Bıçak dediğiñiz silah da olabilir alet de. Kendiñizi iyi bir şekilde ifade éttiğiñiz sürece ve 6136'ya uygun bir çakı taşıdığıñız sürece sorun olmaz diye düşünüyorum. Namlu 9 cm yi geçmesin. Polis tipiñize bakarak bir tartı yapıp kararını verecektir. Bu forumdaki herkesiñ belli bir seviyede olduğuna ve bu tartıdan geçebileceğine inanıyorum.
"Şehirde bıçak taşınır mı?" sorusuna gelince. Ben çakılarımı çok seviyorum ve hep şehirde yaşıyorum, şehirde taşımayacaksam daha nerede taşıyacağım? Hatta onlarla aşk yaşıyorum. Evde pijamamıñ cebinde, uyurken yastığımıñ altında, onlardan ayrılmak istemiyorum. Şehirde onlardan nasıl ayrı kalırım?
Ben üstümde ve çantamda toplam 3-4 çakı ve Leatherman Surge vida takımlarıyla beraber taşıyorum. Cebimde bir büyük bir küçük boy çakı (biri Şam çeliği), çantamda daha agresif Navaja olanı ve Leathermanı taşıyorum. Kim ne derse desin ben onlardan ayrılamam!
Ve kullanmak için sürekli fırsat da yaratıyorum. Ha toplum içinde isem küçüğünü (insanlar ürkmesin), değilsem büyüğünü çıkarıp kullanıyorum. Ofisimde de ayrıca büyük çakılarım var. Kolleksiyonumda 300 çakı var zaten. Ben kesinlikle çakıyı alet olarak görüyorum, buna eşim, hakim baldızım, savcı kuzenim ve polis arkadaşlarım da alıştı artık:)