Bıçak Sanatı - Forum

Gladiatör

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Gladiatör
« : 01 Ekim 2015, 18:43:53 »

Rulmandan dövdüğüm bir arkadaş. Sapta kök ceviz. Pimler 3 ve 5 mm lik, ip borusu ise 8 mm lik pirinç malzeme kullandım. Sapta ilk defa tung yağı kullandım. Bakalım sonuç nasıl olacak fakat ilk izlenimim gayet iyi sonuçlar verecek gibi  ;) Dğerli görüş ve önerilerinizi bekliyorum, selamlar.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Gladiatör
« Yanıtla #1 : 01 Ekim 2015, 18:45:52 »
Çok fena duruyor :) Ellerine kollarına sağlık  :2up

murat sönmez

• 286
  • Meslek: dzkk mhd
  • Yer: bandırma balıkesir
« Yanıtla #2 : 01 Ekim 2015, 18:49:14 »
Abi senin bu canavarlara birde kullanmak icin arena lazim :))

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #3 : 01 Ekim 2015, 18:50:02 »

Sağolasın Salim kardeşim, hiç mi eleştiri tarafı yok  :-\

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #4 : 01 Ekim 2015, 18:50:35 »
Abi senin bu canavarlara birde kullanmak icin arena lazim :))

:D  :D  :D   :2up  Aynen öyle...

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #5 : 01 Ekim 2015, 18:56:22 »
Araba parçalıyor mu bu?? :). Eline sağlık abi.  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #6 : 01 Ekim 2015, 18:56:27 »
Madem istedin yazayım öyleyse :) Kabzaya yakın yerdeki taşlama açısı ile burun kısmındaki taşlama açıları farklı olabilirdi. Böylelikle iki taraf farklı amaçlarda kullanılabilinir. Örneğin ucu ile kütük kesme, diğer kısım ile daha hassas kesimler yapılabilinir. Birde şu kavisli ağızlar bir türlü sevemedim. Sebebi bilerken çok eziyetli oluyor :) Kavisli ağız dışında (kişisel tercihim) Bu hali ile de çok cevval duruyor. İyi hizmet eder.

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #7 : 01 Ekim 2015, 19:03:14 »
       Soytürk ustam bize laf düşmez sadece soru olarak algılayın lütfen. Pimler sarı sarı pek hoş görünmüyor bunun yerine çelik renginde bir pim veya gizli pim gibi birşey olsa nasıl olurdu.Pimde pirinç kullanımı şartmıdır.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #8 : 01 Ekim 2015, 19:06:45 »
Coll guzelll yaa
Kabze yagini nerden temin ettiniz?? Bende teak yağı var ama her ağaçta galiba kullanamiyoruz

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #9 : 01 Ekim 2015, 19:18:18 »
Araba parçalıyor mu bu?? :). Eline sağlık abi.  :2up

Araba parçalama sadece makas çeliğine mahsus  :2up Sağolasın Tarık ustam.

Madem istedin yazayım öyleyse :) Kabzaya yakın yerdeki taşlama açısı ile burun kısmındaki taşlama açıları farklı olabilirdi. Böylelikle iki taraf farklı amaçlarda kullanılabilinir. Örneğin ucu ile kütük kesme, diğer kısım ile daha hassas kesimler yapılabilinir. Birde şu kavisli ağızlar bir türlü sevemedim. Sebebi bilerken çok eziyetli oluyor :) Kavisli ağız dışında (kişisel tercihim) Bu hali ile de çok cevval duruyor. İyi hizmet eder.

:) Aslında öyle zaten ağız kısmı daha kalın bırakıp öyle ikinci ağızı açtım.

Soytürk ustam bize laf düşmez sadece soru olarak algılayın lütfen. Pimler sarı sarı pek hoş görünmüyor bunun yerine çelik renginde bir pim veya gizli pim gibi birşey olsa nasıl olurdu.Pimde pirinç kullanımı şartmıdır.

Gizli pim yapmayı düşünmüyorum. Çelik renginde olur ama ben sarıyı tercih ediyorum arada çelikte kullanıyorum dikkat ederseniz. Pirinç kullanmak elbette şart değil ama yakıştırıyorum o sebeple de kullanıyorum.

