Bıçak Sanatı - Forum

ilk bıçağım ve ilk kılıfım..

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
ilk bıçağım ve ilk kılıfım..
« : 29 Eylül 2015, 23:22:46 »
EVVET... arkadaşlar ilk bıçağımı ve kılıfımı bitirdim forumdan ustalardan öğrendiğim kadarıyla yapmaya çalıştım daha 3 ay önceye kadar bıçak tezgahlarda satılan kesici aletti benim için artık zevkli bi hobi haline geldi herkese çok teşekkürler.

çelik          ; atölyede bulduğum sadece yüksek manganlı çelik olarak öğrendiğim bi parça
namlu       ; 90mm
toplam       ; 195 mm
kalınlık      ; 4,5 mm
kabze        : ceviz

önce yumuşattım ( 900 950 dereceye getirip küle gömdüm) forumunu verdim pim delikleri falan gayet basit deldim. ısıl işlemi mıknatıslanmayı bıraktıktan  sonra 800-850 derece arasıdır sanırım yağda suyunu  verdim. sonra 1 saat 200 derece meneviş. herşeyi bittikten sonra kabzeyi takarken bi delik deliyim dedim kabze altına bakalım ısıl işlem ne durumda başta deldiğim uç dahil 2 hss uç haşat oldu   :-[  valla gözüm bile görmedi uçların haşat olması benim ısıl işlemin tuttuğuna işaretti sanırım  8)

Ynt: ilk bıçağım ve ilk kılıfım..
« Yanıtla #1 : 29 Eylül 2015, 23:25:18 »
İlk bıçak için çok çok iyi, valla Sen bu işi yapmakta geç kalmışsın. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

erdoğankükrer

• 399
« Yanıtla #2 : 29 Eylül 2015, 23:35:20 »
İlk bıçak için çok çok iyi, valla Sen bu işi yapmakta geç kalmışsın. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

yok be abi sizden gördüklerimiz öğrendiklerimiz var şu an elimde bu bıçak çıkasıya kadar az kafa şişirmedim özel iletilerle.. bu kütahya buluşması gerçekleşecekmi sefa abi eğer gerçekleşecekse ben gelecem inşallah sende geliyosan sabrını evde bırakta gel  çok soru var kafamda çokkk 8) bu arada çok sağol..

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #3 : 29 Eylül 2015, 23:35:24 »
Bazı insanlar usta doğuyor demek ki  :) çok ince çalışılmış ellerinize sağlık...
Mahir Selim KESKİN

« Yanıtla #4 : 29 Eylül 2015, 23:38:04 »

yok be abi sizden gördüklerimiz öğrendiklerimiz var şu an elimde bu bıçak çıkasıya kadar az kafa şişirmedim özel iletilerle.. bu kütahya buluşması gerçekleşecekmi sefa abi eğer gerçekleşecekse ben gelecem inşallah sende geliyosan sabrını evde bırakta gel  çok soru var kafamda çokkk 8) bu arada çok sağol..
Erdoğan, bir aksilik çıkmazsa geliyorum. Sen de sağol, lafını etmeye değmez, sonuç herşeye değer  :2up

erdoğankükrer

• 399
« Yanıtla #5 : 29 Eylül 2015, 23:41:58 »
Bazı insanlar usta doğuyor demek ki  :) çok ince çalışılmış ellerinize sağlık...

saolasın mahir ustam seninde iletilerini az takip etmedim ben bişeyler öğreniyim die daha bugün kiridaşhi miydi neydi onunla yutong ocağını yapılacaklar listesine ekledim bile :)

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #6 : 29 Eylül 2015, 23:43:50 »
O ceviz bana tanıdık geldi :) Erdoğan çok iyi bir çalışma olmuş. Sapı bir ayrı sevdim :)) Afro ilede güzel bir parça görmeyi iple çekiyorum ;)

erdoğankükrer

• 399
« Yanıtla #7 : 29 Eylül 2015, 23:48:24 »
O ceviz bana tanıdık geldi :) Erdoğan çok iyi bir çalışma olmuş. Sapı bir ayrı sevdim :)) Afro ilede güzel bir parça görmeyi iple çekiyorum ;)

saol ali tanıdık geldi demek :D  o afroyu saklıyorum bu hobiyi bırakmaya karar verirsem son bıçağıma takacam  8)

erdoğankükrer

• 399
« Yanıtla #8 : 29 Eylül 2015, 23:50:17 »

