Bıçak Sanatı - Forum

ÇAKI YAPIMINA DAİR BİLGİLER

Ynt: ÇAKI YAPIMINA DAİR BİLGİLER
« Yanıtla #40 : 18 Ocak 2016, 23:20:00 »
110 Benzeri modelimin içten ve dıştan birkaç çekimi. Bu arada elimdeki krom malzemeyi lineer kilit uygulaması için sertleştirmeyi deniyorum ama henüz başarılı olamadım sanırım sıcaklık pek yeterli olmadı malzeme suya soktuktan sonra altın gibi sarı bir renk aldı çok hoşuma gitti :) Liner olayıyla ilgi bir gelişme yaşarsam onuda direk ekleyeceğim. Çakıdaki yay malzemesi için mazemeciden şöyle bir yay buldum bunu mengene yardımıyla açarak ihtiyacım olan yerden keseceğim. Farklı birkaç yayla denedim sonuç olumlu oldu :)  Bu modelin sapında buck 110 gibi uçta ver arkada pirinç malzeme kullanmak istiyorum bunun için elimde 5mm*3cm*8cm pirinç malzeme var sizce bunun kalınlığı kabza için iyi midir ? Elimdeki ahşaplar 10mm kalınlığında prinç ise 5 mm kalınlığında bunu da buradan sormak istedim. Herkese saygı ve selamlarımı sunar şimdiden teşekkür ederim.   

Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

« Yanıtla #41 : 19 Ocak 2016, 00:14:44 »
Yay sanki kalın gibi  ::)  paslanmaz çelik malzeme altın sarısı rengi aldıysa meneviş sıcaklığında kalmışsın demektir, malzeme nedir?

« Yanıtla #42 : 19 Ocak 2016, 00:28:46 »
Evet Sefa Ustam yayı kalın buldum biraz eğeleyerek yerine oturturum diye düşündüm  ::) Krom malzemeyi hurdacıdan almıştım hocam hiçbir bilgim yok ama sanki zorlasam liner lock olacak gibi ama.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Enes78

• 79
  • Beyin bedava
  • Meslek: Okutman
  • Yer: Karabük
« Yanıtla #43 : 27 Ocak 2016, 00:45:17 »
Şişirirken dikkat edilirse bence sıkıntı olmaz fazla vurup zor açılacak hale getirmemek lazım belki diğer sıkıntıda ara ara namlunun gevşemesi olur ondada ufak bir iki darbeyle sıkılaşır.

Bir videoda şişirirken sıkışmasını engellemek için araya jilet koyduklarını görmüştüm. Faydalı olabilir.

Bu arada http://www.scorpiodesign.de/info/sha_edc_E.html Şu sistemi daha önce deneyen olmuş muydu?
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2016, 01:04:39 Gönderen: Enes78 »
"Without deviations from the norm, progress is not possible." Frank Zappa

« Yanıtla #44 : 27 Ocak 2016, 19:04:50 »
Şişirirken dikkat edilirse bence sıkıntı olmaz fazla vurup zor açılacak hale getirmemek lazım belki diğer sıkıntıda ara ara namlunun gevşemesi olur ondada ufak bir iki darbeyle sıkılaşır.

Bir videoda şişirirken sıkışmasını engellemek için araya jilet koyduklarını görmüştüm. Faydalı olabilir.

Bu arada http://www.scorpiodesign.de/info/sha_edc_E.html Şu sistemi daha önce deneyen olmuş muydu?
Evet hocam ben de birkaç videoda görmüştüm araya maket bıçağı sıkıştırıyorlardı. Paylaşım için teşekkürler ayriyeten. Bu modele sanırım paraşütçü bıçağı deniliyor ama emin değilim :) Farklı yerlerde örneklerine rastladım ama bizim forumda yapılmadı galiba.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®