Bıçak Sanatı - Forum

polis bir arkadaş var mı

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: polis bir arkadaş var mı
« Yanıtla #20 : 27 Eylül 2015, 17:53:36 »
Bıçak sevmeyen birinin bıçak forumunda ne işi var derler adama?
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #21 : 27 Eylül 2015, 18:28:05 »
Bıçak sevmekle bıçak taşımak aynı şey değil ki :) Bende bıçak seviyorum ve hatta yapmasını daha çok seviyorum ama şehir ortamında çok fazla büyük bıçak veya sabit namlu bıçağı taşımak işine bende çok sıcak bakmıyorum. 5-6 cm bir namlu şehir ortamında fazlası ile yeterli geliyor. Neck, edc veya çakı çok faydalı olabiliyor. Belde bowie ile şehirde dolaşmak nasıl olur acaba  ::)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #22 : 27 Eylül 2015, 18:36:49 »
Yemende kılıçla geziyorlar. :)
Okinawian

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #23 : 27 Eylül 2015, 18:46:35 »
Yemende kılıçla gezmeye özeniyorsan Türkiyede ne işin var derler adama.
Tabiki  şaka yapıyorum  ;D sadece bir anlığına Deniz abi olmak nasıl bir duygu bilmek istedim  O:-)
ustam şehirde bıçakla dolaşmayı sevmemeyi, bıçağı sevmemekle nasıl bağdaştırdınınız merak ettim. Alemsiniz vesselam  :)

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #24 : 27 Eylül 2015, 19:39:13 »
Bence bu tartışmaya açık bir konu değil. Tamamıyla tercih meselesi, kişisel zevk. Ben leatherman surgeyi her zaman kılıf ile belimde taşırım, bir abim ''Ben ağır diye silahımı taşımıyorum, sen bunu nasıl gezdiriyorsun?'' demişti 8) Seven adam bowiede taşır kılıçta (Tabi ben kanunlara saygılıyım. Yapmam öyle şeyler ::) )
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #25 : 28 Eylül 2015, 01:20:28 »

Yemende kılıçla gezmeye özeniyorsan Türkiyede ne işin var derler adama.
Tabiki  şaka yapıyorum  ;D sadece bir anlığına Deniz abi olmak nasıl bir duygu bilmek istedim  O:-)
ustam şehirde bıçakla dolaşmayı sevmemeyi, bıçağı sevmemekle nasıl bağdaştırdınınız merak ettim. Alemsiniz vesselam  :)

Bir köye bir tane deli yeter. :)

Arkadaşlar zerre kadar alınmıyorum ama ülkemizde silah, bıçak kültüründen soğutmaya çalışan ciddi bir grup var. Bir grupta bunlara uymuş bıçak taşıyan insanı psikopat, katil gibi görüyor. Bunlara karşı uyanık olalım. Gün gelince o sevdiğimiz bıçakları düşman elinde izlemeyelim. Merak eden arkadaşlar Almanya'daki silah, bıçak kültürünü araştırabilirler. Neden hala adam gibi çelik üreten bir firmamızın olmadığı da orada gizli. ;)
Okinawian

cihankara

• 281
  • Meslek: turizm
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #26 : 28 Eylül 2015, 01:56:58 »

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #27 : 28 Eylül 2015, 09:21:51 »
 ???

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #28 : 28 Eylül 2015, 09:34:31 »
Bugün yargıtay plastik leğeni bile silah saydı :) http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/376732/Yargitay__legen_i_silah_saydi.html#

Bu tip haberleri kıstas almayın. Fırıncı küreği de silah sayıldı önemli olan nerede kullanıldığı? Üzerinizde bıçak taşıyorsunuz diye kimse size suç isnat edemez. Korku toplumu olmaya gerek yok.
Okinawian

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #29 : 28 Eylül 2015, 10:30:10 »
kendimi bildim bileli yanımda iyi kotu bi cakı olur. Yıllar once bir arkadaşımla oturuken aynı bu konuda olduğu gibi bana neden bicak taşımak ihtiyacı duyduğumu sormustu. Bende Sünnetttir o yüzden dedim. Dedikki bicak tasımanın ne gibi bir sevabı olabilirki ... neyse daha sonra ankara garına gittik bi  isimiz vardı. Orda büfenin önünde duran bir adam büfeciden ekmek kestiği bicagi istiyordu. Büfecide adama tip tip bakıp kusura bakma veremem dedi. Belli mi olur adam belki birini kesecek ... Neyse ben adamın yanına gittim cebimdeki ufak victorinox cakıyı cıkardım adama ne yapacaksın bıçağı dedim. tabi az önce konu üzerinde konuştuğumuz arkadaşımda beni izliyor. Yolcu dediki " abi sabahtan beridir yoldayım , boynunu gosterip şu gömleğin etiketi anamı ağlattı onu bi kesiicem dedi".. Ben çakım ile adamın gomleginin asma yerini kestim.. adam bana "allah senin ne muradın versa versin, allah razı olsun , diye o kadar dua ettiki...tabi benim arkadaş baya bi sasırmıstı. cunki tamda mevzu aynı eksendeki tartışmamız uzerine gercekleşti. ;)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #30 : 28 Eylül 2015, 10:51:04 »
Ben işyerinde çalışırken çakımı en kötü  40 50 defa kullanırım buda çakıyı benim için vazgeçilmez bir ihtiyaç yapıyor ama kalkıp karşıya yada alışverişe gideceksem asla yanıma almam eminönünde cebimdeki çakıya nasıl bir ihtiyaç duyabilirimki. Tabi bu benim kişisel fikrimdir

