Bıçak Sanatı - Forum

edc ler

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
Ynt: edc ler
« Yanıtla #20 : 03 Aralık 2015, 22:28:49 »
Emin eline sağlık.Çok güzel işlere imza atıyorsun.Sürekli bıçaklar için fikir fırtınaları esen aklımdan bir şey geçti.Madem boyuna takılan tipler hem sakıncalı hem de sıkıntılı deneme amaçlı sadece düşünce olarak da aklından geçirirsen bir şeyler çıkabilir.Deri kılıfı omuz ,dirsek arası veya bilek,dirsek iç ara kısıma güre tasarlanabilirmi.Bu tip işler için geniş lastikler var ve bu lastikleri deri ile birleştirmeyle takılıp çıkarılması kolay ve pratik bir şeyler yapılabilir mi ne dersin
?

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #21 : 03 Aralık 2015, 22:59:09 »
Emin eline sağlık.Çok güzel işlere imza atıyorsun.Sürekli bıçaklar için fikir fırtınaları esen aklımdan bir şey geçti.Madem boyuna takılan tipler hem sakıncalı hem de sıkıntılı deneme amaçlı sadece düşünce olarak da aklından geçirirsen bir şeyler çıkabilir.Deri kılıfı omuz ,dirsek arası veya bilek,dirsek iç ara kısıma güre tasarlanabilirmi.Bu tip işler için geniş lastikler var ve bu lastikleri deri ile birleştirmeyle takılıp çıkarılması kolay ve pratik bir şeyler yapılabilir mi ne dersin
?
Bu tip kol veya bacak üzerinde taşınmaya çalışılan kılıflı malzemeler, resimleri genelde çok fantastik gelse de, çok ciddi rahatsızlık verir. Ben çok denedim, hiç memnun kalmadım.  ::)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #22 : 03 Aralık 2015, 23:20:32 »
Ben bu tip fazla parlak olmayan bıçakları çok seviyorum, göreve hazır duygusu uyandırıyor bende :2up
Her bir profil çok orijinal ve çok güzel bir estetiğe sahip.
Forumumuzun "milli" sporu  ;) sayılabilecek woodlore benzeri bıçakların dışında ürünler saatlerce inceleme hissi uyandırıyor bande.
Saplar da ayrı bir güzellik katmış bıçaklara.
Küçük bir eleştirim olacak; ricassoların genel itibarıyla biraz geniş bırakıldığı, taşlama eşiği ile "balçak" sayılabilecek çıkıntıların arasının biraz daha kısa olabileceği hissi uyandı bende ::)
Bu bıçakları uzun süre seyretmemi engelleyecek mi? Hayır :D

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #23 : 03 Aralık 2015, 23:30:12 »
oncelıkle elıne koluna saglık emın ustam bıcakların agız kısmına hıç ozenmemısın bız bu sekılde fotolasak azarı yıyoruz hata ustune fırça bıle gelıyor taşlama ıle açtıgın hıssı uyandırdı bende ama sap kısmına bayıldım afınıza sıgınarak elestırımı yapmıs bulunuyorum
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #24 : 04 Aralık 2015, 09:04:49 »
Adem taşlamalarda hatalar var haklısın. bu benim biraz aceleci olmamdan ve henüz makinaya da çok hakim olamayışımdan kaynaklanıyor. ben yaklaşık 6-7 ay önce bant zımpara ile çalışmaya başladım ve bu süreçte de çok fazla bıçak üretmedim. ağız açarken de aparat kullanıyorum, henüz serbest elde açacak kadar usta değilim maalesef. fakat perdah meselesi benim kendi tercihimdi. zımpara çiziklerini gidermeye ihtiyaç görmedim. bu bıçakları biraz deneme amaçlı yaptığım için böyle oldu. kaldı ki ben kendi adıma zaten çok parlak bıçaklar sevmiyorum. sana bu forumda ciddi olarak fırça atıldığını pek sanmıyorum, sen nasıl beni eleştirdiysen, sen de eleştirilmişsindir ki, bu iyi bir şey.

