Bıçak Sanatı - Forum

Gladiatör

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
Ynt: Gladiatör
« Yanıtla #20 : 01 Ekim 2015, 21:21:35 »
Eline sağlık Soytürk usta.Usta bu tung yağını bende kullanıyorum ama bu vernik parlaklığı bende olmuyor sen yağı sürdüğün gibi mi fotoğraf çektin yoksa yağın içinde bekletmemi yaptın?ben 2 veya 3 tekrar sürme işlemi yapıyorum 20 er dakika arayla ağaç emiyor.Yumuşak dokulu ağaçlar hızlı emiyor ama sertler biraz daha ağır emme yapıyor.

Teşekkür ederim. Evet sürer sürmez fotoğrafladım arkadaşı. Ama bu kullandığım ceviz şimdiye kadar  kullandıklarımın içerisinde en sert olanı idi. Şuan yağın içerisine geri soktum ve birkaç gün bekletmeyi düşünüyorum.
O zaman senden ricam yapıştırma da yapacaksan eğer yapıştırma olayında ki yapışma mukavemetini  bir kontrol edermisin ? Sanki yağlı yüzey yapışmaz gibi geliyor bana cesaret edip tecrübe edemedim.Sen maden başladın bekleyelim bakalım.

Tam olarak anlamadım, kabzayı yağladıktan sonra mı yapıştırmadan bahsediyorsun?
Evet evet söktüm yağa koydum dedin ya tekrar monte ederken kabzeye işleyen yağ yapışkanın tutmasına mani olacakmı?

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #21 : 01 Ekim 2015, 21:31:00 »
Eline sağlık Soytürk usta.Usta bu tung yağını bende kullanıyorum ama bu vernik parlaklığı bende olmuyor sen yağı sürdüğün gibi mi fotoğraf çektin yoksa yağın içinde bekletmemi yaptın?ben 2 veya 3 tekrar sürme işlemi yapıyorum 20 er dakika arayla ağaç emiyor.Yumuşak dokulu ağaçlar hızlı emiyor ama sertler biraz daha ağır emme yapıyor.

Teşekkür ederim. Evet sürer sürmez fotoğrafladım arkadaşı. Ama bu kullandığım ceviz şimdiye kadar  kullandıklarımın içerisinde en sert olanı idi. Şuan yağın içerisine geri soktum ve birkaç gün bekletmeyi düşünüyorum.
O zaman senden ricam yapıştırma da yapacaksan eğer yapıştırma olayında ki yapışma mukavemetini  bir kontrol edermisin ? Sanki yağlı yüzey yapışmaz gibi geliyor bana cesaret edip tecrübe edemedim.Sen maden başladın bekleyelim bakalım.

Evet evet söktüm yağa koydum dedin ya tekrar monte ederken kabzeye işleyen yağ yapışkanın tutmasına mani olacakmı?

Sanırım yanlış anladın sökmeden sapı komple yağa daldırdım söküp de daldırırsam tekrar yapıştırmaya çalıştığımda emin ol ki epoksi tutmayacaktır.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #22 : 01 Ekim 2015, 22:00:10 »
Teak yağı köyü renkli cevize benzediği için açık renki ağaçlarda rengini bozar diye düşündüm. Ornegin şimşir ağacı veya gül ağacında kendi orinal renklerinin teak koyulastiri diye düşündüm..benim demek istediğim thung yağı sefaf mi ?? Ağacın kendi renginden başka renginde oynama yapabiliyormu

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #23 : 01 Ekim 2015, 22:15:50 »
Soytürk ustam yine çok güzel bir eser çıkarmışsın ortaya. Çok beğendim, ellerine sağlık. Umarım yakın zamanda bende senin eserlerinden birine sahip olma şansını yakalayabilirim :)

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #24 : 01 Ekim 2015, 22:22:15 »

Sanırım yanlış anladın sökmeden sapı komple yağa daldırdım söküp de daldırırsam tekrar yapıştırmaya çalıştığımda emin ol ki epoksi tutmayacaktır.
tamam mevzu şimdi anşalıldı  :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #25 : 01 Ekim 2015, 22:24:28 »
Teak yağı köyü renkli cevize benzediği için açık renki ağaçlarda rengini bozar diye düşündüm. Ornegin şimşir ağacı veya gül ağacında kendi orinal renklerinin teak koyulastiri diye düşündüm..benim demek istediğim thung yağı sefaf mi ?? Ağacın kendi renginden başka renginde oynama yapabiliyormu

Şefaf değil elbette, kullandığım ceviz koyu renkli idi zaten ama harelerde sıkıntı yok gibi. Fakat bu arkadaş normal yağlardan çok daha koyu kıvamda. İnatçı bir yapısı var. Dur bakalım arkadaş birkaç gün yatsın bakalım bu yağda etkilerini göreceğiz.

