm lü büyük  ifadeler  kullanmadan meramınızı  anlatınız . Şahsen  ben   yazdığımı  birkaç  defa daha  okudum  böyle  cerbeze li  ifadelerle   ceveplanmaya  müstehak , kişiye  yönelik bir  kelam bulamadım .
Lütfen bulduysanız  beni de uyarırmısınız .

turgut aydemir

• *
  • 449
« Yanıtla #124 : 19 Temmuz 2011, 20:32:23 »
Sayın: Bekir bey ismim turgut aydemir sanıyorum beni yanlış anladınız yazınızda pes etmiş vazgeçmiş olduğunuzu anladım yanılıyormuyum? yanlışın hatanın kötü niyetin karşısına çıkmassak direnmessek doğruyu savunmayıp meydanı onlaramı bırakalım?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #125 : 19 Temmuz 2011, 21:17:28 »
Turgut ustam, saygı duydum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
« Yanıtla #126 : 19 Temmuz 2011, 23:15:39 »
Turgut bey dostum .
Ben  kendi adıma kültürümü  yansıtan  bıçaklar , kılıçlar tasarlayıp  üretmeye ve  forumlarda dostlarımla  paylaşmaya devam  edeceğim .
 Üfürükten  düzenlenmiş yarışmalarda    da  benim  bıçağım olmayıversin .

turgut aydemir

• *
  • 449
« Yanıtla #127 : 20 Temmuz 2011, 00:36:57 »
Bekir bey fikrinize saygı duyarım.fakat benim acizane düşüncem bu forum dan onbeş yirmi arkadaş arkadaş üçer beşer bıçak yapıp katılsa tozu dumana katsa bu işte bizde varız dese daha güzel olmazmı?   SAYGILAR

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #128 : 20 Temmuz 2011, 09:28:49 »
Tabi bilmiyorum vaktim olur mu ama...?

Adam başı birer ikişer tane bıçak yapıp aşırı sayıda katılımla yarışmayı bombalayabiliriz. Bu durumda akla gelen sorun yarışmadan sonra bıçakları yine bize geri verip vermedikleri...
Namık Kemal
Instagram'da ben

turgut aydemir

• *
  • 449
« Yanıtla #129 : 20 Temmuz 2011, 09:39:32 »
Sayın. Eylem bey öyle bir sorunmu var?

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #130 : 20 Temmuz 2011, 10:35:59 »

Adam başı birer ikişer tane bıçak yapıp aşırı sayıda katılımla yarışmayı bombalayabiliriz. Bu durumda akla gelen sorun yarışmadan sonra bıçakları yine bize geri verip vermedikleri...
süper bi fikir eylem abi :2up ama üretim izni yok diye 6136 ya muhalefetten komple toplamasınlar bizi :)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #131 : 20 Temmuz 2011, 11:07:31 »
Sayın. Eylem bey öyle bir sorunmu var?

:) Kuralları okumadan yazdığımdan varsayım olarak yazdım. Hani belki yarışan ürünleri geri vermeyip sergilerler falan neblim. Yoksa iyi, ürünler Bursa görür gelirler.  ;D
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #132 : 20 Temmuz 2011, 11:10:39 »

süper bi fikir eylem abi :2up ama üretim izni yok diye 6136 ya muhalefetten komple toplamasınlar bizi :)

Yarışmaya katılan her bir çalışma eğer gerçekten yarışma için hazırlanmış ve özgünse zaten 6136'ya muhalefet ediyor olmalı. Ne de olsa kanunun istediği gibi yapıp çok sayıda üretim için bu ürünü onaylatıp gereken resmi mercilere örnekler yollayıp katılmış olacaklarını düşünmüyorum.
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #133 : 20 Temmuz 2011, 12:40:06 »
Kanunu sanırım yanlış tanımlıyoruz. Bir mesleğin icrası için gereken bıçaklar dışında, oluklu kama vs. gibi şeyler yapılmak istenirse izin almak lazım diye anlıyorum kanunu...

