Stabilizasyonla ilgili konuların neredeyse tamamını okuduktan sonra elimde hazır kesmiş olduğum kabzalık cevizleri önce bu işlemden geçireyim ardından kullanmaya başlayayım dedim. Bunlar daha önce farklı bir konuda paylaşmış olduğum, yaz tatilinde bulup kestiğim ceviz kökü parçaları;

İlk olarak halletmem gereken vakum işiydi, bunun için internetten (ebay.com) kargosuyla birlikte toplam 30 dolara şu pompayı aldım. Ama pompanın yanında elimde yedek çalışır durumda bir adet de buzdolabı motoru hazırda beklemekte.

Cam kavanoz için gerekli düzenlemeyi de yaptım. hatta içine sadece su koyarak pompayı denedim, 60gr lık bir ağaç parçasına su emdirdim, son ağırlığı 83 gr geldi, yani pompa bayaa başarılı.
Sıra geldi kullanacağımız ana malzemeye; bunun için değişik alternatifler vardı ama gördüğüm kadarıyla en iyi kabul edilen paraloid b72 idi. Onu da istanbul'dan (arkistanbul) sipariş ettim. 1 kg=94.4 tl (kargo hariç, KDV dahil)

Bu da paraloid i eritmek için gerekli Aseton;

Bütün bunları biraraya getirmek epey zaman aldı ama inşallah bundan sonrası güzel olur. Tariflerde anlatıldığı üzere %80 aseton, %20 Paraloid den oluşan karışımımız didi şişesinde

buluştu.

Paraloid eriyip karışım hazır hale gelince tekrar görüşmek üzere...! Bu arada ustalarım dikkat etmem gereken hususlarda beni ikaz ederlerse sevinirim.