.........ikinci paylaştığım bıçakta ricasso çok geniş kalmış gerçekten de. fakat diğer ikisindeki ricasso da rahatsız edici derecede fazla mı? .....
bu arada boyun bıçağı kullanımıyla ilgili senin yorumun nedir abi? kol ve bacağa bağlanacak birşey yapmayacağım senin uyarından sonra.
Güzel soru

Kesinlikle rahatsız edici derecede fazla değil bence, ama biraz daha kısa olsa da rahatsız edici olmaz sanırım.
Bıçaklar çok estetik duruyorlar

Hiç boynuma asılı bıçak kullanmadım, çünkü arazide hareket ettikçe sallanan, ses çıkartan şeylere karşı alerjim var. Boynuma taktığım birçok malzeme oldu ama onlar her zaman kullanmayacağım yedek konumundaki malzemelerdi ve hep elbisemin, hatta atletimin iç kısmında taşıdım. Kışları özellikle pilleri keseyle falan boynuma, karın bölgesine doğru sarkacak şekilde taşıdığım da oldu. Ama dışarıda hiç sallanan malzeme taşımadım.
Ben genelde ana gövde üzerinde taşıma yolunu seçtim.
Tabii uzun süreli bir faaliyet değilse değişebilir durum, piknik vs durumunda kolaylık sağlayabilir belki, boynunda bıçak taşıyan arkadaşlar varsa daha iyi yorumlayabilirler.
Emin eline sağlık.Çok güzel işlere imza atıyorsun.Sürekli bıçaklar için fikir fırtınaları esen aklımdan bir şey geçti.Madem boyuna takılan tipler hem sakıncalı hem de sıkıntılı deneme amaçlı sadece düşünce olarak da aklından geçirirsen bir şeyler çıkabilir.Deri kılıfı omuz ,dirsek arası veya bilek,dirsek iç ara kısıma güre tasarlanabilirmi.Bu tip işler için geniş lastikler var ve bu lastikleri deri ile birleştirmeyle takılıp çıkarılması kolay ve pratik bir şeyler yapılabilir mi ne dersin
?
Bu tip kol veya bacak üzerinde taşınmaya çalışılan kılıflı malzemeler, resimleri genelde çok fantastik gelse de, çok ciddi rahatsızlık verir. Ben çok denedim, hiç memnun kalmadım. 
Emin eline sağlık.Çok güzel işlere imza atıyorsun.Sürekli bıçaklar için fikir fırtınaları esen aklımdan bir şey geçti.Madem boyuna takılan tipler hem sakıncalı hem de sıkıntılı deneme amaçlı sadece düşünce olarak da aklından geçirirsen bir şeyler çıkabilir.Deri kılıfı omuz ,dirsek arası veya bilek,dirsek iç ara kısıma güre tasarlanabilirmi.Bu tip işler için geniş lastikler var ve bu lastikleri deri ile birleştirmeyle takılıp çıkarılması kolay ve pratik bir şeyler yapılabilir mi ne dersin
?
Tamam geri çektim.Kaale almayın.
Keşke yazmasaydım dedim sonra, bu konular çok göreceli bence. İçimizden birilerinin denemesi değişik fikirlerin de ortaya çıkmasına fayda sağlar.
Benim bunu yazmamdaki temel neden, bilek, dirsek ve omuzun, vücudun en değişik istikametlerde hareket edebilen bölgelerinden olması nedeniyle, bu tip sabit durması gereken malzemelerin zaman içerisinde gevşemesine, kaymasına neden olabiliyor. Bunu engellemek için sıkı bir şekilde bağlamak, kan dolaşımında sıkıntıya neden olabiliyor.
Ama bileğe sabitlenebilen bir kılıf belki kullanışlı da olabilir. Şunun benzeri bir tek parça deri üzerine kılıf monte edilebilir. (El kısmının olmadığını varsayalım.)

Veya şöyle bir şey de olabilir:

Kimsenin içindeki üretmek veya yeni birşeyler denemek isteğini kırmak istemem.