Kipmen Sanat web sitesi

tirendaz

• 214
  • Mert Topçubaşı-1974
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #134 : 20 Temmuz 2011, 13:27:43 »
Sayın Bekir Bey,
Bıçaklara karşı yeni yeni sevgi duymaya başlayan biri olarak Bursa'daki yarışmaya gönderdiğiniz bıçağı gördüm.
Ve çok beğendim.
Bu forumdan sizin gibi yetenekli, meraklı insanların katkıları, her anlamda olumlu olacaktır.
Hiçbir şey değilse, diğer ustalar için bir hedef koyacak ve rekabeti arttıracaktır.
Saygılarımla
"ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil"
Nef'i

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #135 : 20 Temmuz 2011, 20:52:54 »

:D :D :D haklısın eylem bıçaklar kalıyorsa biz yokuz

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
« Yanıtla #136 : 20 Temmuz 2011, 21:56:43 »
Sayın Bekir Bey,
Bıçaklara karşı yeni yeni sevgi duymaya başlayan biri olarak Bursa'daki yarışmaya gönderdiğiniz bıçağı gördüm.
Ve çok beğendim.
Bu forumdan sizin gibi yetenekli, meraklı insanların katkıları, her anlamda olumlu olacaktır.
Hiçbir şey değilse, diğer ustalar için bir hedef koyacak ve rekabeti arttıracaktır.
Saygılarımla

Teşekkür  ederim  doktor  bey .  :)
Cebehane  ve  Bıçak sanatı  forumlarımız  konu hakkında farkındalık  yaratıp öncülük  ederek çok  önemli  bir  hizmeti başlattılar.
Genişleyen üye  sayılarımız   ve  katkılarımızla da  da kültürel , tarihsel , sanatsal ve  teknik  anlamda bilgi dağarcığımız  her geçen gün , her  alanda  ve   hızla dolup  taşıyor ,ustalarımız da hergün  kendilerini  geçerek Yeni ve  daha iyi  eserlere imza  atıyorlar .
  Yani  her  konuda ilerlemenin ana  unsuru , sizin de   sözünü ettiğiniz  rekabet  şartları genç  forumlarımızda  erken oluştu ve  hızla da  gelişiyor  . 
Forumdaşlarımızın  teknik  bilgi  , beğeni  ve  estetik  düzeyi  bunca zenginlik  ve  derinlikteyken  , bıçak  sanatının  gelişimi  için   yükselme  ve  ilerlemeyi , biribirine   ceket ilikleme olarak  anlayan belediyeler ve  bıçakçılar  odalarından  beklemek , bence  başlamadan  pes etmek olur .

Bu  yarışmaya  haltedip  katılan biri  olarak da  bir soruyu cevaplayayım :  Bıçakları  geri  gönderiyorlar .  Benimkini  iki  ay  sonunda  yoğun  telefon  zorlamalarıyla , sonunda   telefonda  tipini  şeklini  tarif  ettirip   , kalabalıktan  çıkarıp  vallahi de  gönderebildiler.
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2011, 22:01:47 Gönderen: Bekir Çankırı »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #137 : 20 Temmuz 2011, 22:26:47 »
Bıçağınızı zor gönderdiklerine göre demek ki aslında çok beğenmişler.  ;)
Namık Kemal
Instagram'da ben

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #138 : 21 Temmuz 2011, 08:25:49 »
Bıçağınızı zor gönderdiklerine göre demek ki aslında çok beğenmişler.  ;)
+1000
birde gönderilmediğini düşünün ben düşünemiyorum bile ellerinizde şekillenen bir bebek gibi kesinlikle cinayet sebebi  ;)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

tirendaz

• 214
  • Mert Topçubaşı-1974
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #139 : 21 Temmuz 2011, 12:49:56 »
Bursa'yı çok iyi bilmiyorum ama parkın içindeki bir binada, birincilerin bulunduğu sergi masasında sergileniyordu bıçağınız. Umarım bir fotoğrafını çekip, yerine koymuşlardır, belki gelenler bu sayede görebilirler.
Yarışmaya katılan diğer ürünleri de bu sayede görebildim. "Ürün" diyorum çünkü "eser" olabilecek çok fazla şey yok maalesef.
Yine de forumdaşların bombardımana tuttuğu bir serginin hayalini kurmadan da edemiyorum :)
Saygılarımla
"ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil"
Nef'i