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #31 : 28 Eylül 2015, 11:13:13 »
kendimi bildim bileli yanımda iyi kotu bi cakı olur. Yıllar once bir arkadaşımla oturuken aynı bu konuda olduğu gibi bana neden bicak taşımak ihtiyacı duyduğumu sormustu. Bende Sünnetttir o yüzden dedim. Dedikki bicak tasımanın ne gibi bir sevabı olabilirki ... neyse daha sonra ankara garına gittik bi  isimiz vardı. Orda büfenin önünde duran bir adam büfeciden ekmek kestiği bicagi istiyordu. Büfecide adama tip tip bakıp kusura bakma veremem dedi. Belli mi olur adam belki birini kesecek ... Neyse ben adamın yanına gittim cebimdeki ufak victorinox cakıyı cıkardım adama ne yapacaksın bıçağı dedim. tabi az önce konu üzerinde konuştuğumuz arkadaşımda beni izliyor. Yolcu dediki " abi sabahtan beridir yoldayım , boynunu gosterip şu gömleğin etiketi anamı ağlattı onu bi kesiicem dedi".. Ben çakım ile adamın gomleginin asma yerini kestim.. adam bana "allah senin ne muradın versa versin, allah razı olsun , diye o kadar dua ettiki...tabi benim arkadaş baya bi sasırmıstı. cunki tamda mevzu aynı eksendeki tartışmamız uzerine gercekleşti. ;)

Güzel bir örnek ustam. :)
Okinawian

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #32 : 28 Eylül 2015, 11:40:32 »
Aynen güzel bir örnek bende çocuklar için elbise aldımmı boyun kısmına gelen etiket falan varsa keserim rahatsız ediyor. Tabi alınca aklımıza gelmez taki aylayınca . :2up

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #33 : 28 Eylül 2015, 22:46:23 »
meslek geregı tasıyorum mehmet ustanın dedıgı gıbı 40 50 defa actıgım olur plastık kesrım kalem acarım ıp keserım kolı bandı keserım vs vs vs yanımda olmadıgı zaman eksıklıgını cok hıs ederım hatta evde unuttum zaman ışyerınden yada baska bı yerde olsam dahı eve gıdıp yanıma alırım ne zaman ne kadar lazım olacagı belı olmuyor bızım buralar kırsal kesım turkıyenın %52 pamugu burada yetıstırılıyor gecenlerde benzınlıkte mazot alıyordum at arabasıyla 2 genc geldı atın nalı eskı oldugu ıcın hayvan betonun uzerınde kaydı ve yere dustu hemen yanına gıttık hayvanın ıpını cozemedıklerı ıcın bıcak aramaya basladılar hemen cıkardım cebımden kestık hayvan ayaga kalktı gıttıler bazı ınsanlar bıcagı cakıyı sılah olarak goruyor oysa gunluk hayatta kullandıgımız bırcok alet bıcaktan cakıdan daha tehlıkelı
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #34 : 28 Eylül 2015, 23:19:16 »
Bugün yargıtay plastik leğeni bile silah saydı :) http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/376732/Yargitay__legen_i_silah_saydi.html#

Bu tip haberleri kıstas almayın. Fırıncı küreği de silah sayıldı önemli olan nerede kullanıldığı? Üzerinizde bıçak taşıyorsunuz diye kimse size suç isnat edemez. Korku toplumu olmaya gerek yok.

