gereken soylenmiş. benim şahsi tercihim msr xgk dır. gerçi biraz sesli ....
Usta bu arkadaşta seslidir, yandığında iyi ses çıkarır. geriye bir tek fiyat kalıyor, MSR sanırım 300-400 TL den aşağıda değildir, kıyaslayınca bunun fiyatı iyi bence.
http://www.qvist.nl/OC%20INTERNATIONAL%20MEMORABILIA%20Branders.htm
Sefa Hocam teşekkür ederim. Şu adresten baktım da koyu yeşil olan parafin yakıyor sanki. Benim gördüğüm koyu yeşildi. Birde alevin olduğu yer resimdeki gibi yuvarlak üzerinde haç şekline benzer modelden. Verdiğim linkte H ve C modellerinde yuvarlak alev dağıtıcısının yanında delikler var. T modeli ise kabartmasız yuvarlak alev dağıtıcı var.
Aslında benzin kolay ulaşılır olduğu için işime gelir ama gazyağına göre daha riskli geliyor bana. Sonuç olarak fiyat iyi diyorsan ben alacağım sanırım.
Hayri hiç kafanı karıştırma, bu ocağı zamanında optimus isveç ordusu için üretmiş zaten, ne bulursa yakar, gaz - benzin farketmez. Benzinde hiç sorunsuz yanar, üzeri çok delikli olan kafalar daha sessiz yanış için kullanılıyor, diğer kafalarda çalıştığında bir motosiklet kadar ses yapar

Benzinin herhangi bir riski yok, bir tek doldurma kapağının üzerinde bir emniyet süpabı var ona dikkat edip yayı contası filan sağlammı diye bak, contası kaçırıyorsa değiştir hepsi o kadar. Korkma 1988den beri benzin ocağı kullanırım daha patlamadı, ama parlayanları gördüm

Kısaca bu fiyat iyi ve alınabilir, daha pazarlık yaparsan daha da iyi. Yinede özellikle jetin ( alev çıkan kafanın ) etrafındaki koruyucu sacı çıkarıp bir fotoğraf çekersen gazyağımı benzin mi ne yakıyorsa net bir şey söylerim )