merhaba..
denemekten vazgeçmeyin.. ağaçla uğraşmak, kesmek-biçmek çok keyifli işler..
dediğiniz yöntemle oynayan kısmı sağlamlaştırabilirsiniz..
oyma işlemleri sırasında yapılacak bilek hareketleri sebebiyle o tür hassas noktalar etkilenebiliyor..
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=7811.msg165909#msg165909 linkinde göreceğiniz oyma bıçakları, Anadolu'da, Toroslar'da nesillerdir kullanılan bir forma sahip..
fabrikasyon diyebileceğimiz bıçaklara göre ağır ve kaba yapıları var..
ama sağlamlar işte.. keskin tuttuğunuz sürece işlerini yapıyorlar..
kuksa için önceki mesajda bahsetmiştim.. kayın, dut ve zeytin tecrübelerim var..
kaşık için ardıç kullandım hep.. çok kolay işleniyor..
bugünler henüz kurumamış bir cevizle uğraşıyorum, haliyle kolay oluyor ama muhtemelen fena çatlayacak..
yurtdışında, özellikle kuzeyde pek çok dağ-bayır sevdalısı huş ağacı (birch) kullanıyor..
bizim coğrafyada bulmak zor.. Karadeniz civarında bulunurmuş..
belki Kanada Kavağı değil ama bizim yerli kavakla da kolay çalışılabilir sanki..
kolay gelsin..