Erdoğan, bir aksilik çıkmazsa geliyorum. Sen de sağol, lafını etmeye değmez, sonuç herşeye değer  :2up

valla harbiden değer abi insanın kendisinin öğrenip bişeyler yapması gibisi yok.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #9 : 29 Eylül 2015, 23:57:52 »
Harika! Üstelik ilk iş sonraki işler gerçekten göz kamaştıracak gibi :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #10 : 30 Eylül 2015, 00:14:20 »
Tebrikler kardeşim senden beklediğim bir performanstı bu, şaşırtmadın. Helal olsun, ellerine sağlık, aynı kaliteyi koru daha nice bıçaklarını görme umuduyla. Ellerin dert görmesin...
Erkan Mutlu

erdoğankükrer

• 399
« Yanıtla #11 : 30 Eylül 2015, 00:15:31 »
Harika! Üstelik ilk iş sonraki işler gerçekten göz kamaştıracak gibi :)

eyvallah usta inşallah hepberaber görürüz :)

erdoğankükrer

• 399
« Yanıtla #12 : 30 Eylül 2015, 00:21:29 »
Tebrikler kardeşim senden beklediğim bir performanstı bu, şaşırtmadın. Helal olsun, ellerine sağlık, aynı kaliteyi koru daha nice bıçaklarını görme umuduyla. Ellerin dert görmesin...

çok saol erkan abi valla bakalım ilk bıçağı anlımın akıyla çıkarttım belki ilk bıçak biye pek mıymıylandım üstünde bundan sonra nolur görecez bide bu dert fena girdi bana daha bıçak bitmeden başka bıçak profilleri bakmaya başladım hemen başlayım diye kaç gündür bunla uğraşıyodum bitince boşta kaldım gibi hissettim :) bu arada markalama işinde sıkıntılıyım ya galiba bi ara senden deyaylı bilgi istiycem haberin olsun  8)

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #13 : 30 Eylül 2015, 00:24:50 »

çok saol erkan abi valla bakalım ilk bıçağı anlımın akıyla çıkarttım belki ilk bıçak biye pek mıymıylandım üstünde bundan sonra nolur görecez bide bu dert fena girdi bana daha bıçak bitmeden başka bıçak profilleri bakmaya başladım hemen başlayım diye kaç gündür bunla uğraşıyodum bitince boşta kaldım gibi hissettim :) bu arada markalama işinde sıkıntılıyım ya galiba bi ara senden deyaylı bilgi istiycem haberin olsun  8)

Ne zaman istersen, sen çıt de ben pıt derim.  ;)
Erkan Mutlu

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #14 : 30 Eylül 2015, 01:09:36 »
Ellerine sağlık kardeşim gerçekten ilk bıçak için çok güzel olmuş. Tebrikler ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

konyali

• *
  • 44
  • Yusuf
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #15 : 30 Eylül 2015, 02:22:45 »
Bu işlere soyunmak için hayatımı bir düzene sokmayı bekliyorum. Yine de altından kalkamam diye korkuyorum. Siz ne güzel sonuç almışsınız böyle. İlham verici bir çalışma olmuş resmen. Damga da Jack Wolfskin markasının amblemini andırıyor, var mı bir hikayesi?

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #16 : 30 Eylül 2015, 06:45:09 »
Erdoğan bey gerçekten mükemmel bir bıçak olmuş ilk bıçak tanımını gözardı ediyor kılıf da yine öyle ellerinize sağlık. Benim şöyle konu dışı bir sorum var. Kullandığınız çeliğin kodunu merak etmekteyim. Şuan revize etmeye başlayacağım bant zımpara makinenin dik taşlama aparatına dayama olarak kullanacağım. Malum bu tip öelikler taş kırmada bile kullanılıyor üzerinden akan bant zımparanın aşındırmakta güçlük çekeceğine inanıyorum. Selamlar...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #17 : 30 Eylül 2015, 08:57:10 »
ilk bıçak için gerçekten çok güzel bir sonuç. her şey yerli yerinde ve muntazam. bir gün bu hobiyi bırakırsam gibi bir laf etmişsin, bence bırakmamalısın. bu kadar güzel eserler ortaya koyduktan sonra bu işi bırakmak, kendine ihanet etmek demektir bence. tekrar ellerine sağlık...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #18 : 30 Eylül 2015, 09:19:46 »
Erdoğan bey gerçekten mükemmel bir bıçak olmuş ilk bıçak tanımını gözardı ediyor kılıf da yine öyle ellerinize sağlık. Benim şöyle konu dışı bir sorum var. Kullandığınız çeliğin kodunu merak etmekteyim. Şuan revize etmeye başlayacağım bant zımpara makinenin dik taşlama aparatına dayama olarak kullanacağım. Malum bu tip öelikler taş kırmada bile kullanılıyor üzerinden akan bant zımparanın aşındırmakta güçlük çekeceğine inanıyorum. Selamlar...

Alper  bant zımparanın tablasına yapay  granıtten bır parça kestırerek takabılırsın.şu ana kadar en randımanlı  ve aşınmaya dırençli bu malzeme oldu bende.
http://www.enpateknik.com/?newUrun=1&Id=1086982&CatId=bs598956 

bu mastık çok ıyı netıce verıyor.

yapıstırdığın parçayı gerektığınde sökmek çok zor oluyor onun yerıne arka tablayı komple değiştirmen gerekebilir.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 30 Eylül 2015, 09:21:43 »
Erdoğan bey ılk çalışma olarak uğraşılarınızın sonucu çok temiz bir iş çıkmış ortaya tebrik ederim..   :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)