Bülent abi sen söyledikten sonra tekrar baktım, ikinci paylaştığım bıçakta ricasso çok geniş kalmış gerçekten de. fakat diğer ikisindeki ricasso da rahatsız edici derecede fazla mı? bir de az önce Mesut'un bıçağına ricasso dar olmuş dedikten sonra bu eleştiriyi görmem de ayrı bir tesadüf  :D

bu arada boyun bıçağı kullanımıyla ilgili senin yorumun nedir abi? kol ve bacağa bağlanacak birşey yapmayacağım senin uyarından sonra.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Aykut Yaren

• *
  • 560
« Yanıtla #25 : 04 Aralık 2015, 09:24:58 »
?
Tamam geri çektim.Kaale almayın.

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #26 : 04 Aralık 2015, 19:41:44 »
Eline emeğine sağlık Emin Ustam, çok güzel çalışmalar, bu calismalari gordukten sonra bende yapacağım edc kabzalarini  daha ince malzemelerden yapmaya karar verdim

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #27 : 04 Aralık 2015, 23:13:04 »
.........ikinci paylaştığım bıçakta ricasso çok geniş kalmış gerçekten de. fakat diğer ikisindeki ricasso da rahatsız edici derecede fazla mı? .....

bu arada boyun bıçağı kullanımıyla ilgili senin yorumun nedir abi? kol ve bacağa bağlanacak birşey yapmayacağım senin uyarından sonra.
Güzel soru :D
Kesinlikle rahatsız edici derecede fazla değil bence, ama biraz daha kısa olsa da rahatsız edici olmaz sanırım.
Bıçaklar çok estetik duruyorlar :2up
Hiç boynuma asılı bıçak kullanmadım, çünkü arazide hareket ettikçe sallanan, ses çıkartan şeylere karşı alerjim var. Boynuma taktığım birçok malzeme oldu ama onlar her zaman kullanmayacağım yedek konumundaki malzemelerdi ve hep elbisemin, hatta atletimin iç kısmında taşıdım. Kışları özellikle pilleri keseyle falan boynuma, karın bölgesine doğru sarkacak şekilde taşıdığım da oldu. Ama dışarıda hiç sallanan malzeme taşımadım.
Ben genelde ana gövde üzerinde taşıma yolunu seçtim.
Tabii uzun süreli bir faaliyet değilse değişebilir durum, piknik vs durumunda kolaylık sağlayabilir belki, boynunda bıçak taşıyan arkadaşlar varsa daha iyi yorumlayabilirler.

?
Bu tip kol veya bacak üzerinde taşınmaya çalışılan kılıflı malzemeler, resimleri genelde çok fantastik gelse de, çok ciddi rahatsızlık verir. Ben çok denedim, hiç memnun kalmadım.  ::)

?
Tamam geri çektim.Kaale almayın.

Keşke yazmasaydım dedim sonra, bu konular çok göreceli bence. İçimizden birilerinin denemesi değişik fikirlerin de ortaya çıkmasına fayda sağlar.
Benim bunu yazmamdaki temel neden, bilek, dirsek ve omuzun, vücudun en değişik istikametlerde hareket edebilen bölgelerinden olması nedeniyle, bu tip sabit durması gereken malzemelerin zaman içerisinde gevşemesine, kaymasına neden olabiliyor. Bunu engellemek için sıkı bir şekilde bağlamak, kan dolaşımında sıkıntıya neden olabiliyor.

Ama bileğe sabitlenebilen bir kılıf belki kullanışlı da olabilir. Şunun benzeri bir tek parça deri üzerine kılıf monte edilebilir. (El kısmının olmadığını varsayalım.)

Veya şöyle bir şey de olabilir:

Kimsenin içindeki üretmek veya yeni birşeyler denemek isteğini kırmak istemem.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #28 : 05 Aralık 2015, 08:49:40 »
Ya  sen bu işi  ;) baya öğrendin galiba   ;D Emin süpersin  :2up :2up :2up :2up tebrikler

Aykut Yaren

• *
  • 560
« Yanıtla #29 : 05 Aralık 2015, 20:50:20 »
Demek istediğim şöyle birşey ama bu tabi suikast amaçlı tasarlanmış. .Biz bunun kabzesi yukarı bakacak şekilde bileği saran kayışlara takılan istediğimiz zamanda takılıp çıkarılacak birşey diye düşünmüştüm.Emin'in yaptığı baçakların ebatları küçük olduğu ve tasarımları bakımından bileklikte dar tutulabilir(MESELA)   .Her türlü tasarımları saçmada olsa yabancılar yapar bizde seyrederiz (genel anlamda,sözüm meclis dışı)Arada bizde saçmalayalım olmaz mı?Burada söylenenlerin yapıcı olduğuna gönülden inanıyorum ama böyle bir iki mevzu oldukça insanın hiç bir mevzuya giresi gelmiyor.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #30 : 05 Aralık 2015, 22:06:11 »
Emin usta ellerine sağlık. Oldukça özgün ve güzel çalışmalar. Yalnız kabza stil ve bitirişleri namluyu gölgesinde bırakmış. Anladığım kadarıyla çakı harici bıçaklarda bir arayış içerisindesin. Çok özel bir tarz oluşturacağından şüphem yok. Sağolasın.

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #31 : 05 Aralık 2015, 23:04:09 »
Güzel çalışma özellikle sap hoşuma gitti.Bu pelesenk nasıl bir ağaç? sert mi, lifli mi, çatlar mı, bilgi verirmisiniz ?.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #32 : 05 Aralık 2015, 23:07:27 »
Eline saglık ustam çok güzeller. Burnu hava da olan favorim. Bu arada kılıf için tavsiyem, kemere birşeyler ayarlamak. Ekstra bir taşıma zahmeti olmayacaktır
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #33 : 05 Aralık 2015, 23:12:43 »
Güzel çalışma özellikle sap hoşuma gitti.Bu pelesenk nasıl bir ağaç? sert mi, lifli mi, çatlar mı, bilgi verirmisiniz ?.

Yağlı ve sert bir ağaçtır. Çatlamaya meyilli değil diye biliyorum. Kolay parlatılır.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #34 : 05 Aralık 2015, 23:39:42 »
Bende de bileğe göre yapılmış bir kılıf yapmayı düşünmüştüm fikir de "ejderhanı nasıl eğitirsin 2 " animasyon filmden gelmişti yapmaya karar verdim ama sürekli aşağı doğru kayıp rahatsız edeceğini düşündüğümden kolda pazu bölgesine uygun yaptım ama hiç kullanışlı olmayınca söktüm kılıfı.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=8330.msg169280#msg169280
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #35 : 07 Aralık 2015, 09:32:20 »
Aykut ustam, teklifin elbette güzel ve düşünülesi, fakat işlevsel olması konusunda benim de endişelerim vardı ve Bülent abi de bu durumu kendi tecrübeleriyle aktarınca, endişelerim karara dönüştü. yoksa elbette her türlü fikir ve öneri değerli ve kıymetli. dediğin gibi, burada iyi niyetin dışında bir bakış açısı söz konusu değil.

çakılardan sonra aklımda hep edc yapmak vardı. belki daldan dala atlıyorum ama her birisi ile çalışmak keyifli ve eğlenceli. özellikle bu üç bıçakta kabza malzemelerini de aynı kullanarak bütüncül olarak nasıl görüneceklerini görmek istedim. hoşuma da gitti açıkçası. bundan sonra da bir kaç tekrarı olacak hem bu modellerin hem de farklı bir kaç modelin. sonrasında başka bıçaklar var aklımda. savrulup duruyoruz işte 8)

pelesenk güzel bir ağaç. fakat zaten 3 mm gibi ince bir plaka kullandığım için çok da işleme imkanım olmadı. sadece kenarlarını zımparalayarak yumuşattım o kadar. fakat sağlam ve çalışması keyifli bir ağaç. tavsiye ederim.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #36 : 07 Aralık 2015, 23:02:37 »
elinize sağlık...

ozguryelaldi

• 115
  • Meslek: Subay
  • Yer: TSK
« Yanıtla #37 : 07 Aralık 2015, 23:21:03 »
Foruma ne zaman girsem hayal gücü ve yaratıcılığınızı hayretler içinde izliyorum:) Çok orijinal kılıf fikirleri bunlar, çok hoşuma gitti, özellikle kol boyu zırh benzeri kılıf harika:) Ayrıca elinize sağlık, bıçaklar çok zarif ama aynı zamanda kalk hadi çalışalım diyo:)