arkadaslar insana günlük yasamda bir victorinox caki hayatin yarisi demek 
Güzel bilendimi ustura gibi, ip kes, elma soy, ayva soy
almanyada sikayetci olmadigi sürede sorun yok
(bencede önemli olan nerede kullanıldığı)

ulduz

• **
  • 107
  • http://kok-turk.blogspot.com.tr/
  • Meslek: Akademisyen
  • Yer: Trabzon
« Yanıtla #35 : 29 Eylül 2015, 14:44:43 »
Bıçak dediğiñiz silah da olabilir alet de. Kendiñizi iyi bir şekilde ifade éttiğiñiz sürece ve 6136'ya uygun bir çakı taşıdığıñız sürece sorun olmaz diye düşünüyorum. Namlu 9 cm yi geçmesin. Polis tipiñize bakarak bir tartı yapıp kararını verecektir. Bu forumdaki herkesiñ belli bir seviyede olduğuna ve bu tartıdan geçebileceğine inanıyorum.
"Şehirde bıçak taşınır mı?" sorusuna gelince. Ben çakılarımı çok seviyorum ve hep şehirde yaşıyorum, şehirde taşımayacaksam daha nerede taşıyacağım? Hatta onlarla aşk yaşıyorum. Evde pijamamıñ cebinde, uyurken yastığımıñ altında, onlardan ayrılmak istemiyorum. Şehirde onlardan nasıl ayrı kalırım?
Ben üstümde ve çantamda toplam 3-4 çakı ve Leatherman Surge vida takımlarıyla beraber taşıyorum. Cebimde bir büyük bir küçük boy çakı (biri Şam çeliği), çantamda daha agresif Navaja olanı ve Leathermanı taşıyorum. Kim ne derse desin ben onlardan ayrılamam!
Ve kullanmak için sürekli fırsat da yaratıyorum. Ha toplum içinde isem küçüğünü (insanlar ürkmesin), değilsem büyüğünü çıkarıp kullanıyorum. Ofisimde de ayrıca büyük çakılarım var. Kolleksiyonumda 300 çakı var zaten. Ben kesinlikle çakıyı alet olarak görüyorum, buna eşim, hakim baldızım, savcı kuzenim ve polis arkadaşlarım da alıştı artık:)
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2015, 14:46:21 Gönderen: ulduz »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #36 : 29 Eylül 2015, 15:12:58 »
Ben şehir içinde 6 cm'den küçük ağızlı bir çakı taşıyorum. Daha büyük nesneleri taşmamaya cepleri doldurmamak için de gayret ediyorum. Yanımda bahsettiğim gibi ufak bir çakının yanında en ufak Leatherman olan Squirt, el feneri, düdük vs taşıdığımdan her şeyin en ufağını tercih ediyorum.

Taşıdığım çakının ağız boyunun azami 6 cm olması yetip de artıyor bile. 3,5-4 cm'lik ağızlar bile günlük ihtiyaçlarıma yetiyor.

Bu boylarda aletler kullandığımdan dolayı yasallık konusunda kafamda soru işareti de yok. İşimi de bunlarla görebildiğimden dolayı bir sıkıntım da yok. Yalnızca çok kontrollü yerlere giderken bu çakıyı bile almıyorum ama leatherman'i de bırakmaya gerek görmüyorum.
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2015, 15:16:04 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #37 : 29 Eylül 2015, 15:16:37 »
Bende sürwkli yanımda basit ufak bir çakıyı sürekli taşırım, geçenlerde şamot harcı almak için bir inşaat firmasına gittim, 70-80 yaşlarında bir amca gel vereyi dedi fakat açık çuval yoktu, sağa sola bakındı yeni çuvalı kesicek bişey bulamadı bende cebimden çakıyı verince adam gülümsedi ve dediki ey delikanlı dedem derdiki bir adamın üzerinde üç şey eksik olmamalı 1.kemer 2.çakı 3.ayna dedi. Aferin sana dedi.
Erkan Mutlu

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #38 : 29 Eylül 2015, 15:22:39 »
Türkiye'de belki de genel olarak çözüm ve alternatif yollar konusunda çok başarılı olduğumuzdan dolayı kanunda net bir tanımlama yapamıyorlar. Uygulamayı kişinin niyetine, aletin gerekliliğine, görüntüdeki şüpheye ve aletin ne amaçla kullanıldığına odaklanıyorlar. Tabi bu arada işin içine çokça ön yargı girmesi sıkıntı da doğuruyor haliyle.

Bir kaç ay önce ta karşıya gidip tırpan aldım ve Eminönü meydanı ve civarlarını, Marmaray'ı, hatta bir AVM otoparkını tırpan ile dolandım. Kimse de beni kenara çekmedi. Her ne kadar bıçağı gasteye sarılıysa da ilgilenenler sadece tırpan kullananlar oldu ve tek yorum "Niye kısa tırpan bıçağı aldın?" oldu. :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #39 : 29 Eylül 2015, 15:26:10 »
Her ne kadar bıçağı gasteye sarılıysa da ilgilenenler sadece tırpan kullananlar oldu ve tek yorum "Niye kısa tırpan bıçağı aldın?" oldu. :)

:D harbi niye aldın eylem ...