Bıçak Sanatı - Forum

Stabilizasyon için herşey hazır !

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: Stabilizasyon için herşey hazır !
« Yanıtla #80 : 29 Eylül 2015, 08:28:06 »
On kilo yollayalım bu kimya değil organik bir sıkıntı çıkmaz kardeşim sen rahat ol faturanıda keseriz vergiden düşersin  :D
Buradan ihracat belgesi oradan ithalat belgesi olanlar ancak bu işi yapabilir
Bizimde o işlerle işimiz olmaz sen rahat ol bu işin kanununun müsaadeleri ölçüsünde  işimizi yaparız.sen öyle duyumlarmı alıyorsun  ;)
Malum son zamanlarda şahsıma iftira moda oldu.. 8)

Şunu da belirteyim gene gereksiz mevzulara giriliyor şahsıma, iftira duyum vs. gibi cümlelere gerek yok, 2 kere iletiyi düzenlemene de hiç gerek yok.  ;)

Kimyasal için basit ithalat ordan da ihracat diye belgelerle iş olmuyor bu ülkede de onu da bi araştırın,
Madem o kadar kolaydı her türlü kimyasalı getirtmek, keşke bizleri LAK'lara ve bu tür ürünlere boğabilseydiniz.  :)

Bu arada Kanserojen maddeleri de es geçmeyelim çoğu kişi bu konuda da bilincini yükseltiyor artık  ;)

serkan ben herkesten herşeyi öğrenirim  o konuda bir sorunum yok ama bildiklerimle asla övünmem tevazu önemli bir erdem

arkadaşlardan da özür diliyorum bu gereksiz tartışma sanırım kanser mevzusundan çıktı serkanın üslubuna dikkat ederseniz siz sizler gibi kelimeleri yazılarından eksik etmiyor  yani vaktiyle forumdan uzklaştırılmış arkadaşla problem yaşamış herkes onun gözünde arızalı her fırsatta gözümüzün içine sokmaktanda geri kalmıyor mevcut arkadaşın ismi geçen konuya yorum yapmayan üçbin küsur forum üyesini bile   gök kuşağı renkleriyle ortada dolaşıyorlar diyip ötekileştirmektende çekinmiyor serkan birilerinin kılıcını taşıyıp burada lejyonerlik yapmaya gerk  yok her fırsatta saldırmak için fırsat kollaman faceboklardan lak lak diyip özgürlerle ve diğer yancılarla beraber dalga geçicek  kadar kin ve nefret duyguları taşımanada  gerek yok işine bak emin ol seni  önemsediğim falan yok sana özel bir düşmanlık falanda beslemiyorum egon gibi buyuk bıçaklar yapıpıp takılmaya devam et  ;)

Arkadaş ciddi anlamda psikolojik tedavi görmen gerekiyor,
Yazdığın 1 paragraf, ama içinde zilyon tane saçma atıfta bulunmuşsun, Kelime darcığınız mı bu kadar dar da, herşeyi farklı anlayıp üstüne tuhaf itahamlar üretiyorsun.

Kimseyle problemim yoktur, bunu Kaya'ya da söyledim. ''Bana birisi dokunursa eğer bende ona dokunurum bu kadar basit'' belirttim.

Hangi akla hizmet başkasının lejyoneri, yok şusu, busu diye saçmalama ihtiyacı duyuyorsun bilemedim, üzüldüm bu ruh haline.

Herşeyi geçiyorum, kişisel kin, nefret, hatta histerilere giren sen ve senin kafandaki insanlar. Başından beri konu kapansın derdine düştükçe ben, hop biriniz tekrar külleri alevlendiriyor.

Açıkca söyle işte, arkadaş biz seni çekemiyoruz bi o kadar nefret ediyoruz, tartışma ortamın da gazlayıp kendini attırtacak pozüsyon yaratmaya çalışıyoruz diye.  ;) Ben bir şeyleri kapamaya çalıştıkça inatla deşmek nedendir?

Bir de bana şunu açıkla forumdan uzaklaştırılmış arkadaş mevzusunda '' hangi her fırsat da gözünüze bir şeyi sokmuşum'' bu saçmalık da nedir. Nerede geçiyor bir göster istersen. Farazi kafalardan arının artık.

İnsanları ötekileştiren, hatta öteki gruplaştırma şeklinde lanselere uğraşan sensin. Nasıl bir hayal gücüyle yazdın bunları çözemiyorum.
Sen her forum üyesini kafana göre kategorizemi ediyorsun ???? Bu bunun lejyoneri, bu bunun değnekçisi, bu bunun çığırtkanı vs. diye. Ayıptır yahu.

Arkadaş titre ve kendine gel, daha fazla saçmalama artık. Huzur bozacak her olguyu besleyip büyütme, sen büyüttükçe küçülürsün çünki.

Senin saçma tabirin ile '' Egom kadar büyük bıçaklar'' yapmaya devam edeyim de. Sen de algın kadar mikro bıçaklarına yoğunlaş o zaman.

Daha da uzatmayın yeter artık. Gerilimden beslenmeyin, insanların da huzurlarını kaçırmayın şu ortamda.
Ben doğru bildiğimi söylerim, kimseyi de tanımam bu konu da, bunu da unutma.

Amaç insanları yıldırıp burdan uzaklaştırtmak, ortam bize kalsın kafasıysa, tekrar titre ve kendine gel o zaman.  ;)

Kavgaya zemin de hazırlamayın artık kapatın konuyu. Hakkaten sıkıldım, insanları da sıktınız !!!

Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #81 : 29 Eylül 2015, 10:28:45 »
stabilizasyon güzel ve önemli bir konu, onu bölmeyelim artık  :-\
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

alitutuncu

• 102
  • 533 312 02 06
  • Meslek: Memur
  • Yer: Menemen, İZMİR
« Yanıtla #82 : 29 Eylül 2015, 10:43:16 »
Arkadaşlar dünden beri internete giremedim, bugün sabah bir baktım konu 5 sayfa olmuş, ben de bilgi havuzu oluşturmak maksadıyla önceki stabilizasyon konularıyla birleştirilmiş galiba diye sevinerek açmıştım ama konu nerelere gelmiş, üzüldüm gerçekten. Lütfen arkadaşlar, ben yapmaya çalıştıklarımı sizlerle paylaşmak, doğrularımı yanlışlarımı sizlerin yönlendirmesiyle görmek istemiştim. 

Şu ana kadar edindiğim tüm bilgileri sitede önceden yapılmış ustaların paylaşımlarından edindim. Arama bölümünden stabilizasyon kelimesini aratıp, çıkan konuları tek tek okudum ve akabinde paraloid-aseton karışımında karar kıldım ben de çünkü ustalar paraloidde ortak noktayı bulmuşlar. yoksa nerden bilirdim ki stabilizasyonun ne demek olduğunu, paraloidin ne işe yaradığını. bu konuda önceki paylaşım sahiplerinin emekleri çok büyük hepinize tek tek teşekkür etmek isterim buradan. Lütfen klavyeden dökülmüş, duygulardan arınmış kelimelerle birbirimizi kırmayalım.
Ben bunu yaparım dedim mi o iş benden kurtulamaz....

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #83 : 29 Eylül 2015, 10:43:51 »
Sistem güzelmiş. Çelik tencere veya eski tip düdüklü tencerelerde işe yarar. Tabi bu vakum için, basınçta kullanılmaz. Birde tavsiyem sıvı toplama sistemi ekleyin. Aseton kullanıldığı için uçucu bir malzeme. Fazladan aseton sarfiyatı oluyor. Daha sonra karışım oranını ayarlamakta sıkıntı çekilebilinir. Onun için toplu stabilize işe yarar. Kaptan çıkan motora bağlanan helezon borulu sistem gibi sistem ikinci bir ufak vakum kabına bağlansa işe yarayabilir. hatta helezon motora sarılırsa ısınarak asetonun sıvılaşmasını sağlaya bilir. Tabi bunları denemedik daha denedikten sonra paylaşım yapmayı düşünüyorduk. Belki işe yarar bir fikir veren olabilir.  Hem ileride kompozit malzemeler ile uğraşılır ise sıvı toplama kabı olarak işe yarar.

salim abi taner ustanın yaptığı tank acaba basınca dayanırmı yanılmıyorsam 3 mm kalınlıkta bir malze kullanmış bir denesemmi acaba  ?

alitutuncu

• 102
  • 533 312 02 06
« Yanıtla #84 : 29 Eylül 2015, 10:47:07 »
Benim merak ettiğim;

Gerçek anlamda bir stabilizasyon için kaç bar basınç yeterli ?

Bizim gerçek anlamda bir stabilizasyona ihtiyacımız var mı ? sonuçta çoğumuz bu işi hobi olarak yapıyoruz.

