Bıçak Sanatı - Forum

vaketa deri boyama yardım

şerif gürcan

• 281
  • Meslek: tornacı
  • Yer: (Eses26) / Bandırma
vaketa deri boyama yardım
« : 20 Aralık 2015, 00:09:22 »
 kılıf yapımında kullanılan vaketa deri boyama, boyaların cinsi, markası,uygulaması ve fiyat konusuda uygun olacak şekilde forumda araştırmama rağmen net ve tam açıklamalı olarak yok.   bu konuda ustalarım tecrübelerini paylaşabilir mi?   benim gibi yeni başlayanlar için çok faydalı olacağına inanıyorum...!
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2015, 00:11:18 Gönderen: şerif gürcan »

Erdem Terzi

• *
  • 49
  • Yer: bursa
Ynt: vaketa deri boyama yardım
« Yanıtla #1 : 20 Aralık 2015, 00:13:47 »
Bu kadar olur ::) bende şimdi internette veketa deri nasıl boyanır neyle boyanır araştırması yapıyordum ve sen konu açmışsın :) kendime uyduruk bir kılıf yapmayı denedim bari boyayayımda güzel görünsün diyordum tamda :) birde parça deri arayışındayım ;) 

şerif gürcan

• 281
« Yanıtla #2 : 20 Aralık 2015, 00:24:30 »
Bu kadar olur ::) bende şimdi internette veketa deri nasıl boyanır neyle boyanır araştırması yapıyordum ve sen konu açmışsın :) kendime uyduruk bir kılıf yapmayı denedim bari boyayayımda güzel görünsün diyordum tamda :) birde parça deri arayışındayım ;)

deri temini kolay birçok tedarikçi var.isterseniz tel no gönderebilirim. benim istediğim boya ve boyama konusunda bilgi sahibi olmak. bekleyip ustalarımızdan gelen açıklamalar doğrultusunda ilerliyeceğiz.

Gökhan DEMİRELLİ

• *
  • 6
  • Meslek: memur
« Yanıtla #3 : 20 Aralık 2015, 01:01:08 »
Erdem bey : Benim de deri ihtiyacım var . Forumumuza kayıtlı bir tedarikçi var(Sepiciler deri olması lazım). Yalnız bir tabaka bana fazla gelir. İssterseniz bir inceleyin. Beraber alıp paylaşabiliriz.

şerif gürcan

• 281
« Yanıtla #4 : 20 Aralık 2015, 10:16:11 »
Kusura bakmayın arkadaşlar deri temini konusunu özelden görüşün.kılıf boyama üzerine ilerleyelim...
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2015, 10:26:43 Gönderen: şerif gürcan »

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #5 : 20 Aralık 2015, 13:17:36 »
Deneyimli arkadaşların cevap vereceğini düşünerek bende bir soru sorayım, bayağıdır kafamı kurcalıyor.

Dikkat edebildiğim kadarı ile deri boyamada akrilik boyalar yani su bazlı boyalar kullanılıyor. Deri için olanların fiyatları bana oldukça yüksek geliyor. Acaba Rich, Artdeco, Cadance vb gibi genelde ahşap mdf boyamada kullanılan boyalar bunlar. Fakat içeriklerinde bir fark yok gbi? Var mı deneyen, sonuç alan?

şerif gürcan

• 281
« Yanıtla #6 : 20 Aralık 2015, 13:29:18 »
Deneyimli arkadaşların cevap vereceğini düşünerek bende bir soru sorayım, bayağıdır kafamı kurcalıyor.

Dikkat edebildiğim kadarı ile deri boyamada akrilik boyalar yani su bazlı boyalar kullanılıyor. Deri için olanların fiyatları bana oldukça yüksek geliyor. Acaba Rich, Artdeco, Cadance vb gibi genelde ahşap mdf boyamada kullanılan boyalar bunlar. Fakat içeriklerinde bir fark yok gbi? Var mı deneyen, sonuç alan?

Güzel sorular Ali.....tecrübe eden ve bilgisi olan ustalarımızın bizleride bilgilendirmesini beklicez....

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #7 : 20 Aralık 2015, 13:33:33 »
Eğer işe yararsa ben tanesine(120cc-130cc arası) 2 liradan falan ulaşabiliyorum :)

hüseyin41

• *
  • 10
  • Meslek: Mak. Müh.
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #8 : 20 Aralık 2015, 14:04:27 »

deri temini kolay birçok tedarikçi var.isterseniz tel no gönderebilirim. benim istediğim boya ve boyama konusunda bilgi sahibi olmak. bekleyip ustalarımızdan gelen açıklamalar doğrultusunda ilerliyeceğiz.

Mümkünse tedarikçileri paylaşırmısınız.
"Adam yanar kul olur, odun yanar kül olur."

şerif gürcan

• 281
« Yanıtla #9 : 20 Aralık 2015, 14:25:35 »
Eğer işe yararsa ben tanesine(120cc-130cc arası) 2 liradan falan ulaşabiliyorum :)

Fiyat iyi ama işimizi görürmü...

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #10 : 20 Aralık 2015, 14:27:21 »
Toz kumaş boyası veya orijinal deri boyasi iişinizi goruru.
Onun dışında çok fazla deride seçenek yok diye biliyorum.
Sefa abinin toz kumaş boyasıi ispirto ile.karıştırıp boyaması forumda olacaktir

şerif gürcan

• 281
« Yanıtla #11 : 20 Aralık 2015, 14:33:32 »

Mümkünse tedarikçileri paylaşırmısınız.

