Bıçak Sanatı - Forum

Gladiatör

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Gladiatör
« Yanıtla #40 : 02 Ekim 2015, 23:56:37 »
süper oluş  C:-)

Teşekkür ederim.

Maşallah ustam çok güzel olmuş, :2up
Özellikle dövülerek yapılan bıçaklar daha hoşuma gidiyor.

İleride sizden "Zincirbozan" tarzı bir bıçak sipariş etmeyi düşünüyorum :)

Şimdilik acemiyim ama çok merakım var, birgün bende dövme işine bulaşacağım inşallah.
1 yıldır rulman bilyesi biriktiyorum :) makas çeliği toplamaya da başlarım yakında :)

Teşekkür ederim. İnşallah size de nasip olur bıçak dövmek. Malzeme konusunda bende çok hassasım. 10-15 Bıçak yapacak kadar malzeme oldu mu huysuzlanıyorum. İlla 35- 40 bıçaklık malzeme olmalı elimde, hastalık işte. Bu sadece bıçak için değil sarf malzemesi olarak kullandığım her malzemeden mutlaka bol miktarda envanterimde olmazsa huzursuz oluyorum  O:-)

Ellerine sağlık, tam Senin tarzın bir bıçak olmuş, Tung yağının parlaklığı bu bıçak için gözüme fazla geldi. Arkadaş ağırbaşlı ya biraz, sanki mat olması racona daha uygun gibi  ;) Çok beğendim doğrusu, hele o iç bükey kısmında ağız açmak zorlu bir iş.

Öncelikle Soytürk Ustanın eline sağlık, yerli ve harcıalem malzemelerden sanat eserleri yaratmasını hep takdir etmişimdir. Karbon çeliğini daima patine etmesi ise tam derslik davranış.

Parlaklık konusunda Sefa Hocaya katılıyorum, daha mat bir ton kesinlikle daha uygun olurdu.

İçbükey kısımda ağız açmanın zorluğu konusundaysa Hocamla aynı fikirde değilim. Balık sırtı eğe + 40 kum zımpara ve rampayla gayette basit bir iş.

Teşekkür ederim Mustafa abi ama daha önce de belirttim, parlak kalmayacak yağı sürüp silmeden fotoğrafladım merak etme matlaşacak arkadaş ;) Parlak bıçaklara alerjim var zaten birde öyle parıl parıl parlayan sapa hiç gelemem  :D

Soytürk Ustam gözlerine ellerine kollarına sağlık, her zamanki gibi çok güzel heybetli bir Gladiatör  olmus
kabzayi güzel parlatmis ileride matlasiyormu ustam,
kabza parlatma malzemesi hic kullanmadim  :2up :2up :2up

Teşekkür ederim Yılmaz ustam evet matlaşacak  :)

Ustam öncelikle genel olarak bıçaklarınızın formunu beyenmesemde ;D gerçekten bordo berelilerimize layık bıçaklar yapıyorsunuz helal olsun.

Teşekkür ederim, İnşallah bir gün bize de nasip olarak Bordo Berelilerimize  bıçak yapmak  :2up

Ellerinize ve emeklerinize sağlık Soytürk ustam, çok başarılı olmuş. Demir döven elleriniz dert görmesin

Çok teşekkür ederim :)

harbi gladyatör olmuş eline sağlık usta  ;)

Teşekkür ederim :)

abı ne yapmısın oyle yavv harıka elıne emegıne saglık

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #41 : 03 Ekim 2015, 00:05:12 »
Eline sağlık abi canavar olmuş :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #42 : 04 Ekim 2015, 12:19:07 »
Eline sağlık abi canavar olmuş :)