Öncelikle pota, sıcaklık ve uygun bir ortam gerekli. Sıcaklığın da verimli bir yakıt artı bolca havadan ibaret olduğunu hatırlatmak gerek.
Ayrıntıya inersek:
Pota ya tedarik edilecek ya da yapılacak. Ben ya
ytutar
dsa hesabı grafit pota kullanmaya başladım. Satıcısı çok. Bulması zor değil.
Yakıt olarak şu ana kadar yapılan üç başarılı ısıtmada (Gökhan B. + Eylem C.: 2 kere, Bekir Ç. + Kayahan H.: 1 kere (?), Eylem C.: 1 kere) kok kömürü kullanıldı. Ben bir aralar pozitif değildim ama Gökhan kok ile olur dedi ve haklıymış da... Eskiler kok kömürü kullanmadılarsa demek ki başka bir kömür olur anlamı çıkıyor. Ancak daha zor olur. Ya da onlar da bir şekilde kömürün performansını arttıracak bir şeyler yapıtılar demek.
Kömür dışında dışında gaz, mazot falan da iş görür herhalde. Tabi iyi gazlamak lazım.

Sıcaklığın ikinci ayarı havayı çok güçlü olarak verebilmek. Tabi hava akışını ayarlayabilmek de gerekli. Artık ya az üreterek ya da sisteme az ileterek. Koşullarınıza göre seçenekleriniz belirginleşir. Ne kadar güçlü diye sorarsanız yanıtım "Olabildiğince güçlü" olacaktır.
Bunların yanında potaya koyacak bir şeyler de gerek tabii. Orası da imkanlarınıza ver hedefinize bağlı. Sonuçta elde etmek istediğiniz çeliğin içeriğini belirlemek ve ona göre planlama yapmak gerek.
Bu diğerleri neyse de ortam çok önemli. Kapalı ortam, 5-10 metre içinde yanıcı madde bulunan bir ortam olmaz. 2 saat boyunca olacak gürültüyü kaldırmayacak ortam olmaz.