Özelden yazdım

şerif gürcan

• 281
« Yanıtla #12 : 20 Aralık 2015, 15:18:35 »

Toz kumaş boyalarını ve anilin boyaları duydumhatta ahşap toz boyaları ama uygulamaları hakkında detaylı bilgiler bulamadım

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #13 : 20 Aralık 2015, 16:01:45 »
Akrilik boyayı bir ustamıza sormuştum ama önermemişti. Yunus ustamız da kullanıyor aslında. 

« Yanıtla #14 : 20 Aralık 2015, 18:02:36 »

Toz kumaş boyalarını ve anilin boyaları duydumhatta ahşap toz boyaları ama uygulamaları hakkında detaylı bilgiler bulamadım

Aşağıdaki fotoğrafta görünen kılıf aynı şekilde boyandı ( kumaş boyası+ispirto) . Uygulama basit, bu boya ile ispirtoyu karıştırıp deriye sürüyorsun.

şerif gürcan

• 281
« Yanıtla #15 : 20 Aralık 2015, 18:39:21 »

Aşağıdaki fotoğrafta görünen kılıf aynı şekilde boyandı ( kumaş boyası+ispirto) . Uygulama basit, bu boya ile ispirtoyu karıştırıp deriye sürüyorsun.

Teşekkürler Sefa ustam.suyla temasında akma olayı oluşuyor mu? Bide kullandıktan sonra üzerine cila yada koruyucu kullanıcakmıyız?bu toz boyaların diğer renk seçenekleri de ozaman  kullanabiliriz.

« Yanıtla #16 : 20 Aralık 2015, 20:54:29 »
Valla suyla çıkacağını sanmıyorum, doğrudan boyanmış deriyi yıkama denemesi yapmadım ama boyarken ele bulaşan boya neyle yıkarsan yıka çıkmıyor. Yüzeyine cila veya son kat koruyucu-parlatıcı atmakta yarar var. Bunun yüzeyine sanıyorum balmumu + terebentin + zeytinyağı karşımından sürmüşümdür.

şerif gürcan

• 281
« Yanıtla #17 : 20 Aralık 2015, 21:06:05 »
çok faydalı bilgiler oldu Sefa ustam  teşekkür ederim.

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
  • Meslek: egitim
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #18 : 20 Aralık 2015, 23:48:36 »
analin boya (taş boya olaralta bulunur ) ispirto karışımı ile kullanılır. kuruduktan sonra son kat cila ile parlatma yapılırsa su ile temasta çıkmaz. naturel derileri renklendirerek farklı saat kordonları yapıp denemelerim var.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #19 : 21 Aralık 2015, 08:54:30 »
Benim kullandığım iki farklı boya oldu şimdiye kadar. Biri solvent bazlı diğeri su bazlı. Solvent bazlı olan, süet deri boyaları gibi sürer sürmez deriye nüfus ediyor hemen deride emiliyor. Su bazlı olan size daha çok derinin üst kısmında kalıyor guaj yada yağlı boya gibi tekrar tekrar üzerinden geçebiliyorsunuz. Tabi her su bazlı boya böyle olacak diye bir şey de yok bendeki markanın boyası böyle. Zaten profesyonel bir çalışma için satıcının tavsiyesi mesela açık kahve boya yapılacaksa önce solvent bazlı açık kahverengiyi kullanarak deriyi hazırlıyor bitirişi su bazlı boya ile tamamlıyorsunuz. Aslında bende ilk boyama yapacakken biraz sıkıntı yaşamış forumu bayağı bir araştırmıştım ama özellikle uygulamaya yönelik detaylı bir paylaşım bulamamıştım. Sefa Hocamın bir paylaşımı vardı orda bir yöntem anlatılmıştı.

Bence deri boyamada en büyük sorun istenilen renge ulaşabilme hususu.Yani aklımda bir renk var mesela, sadece renk de değil doku ve parlaması matlığı. Bunun için bir şeyler yapıyorum alakasız bir sonuç çıkıyor sonra diyorum ki olsun bu da güzel oldu falan :) Bu kapsamda aslında yapılan çalışmaları yöntemlerine göre bir başlık altında toplasak en azından profesyonellik açısından yol almış oluruz.   Çıkan sonuçlara göre uygulama yapacak olanlar seçim yapabilirler zannediyorum. Mesela şu markanın falan boyasıyla boyanıp şu marka cila sürülürse bu şekilde gibi. Ben bendeki renklerle denemeler yapıp bir kaçta netten bulduğum foto ve videolarla bir başlık açacaktım ama işte fırsat bulamadım bir türlü. Zaten önden biz bir denemelerde bulunsak deri husunda uzmanlaşmış ustalarımız yardımlarını tecrübelerini esirgemez. Ulaşılan sonuçlarda karşılaştığımız sorunun nereden kaynaklandığını belirtirler.

Son olarak kumaş boyaları ile boyama yaparken yanında birde sabitleyici veriyorlar. Belki onu kullanmak boyanın kalıcı olmasına yardımcı olabilir. Ama en güzeli deriyi koruyacak bir cila yapılması gibi. 
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com