Soytürk ustam yine çok güzel bir eser çıkarmışsın ortaya. Çok beğendim, ellerine sağlık. Umarım yakın zamanda bende senin eserlerinden birine sahip olma şansını yakalayabilirim :)

Teşekkür ederim Ali kardeşim beğenmene sevindim. İnşallah sana da yaparım bir tane  ;)

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #26 : 01 Ekim 2015, 22:32:57 »
Elinize sağlık,gerçekten güzel olmuş.Tung yağı izlenimleriniz çok önemli,takipteyim.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #27 : 01 Ekim 2015, 23:07:16 »
Elinize sağlık,gerçekten güzel olmuş.Tung yağı izlenimleriniz çok önemli,takipteyim.

Teşekkür ederim, İnşallah memnun kalırım zira birkaç aydır denemediğim yöntem kalmadı. Amacım kendime has birşeyler icat etmekti ama olmadı. En son John Neeman'da tung yağını görünce vardır bir bildikleri deyip bende kullanmaya karar verdim.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #28 : 02 Ekim 2015, 08:30:18 »
Ustam ellerine kollarına sağlık çok güzel ve şık olmuş   mükemmel bir işçilik tebrikler  :2up :2up :2up

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #29 : 02 Ekim 2015, 09:19:33 »
Ellerine sağlık ustam müthiş olmuş.
 :2up :2up :2up
Okinawian

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #30 : 02 Ekim 2015, 09:59:49 »
Soytürk, çok hoş bir iş çıkartmışsın tebrikler.
Bekliyordun bunu ama yinede ilk gördüğümde hazırlıksız yakalandım, derin bir "OOOo" çektirdi...

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #31 : 02 Ekim 2015, 10:55:39 »
Ustam ellerine kollarına sağlık çok güzel ve şık olmuş   mükemmel bir işçilik tebrikler  :2up :2up :2up

Sağolasın Rasim ustam :)

Ellerine sağlık ustam müthiş olmuş.
 :2up :2up :2up

Çok teşekkür ederim :)

Soytürk, çok hoş bir iş çıkartmışsın tebrikler.
Bekliyordun bunu ama yinede ilk gördüğümde hazırlıksız yakalandım, derin bir "OOOo" çektirdi...

Beğenmene çok sevindim Gökhan ustam  :)

ozturkvlkn

• *
  • 40
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #32 : 02 Ekim 2015, 11:18:14 »
süper oluş  C:-)

Yasin AKTAŞ

• 84
  • Yer: Çanakkale / Biga
« Yanıtla #33 : 02 Ekim 2015, 14:53:08 »
Maşallah ustam çok güzel olmuş, :2up
Özellikle dövülerek yapılan bıçaklar daha hoşuma gidiyor.

İleride sizden "Zincirbozan" tarzı bir bıçak sipariş etmeyi düşünüyorum :)

Şimdilik acemiyim ama çok merakım var, birgün bende dövme işine bulaşacağım inşallah.
1 yıldır rulman bilyesi biriktiyorum :) makas çeliği toplamaya da başlarım yakında :)
Yasin AKTAŞ 1988 / ÇANAKKALE

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #34 : 02 Ekim 2015, 15:09:03 »
Ellerine sağlık, tam Senin tarzın bir bıçak olmuş, Tung yağının parlaklığı bu bıçak için gözüme fazla geldi. Arkadaş ağırbaşlı ya biraz, sanki mat olması racona daha uygun gibi  ;) Çok beğendim doğrusu, hele o iç bükey kısmında ağız açmak zorlu bir iş.

Öncelikle Soytürk Ustanın eline sağlık, yerli ve harcıalem malzemelerden sanat eserleri yaratmasını hep takdir etmişimdir. Karbon çeliğini daima patine etmesi ise tam derslik davranış.

Parlaklık konusunda Sefa Hocaya katılıyorum, daha mat bir ton kesinlikle daha uygun olurdu.

İçbükey kısımda ağız açmanın zorluğu konusundaysa Hocamla aynı fikirde değilim. Balık sırtı eğe + 40 kum zımpara ve rampayla gayette basit bir iş.
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 15:24:11 Gönderen: egeleme_rampasi »

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #35 : 02 Ekim 2015, 18:40:37 »
Soytürk Ustam gözlerine ellerine kollarına sağlık, her zamanki gibi çok güzel heybetli bir Gladiatör  olmus
kabzayi güzel parlatmis ileride matlasiyormu ustam,
kabza parlatma malzemesi hic kullanmadim  :2up :2up :2up

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #36 : 02 Ekim 2015, 19:37:53 »
Ustam öncelikle genel olarak bıçaklarınızın formunu beyenmesemde ;D gerçekten bordo berelilerimize layık bıçaklar yapıyorsunuz helal olsun.

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #37 : 02 Ekim 2015, 19:52:13 »
Ellerinize ve emeklerinize sağlık Soytürk ustam, çok başarılı olmuş. Demir döven elleriniz dert görmesin
Erkan Mutlu

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #38 : 02 Ekim 2015, 20:06:19 »
harbi gladyatör olmuş eline sağlık usta  ;)

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #39 : 02 Ekim 2015, 20:21:38 »
abı ne yapmısın oyle yavv harıka elıne emegıne saglık
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar