Geçen kurban bayramı için yaptığım bıçakların formlarında eksiklikler gözlemlemiş kesme bıçağının ucunun biraz sivriltilmesi , yüzme bıçağının ise hem kabza hem namlu olarak büyük olduğunu tecrübe etmiştim. Seneden seneye kasaplığa soyunan ben hayvanın içini açarken bir taraftan işkembeyi patlatmayayım ve bir taraftan da elimi kesmeyeyim diye pimpirikleniyordum. Bu tecrübelerimi unutmadan önümüzdeki kurban için bıçaklarımı yapayım istedim. Allah kullanmayı nasip etsin.
Kesme: Çelik n695 , toplam boy 30,5 cm, namlu 17,5 cm, kalınlık 3mm, namlu eninin en kalın yeri 3,5 cm, kabza kompakt laminant, balçak pirinç. Namlu ağzının açılması ve kabzanın kaba şekillendirilmesi bant zımparada yapıldı ve 100 kumda bırakıldı. Bu bıçağı yaparken atölyesini bana açan ve yapımında destek veren Mehmet Turan ustaya teşekkür ederim.
Yüzme: Çelik ck67,toplam boy 20 cm, namlu boyu 10 cm, kalınlık 4 mm, kabza kompakt laminant, balçak pirinç, Ağzı eğe ile açtım, ısıl işlemi gazbeton fırın ve kanola yağında yaptım.320 kuma kadar perdah yaptım. Yüzme bıçağını ünlü bir silah firmasının av bıçağını örnek alarak yaptım. Namlu üstünde bulunan kancanın iç açmada benim işimi göreceğini düşünüyorum. Şu anda 320 kumda, fakat kurbana hazırlanırken bu bölümü yuvarlak kalem vb saracağım zımparalarla 1000 kuma kadar çıkarak bileyeceğim.
Kılıf işini kafamda netleştiremedim. Kasapların kullandığı kütüklük şeklindemi yoksa iki ayrı kılıf mı karar veremedim ama tecrübe ettiğim eksiklerden biriside bu kılıf meselesiydi. Çünkü kurban kesimi esnasında bıçakları yere bırakmak zorunda kalıyorum.