Bıçak Sanatı - Forum

Mora'yı modifiye ettim, yorumlarda atış serbesttir :)

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
Ynt: Mora'yı modifiye ettim, yorumlarda atış serbesttir :)
« Yanıtla #40 : 30 Ekim 2015, 23:34:57 »
Mahir haklısın simetrik değil. yine benim kendi yorumum şu ki, bıçağı tutan avuç simetrik değil. gizli sap kabza yaparken özellikle her aşamada elime alıp kontrol ederim. kullanılacak ele göre parmakların ve el ayasının geldiği kısımlarda tutuş nasıl daha kolay ve ergonomik oluyorsa ona bakarım. yani ergonomi için simetriyi feda ediyorum ^-^

bu arada bu bıçak benim değil, bir arkadaşımın bıçağı. nerden ne zaman almış bilmiyorum maalesef.

İşlevsellik önemli tabii. Benim de aklımdan ara sıra oyun hamurunu elimde sıkıp çıkan şekli kalıp olarak kullanmak geçmiştir. Ya da fırınlanınca sertleşen fimo hamurları var, acaba onlardan kabze nasıl olur diye düşünüyorum. Kişinin avcu için tasarlanmış, ele tam oturacak bir bıçak... Ama hep düşüncede kalıyor  :)
Mahir Selim KESKİN

Mızrak

• 214
  • Çetin KAYALIK
  • Meslek: Ziraat Mühendisi
  • Yer: Niksar Tokat
« Yanıtla #41 : 10 Kasım 2015, 10:15:51 »
Güzel çalışma olmuş devamını dilerim.

eymen85

• *
  • 20
  • Eymen Erdemli
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #42 : 07 Aralık 2015, 17:05:57 »
Mehmet Bey, Emin Bey,

Ellerinize sağlık iki model de çok güzel, benim elime de bir iki parça zeytin geçti ama kalınlıklarından emin değilim.
Önümüzdeki haftalarda bir deneme yapıp burada paylaşacağım becerebilirsem :) .

Hiç tecrübe etmediğim için sap formunu nasıl belirleyip uygulayacağım hakkında da bir fikrim yok ama bakalım ortaya ne çıkacak.

selamlar.