Kendi ev ortamındaki çabalarımızla yaptığımız stabilizasyon ( el pompası, vakum pompası, buzdolabı motoru vs....) bıçak işi için yeterli değil midir ?  yoksa gereğinden bile fazla mıdır ?

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #85 : 29 Eylül 2015, 10:55:42 »
Hiç süphem olmasın el pompası yeterli gelecektir sonuç kafi olur tabiiki kalitede sınır yok ama bu malzemeyi restorasyonda 300 400 yıllık paha biçilemez tarihi eserlerde fırça ile uyguluyorlar zaten burada bakma konuştuklarımız zaten biraz fantezi mahiyetli ufak çaplı bir el pompası harici eve sokmaya gerek yok he yok fırçalı ark yapan motorlarla çalışıp asetonu patlatıp ben çoluk çocuğu katlederim zaten memlekette insanın bir değeri yok diyorsanız o başka
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #86 : 29 Eylül 2015, 11:23:46 »
Bu işten anlamam ama, bir katkım olsun O:-)
Wayne Morgan ustanın kullandığı sistem.

bu adamın işlerine hastayım...yapıcam onun bıçaklarından mesleğinden olmasın diye uğraşmıyorum :2up :P :P :P

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #87 : 29 Eylül 2015, 11:40:31 »
Mehmet vakum için Taner ustanın yaptığı tank şahane ama basınçta olmaz :)

Ali arkadaşım sende kafana takma konunu ilk gördüğümde ne güzel başlık açılmış dedim. Maalesef forumda bazen böyle saçma sapan tartışmalar oluyor. Birilerine başkası üzerinden laflar söyleniyor veya ortaya bir sürü laf atılıyor. Sonra kızım sana söylüyorum gelinim sen anla deniliyor. Kızı anasına küsüyor, anası ben sana demedim ki diyor :) Aslında forumda değişik başlıklar açılmalı. Mesela; ortaya laf attım kim üstüne alacak başlığı, gıybet başlığı ki zaten herkesin birbirine söylediği bir şekilde duyuluyor :) Kimse kimsenin tartışmasını okumak zorunda değil. Bazen bu foruma bilgi almak için gelen insanların olduğunu unutuyoruz.

Gelelim el pompası olayına. Tamam belki bu işin hakkı iyi bir vakum olabilir, bende buna inanıyorum ama el pompası kesinlikle işine yarar diyorum. Ciddi oranda vakumlama yapıyor zaten. Tek sorun ara ara vakumlama yapman gerekir ve zaman açısından daha uzun sürebilir. Kaldı ki palaroid içine daldırıp çıkarılan ağaçta bile yüzeyde ve yüzeye yakın yerde koruma sağladığını gözlemledim. Bıçak bittikten sonra kabzaya fırça ile sürülse bile az-çok fayda sağlar. Ben asıl senin çekeceğin video veya fotoğrafları ve hatta sonuçları merakla bekliyorum. 

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #88 : 29 Eylül 2015, 12:14:35 »
Bu işten anlamam ama, bir katkım olsun O:-)
Wayne Morgan ustanın kullandığı sistem.

bu adamın işlerine hastayım...yapıcam onun bıçaklarından mesleğinden olmasın diye uğraşmıyorum :2up :P :P :P

Adam sanatın dibine vuruyor. Bıçak dışında yaptıklarıda çok güzel. Örnek aldığım ustalardan biri.
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

alitutuncu

• 102
  • 533 312 02 06
« Yanıtla #89 : 29 Eylül 2015, 13:11:53 »
Aslında herşey hazır, fakat hassas terazimi bulamıyorum. önce kuru ağırlıkları tartmam lazım Salim Bey, sonra işe başlayacağım. ama sizin söylediğiniz gibi aşama aşama videoya kaydedeceğim.  bir de size sormak istediğim ufak bir sorunum var; paraloid eridi fakat hep şişenin dibine çöküyor, çalkalayınca da homojen bir karışım olmuyor, erimiş halde pelte pelte aseton içinde yüzüyor, biraz sonra da dibine çöküyor. ???

