Metin ustam yani biz liner kilit için örneğin 1mm 304 paslanmaz malzeme aldık bunu eeğimini verdikten sonra olduğu gibimi bırakacağız yoksa soğuk çekmek yani soğuk dövmem, gerekiyor burada biraz kafam karıştıda
Ben DTE için çakı yaparken bir backlock çakı denemem olmuştu. O an aklıma esti, açıkken kilitlendiği gibi kapalı halinde de kilitlenen bir çakı yaptım. Cepte açılmayacak, küçük bir çocuk açamayacak şekilde.O zaman gördüm ki ister benim yaptığım gibi olsun ister bildik usuldeki olsun backlock yaparken namlu üzerindeki oyuk ve ona giren sırt parçasını birbirine iyi alıştırmak çok önemli. Üstelik namlunun iki tarafının da alıştırılması gerekiyor. Sırt parçası hem açıkken hem de kapalıyken sap ile tam örtüşmeli. Ben bu çakıyı hatalı olduğundan çok meydana çıkarmadım. Çakı 3-5 derece daha az açılmalıydı ama ayarı maalesef tutturamamışım.
Alıntı yapılan: Özgür Burak - 18 Kasım 2015, 16:06:24Metin ustam yani biz liner kilit için örneğin 1mm 304 paslanmaz malzeme aldık bunu eeğimini verdikten sonra olduğu gibimi bırakacağız yoksa soğuk çekmek yani soğuk dövmem, gerekiyor burada biraz kafam karıştıda 1 mm Liner lock kiliti icin cok az ,ben 1,4 veya 1,6 kullaniyorum,burada soguk cekilmis paslanmazi plaka veya parca halinde satiyorlar ,kesme ve bükme islemi tabiki sonradan
Alıntı yapılan: deserteagle - 18 Kasım 2015, 17:57:42Ben DTE için çakı yaparken bir backlock çakı denemem olmuştu. O an aklıma esti, açıkken kilitlendiği gibi kapalı halinde de kilitlenen bir çakı yaptım. Cepte açılmayacak, küçük bir çocuk açamayacak şekilde.O zaman gördüm ki ister benim yaptığım gibi olsun ister bildik usuldeki olsun backlock yaparken namlu üzerindeki oyuk ve ona giren sırt parçasını birbirine iyi alıştırmak çok önemli. Üstelik namlunun iki tarafının da alıştırılması gerekiyor. Sırt parçası hem açıkken hem de kapalıyken sap ile tam örtüşmeli. Ben bu çakıyı hatalı olduğundan çok meydana çıkarmadım. Çakı 3-5 derece daha az açılmalıydı ama ayarı maalesef tutturamamışım.Evet Eylem Ustam ben de mekanizmanın çeliğe dönüşünce oturup oturmamasından endişeleniyorum ancak bunun için çelikten kesilecek yerleri hep bol bırakıyorum uydurmak için.Alıntı yapılan: metin anan - 18 Kasım 2015, 18:19:18Alıntı yapılan: Özgür Burak - 18 Kasım 2015, 16:06:24Metin ustam yani biz liner kilit için örneğin 1mm 304 paslanmaz malzeme aldık bunu eeğimini verdikten sonra olduğu gibimi bırakacağız yoksa soğuk çekmek yani soğuk dövmem, gerekiyor burada biraz kafam karıştıda 1 mm Liner lock kiliti icin cok az ,ben 1,4 veya 1,6 kullaniyorum,burada soguk cekilmis paslanmazi plaka veya parca halinde satiyorlar ,kesme ve bükme islemi tabiki sonradanKalınlık söylemeniz çok iyi oldu Metin Ustam aksi halde çok ince kalabilirdi sanırım ayriyeten teşekkürler. İşlemi şimdi çok daha iyi anladım konu benim için çok yardımcı oldu herkes sayesinde Şimdi malum, bizim ülkemizde bazı yerler sattığı malzemenin ne olduğunu pek bilmiyor şimdi gider bir dükkana soğuk çekilmiş 304 paslanmaz var mı dersem dayak yermiyim onu düşünüyorum da Şakası bir yana ustam demek istediğim malzemeciye direk 304 paslanmaz malzeme var mı diye mi sormalıyız yoksa soğuk çekilme olayını ayriyeten belirtmek mi gerekir. Bu konudaki bilgisizliğimi mazur görün lütfen.
Yaptıracak yer bulursanız silindirden soğuk olarak geçirirseniz veya şahmerdan altında biraz soğuk döverseniz aynı işi görür, soğuk dövme veya soğuk çekme aynı mantıktır, malzeme gevrekleşir.
Harikasın. Çok beğendim.
Ustam ellerine sağlık
Özgür iyi gidiyorsun. Mutlaka sıkıntılar çıkacaktır ama vazgeçme
Özgür gaz filan değil değerli kardeşim. Kendi adıma çok sevindim. Salim'in dediği gibi aynen çalışmaya devam.