Coll guzelll yaa
Kabze yagini nerden temin ettiniz?? Bende teak yağı var ama her ağaçta galiba kullanamiyoruz

Teşekkür ederim. Tung yağını Mehmet marangozdan aldım. Tik yağı ile ilgili öyle bir bilgi duymadım ben fakat bu tung yağı değişik bir şey yağla vernik arası bir şey.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #10 : 01 Ekim 2015, 19:23:19 »
eline sağlık ustam çokgüzel olmuş

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #11 : 01 Ekim 2015, 19:24:55 »
O zaman harika :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #12 : 01 Ekim 2015, 19:35:20 »
eline sağlık ustam çokgüzel olmuş

Teşekkür ederim.

O zaman harika :)

;)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #13 : 01 Ekim 2015, 20:01:09 »
+1907  :2up
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #14 : 01 Ekim 2015, 20:37:15 »
Eline sağlık Soytürk usta.Usta bu tung yağını bende kullanıyorum ama bu vernik parlaklığı bende olmuyor sen yağı sürdüğün gibi mi fotoğraf çektin yoksa yağın içinde bekletmemi yaptın?ben 2 veya 3 tekrar sürme işlemi yapıyorum 20 er dakika arayla ağaç emiyor.Yumuşak dokulu ağaçlar hızlı emiyor ama sertler biraz daha ağır emme yapıyor.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #15 : 01 Ekim 2015, 20:40:13 »
Eline sağlık Soytürk usta.Usta bu tung yağını bende kullanıyorum ama bu vernik parlaklığı bende olmuyor sen yağı sürdüğün gibi mi fotoğraf çektin yoksa yağın içinde bekletmemi yaptın?ben 2 veya 3 tekrar sürme işlemi yapıyorum 20 er dakika arayla ağaç emiyor.Yumuşak dokulu ağaçlar hızlı emiyor ama sertler biraz daha ağır emme yapıyor.

Teşekkür ederim. Evet sürer sürmez fotoğrafladım arkadaşı. Ama bu kullandığım ceviz şimdiye kadar  kullandıklarımın içerisinde en sert olanı idi. Şuan yağın içerisine geri soktum ve birkaç gün bekletmeyi düşünüyorum.

« Yanıtla #16 : 01 Ekim 2015, 20:41:28 »
Ellerine sağlık, tam Senin tarzın bir bıçak olmuş, Tung yağının parlaklığı bu bıçak için gözüme fazla geldi. Arkadaş ağırbaşlı ya biraz, sanki mat olması racona daha uygun gibi  ;) Çok beğendim doğrusu, hele o iç bükey kısmında ağız açmak zorlu bir iş.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #17 : 01 Ekim 2015, 20:45:13 »
Ellerine sağlık, tam Senin tarzın bir bıçak olmuş, Tung yağının parlaklığı bu bıçak için gözüme fazla geldi. Arkadaş ağırbaşlı ya biraz, sanki mat olması racona daha uygun gibi  ;) Çok beğendim doğrusu, hele o iç bükey kısmında ağız açmak zorlu bir iş.

Teşekkür ederim  Sefa ustam. Fotoğrafladıktan sonra bezle sildim ve matlaştı arkadaş. Ama daha derine işlemesi için tekrar yağın içine soktum ve birkaç güne beklettikten sonra bakacağım ne durumda olduğuna. Aslında ikiye böldüm ağız açma işini ilk önce iç tarafı daha sonrada ucu açtım. Normalden biraz uzun sürdü ama oldu çok şükür  :)

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #18 : 01 Ekim 2015, 20:49:26 »

Teşekkür ederim. Evet sürer sürmez fotoğrafladım arkadaşı. Ama bu kullandığım ceviz şimdiye kadar  kullandıklarımın içerisinde en sert olanı idi. Şuan yağın içerisine geri soktum ve birkaç gün bekletmeyi düşünüyorum.
O zaman senden ricam yapıştırma da yapacaksan eğer yapıştırma olayında ki yapışma mukavemetini  bir kontrol edermisin ? Sanki yağlı yüzey yapışmaz gibi geliyor bana cesaret edip tecrübe edemedim.Sen maden başladın bekleyelim bakalım.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #19 : 01 Ekim 2015, 21:14:02 »

O zaman senden ricam yapıştırma da yapacaksan eğer yapıştırma olayında ki yapışma mukavemetini  bir kontrol edermisin ? Sanki yağlı yüzey yapışmaz gibi geliyor bana cesaret edip tecrübe edemedim.Sen maden başladın bekleyelim bakalım.

Tam olarak anlamadım, kabzayı yağladıktan sonra mı yapıştırmadan bahsediyorsun?