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #90 : 29 Eylül 2015, 13:38:13 »
İlginç durum var bizim yaptığımız karışım homojen şekilde idi. Acaba kullanılan aseton oranında mı sorun var?  İlk attığımda acaba erimeyecek tortu mu kalacak diye bende endişelenmiştim ama ertesi gün baktığımda sıkıntı yoktu. Bir çubuk ile karıştırarak deneme yap diyeceğim ama çoktan erimesi gerekirdi herhalde. Acaba paraloid üreticilerine göre farklılık mı gösteriyor? Genelde gözenekli bir kumaşın içine koyularak asetona atıldığı ve daha sonra bu kumaşın çıkarıldığını gördüm internette. Sebebi buda olabilir. Aslında bende öyle yapacaktım ama Mehmet'in gazına geldim :) direk aseton içine attım ama dediğim gibi bende tortu oluşmadı. Saydam sıvı şeklindeydi benim kullandığım.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #91 : 29 Eylül 2015, 13:40:24 »
gerçekten ilginç bir surum ya asetonda bir problem var saf değil yada malzemede bir sıkıntı var benim karışım birkaçgündür bekliyor ne tortu var nede bahsettiğiniz durum var

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #92 : 29 Eylül 2015, 13:42:25 »
gerçekten ilginç bir surum ya asetonda bir problem var saf değil yada malzemede bir sıkıntı var benim karışım birkaçgündür bekliyor ne tortu var nede bahsettiğiniz durum var

Bende sana telefon açıp soracaktım. Bendeki de aynı şekilde homojen bir şekilde duruyor.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #93 : 29 Eylül 2015, 14:08:23 »

Ahşaba bu vakumlama sistemleriyle epoksi emdirilebilir mi acaba? Epoksiyi bu şekilde kullanmak için sanırım biraz inceltmek gerekir ama inceltmek için ne kullanılması gerekir?
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #94 : 29 Eylül 2015, 14:18:48 »
Şu epoksi olayını tam olarak öğrenemedim bir türlü. Çok farklı çeşitlerde epoksiler var ve kullandığınız epoksiye göre yapısını bozmayan bir inceltici vardır herhalde. Pek bilgim olmadığı için yorum yapmaktan çekiniyorum ama bu iş için epoksi yerine reçinelerin kullanılması daha mantıklı görünüyor. Stabilize işi poliüretan veya akrilik esaslı vernikler ile de yapılıyor. Basit bir araştırmada yapılsa görülecektir ki paraloid bu iş için 2. veya 3. sıradaki en uygun veya en çok tercih edilen malzeme.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #95 : 29 Eylül 2015, 15:44:03 »
Düşündükçe aklıma geliyor; bir ihtimal gomalak cila da kullanılabilir belki? Çözücü olarak alkol içerdiği için asetondan daha az toksiktir. Ama parlama riski halen var.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

« Yanıtla #96 : 29 Eylül 2015, 16:55:56 »
Geçmişte epoksiyi asetonla inceltmiştim, az bir miktarla denemekte yarar var.
Forumdaki bir toksik madde duyarlılığı takdire şayan doğrusu. Geçen yıl hem siyanür hem de arsenikle uğraştım, hatta önceki yıl civayla da epeyce haşır neşir oldum bunlar bildiğiniz zehir yani. Önlem aldıktan sonra korkulacak bir şey yok, önleme rağmen yine de korkma durumu varsa bu işleri bir an önce bırakmak lazım.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #97 : 29 Eylül 2015, 18:11:14 »
 :) Hababam sınıfı gibi patlamadan çekiniyoruz biraz Sefa ustam.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #98 : 29 Eylül 2015, 18:25:30 »
mehmet turanla epoksiyi inceltip denemiştik az biraz köpürme olmuştu ama hemen yüzeyin 1mm altına kadar ancak girmişti tabi ozaman vakum pompası yoktu kompresör le denemiştik

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #99 : 29 Eylül 2015, 20:24:50 »
Geçmişte epoksiyi asetonla inceltmiştim, az bir miktarla denemekte yarar var.
Forumdaki bir toksik madde duyarlılığı takdire şayan doğrusu. Geçen yıl hem siyanür hem de arsenikle uğraştım, hatta önceki yıl civayla da epeyce haşır neşir oldum bunlar bildiğiniz zehir yani. Önlem aldıktan sonra korkulacak bir şey yok, önleme rağmen yine de korkma durumu varsa bu işleri bir an önce bırakmak lazım.

Bu bahsettiğiniz kimyasallar kanserojen, mutajen ve teratojen kimyasallar. Ertesi gün zehirlenmişim diyebileceğiniz şeyler değil, Allah korusun uzun vadede çok daha tehlikeli etkileri olabilir.
Önlemin fazlasından zarar gelmez :)