Bıçak Sanatı - Forum

255mm chef bicagi

merttansu

  • ***
  • 114
  • Meslek: Chef
  • Yer: Avustralya
255mm chef bicagi
« : 21 Eylül 2015, 10:53:42 »
Bu ay icinde bitirdigim baska bir calismam . Solak bir chef icin ozel siparis ustune yaptigim gyuto tarzi mutfak bicagi. Siparisi veren kisi sadece bana istedigi namlu uzunlugunu ve yuksekligini belirledi , geri kalan kabza , malzeme ve celik secimini bana birakti . Ben de elimden geldigi kadariyla hakkini vermeye calsitim. Namlusunu 52100'de mumkun oldugunca dusuk isida dovdum , yaklasik 62-63 sertliginde . Namlusu solak kullanici icin asimetrik olarak taslandi . 255mm uzunlugunda , 55mm yuksekliginde . Sirt kalinligi 3.7mm den basliyor.  Elde 1500 kum a kadar perdahladim . Kabsazi yine Avustralya ya ozgu bir agac turu olan "red mallee " yumrusu , stabilize edildi. Balcaginda nikel kullandim . Bicagin agirligi 247 gram , denge noktasi tam logomun ustunde


merttansu

  • ***
  • 114
  • Meslek: Chef
  • Yer: Avustralya
Ynt: 255mm chef bicagi
« Yanıtla #1 : 21 Eylül 2015, 10:55:35 »
Bir kac foto daha

hüseyin75

  • ***
  • 937
  • Yer: Silifke
Ynt: 255mm chef bicagi
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2015, 11:01:02 »
Elinize sağlık mükemmel olmuş. Ancak Nikel kullanmanız ilginç.

Ynt: 255mm chef bicagi
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2015, 11:59:12 »
 :2up

gökhan bakla

  • *****
  • 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: 255mm chef bicagi
« Yanıtla #4 : 21 Eylül 2015, 13:25:13 »
Mert bey elinize sağlık, çok güzel bir işçilik ile çok güzel bıçak yapmışsınız, tebrikler ...

Ali Yiğit Özkan

  • *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
Ynt: 255mm chef bicagi
« Yanıtla #5 : 21 Eylül 2015, 13:50:54 »
Abi çok şık bir çalışma olmuş yine :)

merttansu

  • ***
  • 114
  • Meslek: Chef
  • Yer: Avustralya
Ynt: 255mm chef bicagi
« Yanıtla #6 : 21 Eylül 2015, 16:13:43 »
Mert bey elinize sağlık, çok güzel bir işçilik ile çok güzel bıçak yapmışsınız, tebrikler ...

Abi çok şık bir çalışma olmuş yine :)
:2up
cok tesekkur ederim

merttansu

  • ***
  • 114
  • Meslek: Chef
  • Yer: Avustralya
Ynt: 255mm chef bicagi
« Yanıtla #7 : 21 Eylül 2015, 16:16:46 »
Elinize sağlık mükemmel olmuş. Ancak Nikel kullanmanız ilginç.
Huseyin Bey , su ana kadar mukemmel bir bicak yaptigimi zannetmiyorum ama iltifatiniz icin tesekkur ederim . Balcak ta genelde pirinc kullaniyorum ama bu sefer farkli bir malzeme kullanmam istendi , mokume ,416 , nikel arasindan nikel i secti sahibi

tatenkof

  • Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • ***
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
Ynt: 255mm chef bicagi
« Yanıtla #8 : 21 Eylül 2015, 20:36:11 »
Bir solak olarak çok beğendim  >:D ellerinize sağlık.

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: 255mm chef bicagi
« Yanıtla #9 : 21 Eylül 2015, 20:44:56 »
Elinize sağlık çok güzel bir bıçak :2up


Alper hocam bende solağım hani olur sol japonik iş yaparda beğenmezsen yakınlardaki çöpe bırak ben alırım.  ;D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram