Bıçak Sanatı - Forum

2teker bant zimpara

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
Ynt: 2teker bant zimpara
« Yanıtla #40 : 01 Ekim 2015, 23:55:54 »
Kolay gelsin ilginç bir makine daha geliyor  :2up :2up

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #41 : 06 Ekim 2015, 11:03:55 »
Yok yaaâ alper ustam ne ilginci
Eldeki uürünleri değerlendiriyoruz. Hurdalardan birşey yapmaya çalışıyoruz kendi capimizda :)

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #42 : 06 Ekim 2015, 19:39:54 »
Hurda deyince aklıma eskiden bi dizifilim vardı. Adamın isveç çakısı vardı herşeyi yapardı çakıda sanki cnc işlem merkezi gibi herşeyi yapardı.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #43 : 06 Ekim 2015, 19:51:30 »
Hurda deyince aklıma eskiden bi dizifilim vardı. Adamın isveç çakısı vardı herşeyi yapardı çakıda sanki cnc işlem merkezi gibi herşeyi yapardı.

Macgyver bizim hurda sevgimizin sebebidir Taner Usta.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #44 : 06 Ekim 2015, 20:30:22 »
Aynennn Macgayver bizim.idolumuzdur
Hepimiz böyle başladık bu işlere :))

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #45 : 06 Ekim 2015, 20:48:35 »
Aynennn Macgayver bizim.idolumuzdur
Hepimiz böyle başladık bu işlere :))
hah bu adam iyi hatırladın, yanlız ben tam zıd yöndeyim sağlam parçaları hurda yapıyorum makina yaparken .

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #46 : 06 Ekim 2015, 21:06:41 »
https://youtu.be/_mF0WEeHlxw

Ayar tekeri yapmak için örnek bir video.. Belki bir faydası olur..
Bende bu gün bitirdim bir bant zımpara makinası.. Kısmetse paylaşacağım buradan.. :)
"Maksatların anası sabırdır"

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #47 : 08 Ekim 2015, 11:32:51 »
Evet kolay ve güzel görünüyor tesekkur ederim.
Kismetse cumartesi montaja basliyorum

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #48 : 01 Haziran 2016, 21:47:26 »
uzun zamandır işlerim yoğunlu nedeniyle  makineyi bir türlü bitiremedim. aslında makineyi iki kere yaptım diye bilirim.
ilk yaptığım  makine cok stabil olmadığı için neredeyse hiç çalışmadı bile :(
işte resimleri

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #49 : 01 Haziran 2016, 22:23:59 »
Sonra Sağolsun buradan teşekkürlerimi yineliyorum Aydın Karakişi Abimiz ustamız bana  kendi ilk yaptığı iki teker bant zımpara motorun çizimlerini gönderdi , o çizimlere göre tekrardan lazerde gövdeyi kestirdim ve montajını yaptım, Ancak yinede istediğim gibi olmadı çok sesli ve saptırma ayarında problem yasıyorum galiba motorun milinde ufak bir balans var veya alt eker tek vidayla sıkıldığı için o balans yapıyor bilemedim
siz ustalarım eksikleri söyleye bilirseniz sevinirim bir deneme yaptım ama olmadı istediğim gibi belkide bu iki teker makineler böyledir bilemiyorum başka bir tecrubem yok başka bir makinede.
Bu arada Azim Zımpara Fatih beye çok teşekkür ediyorum gercekten çok dürüst ve gerçek bir esnaf istanbulda artık böyle güzel insanlar ve esnaflarla çok karşılaşamıyoruz tam bir anadolu terbiyesi ve cömertliği var. Sağolsun kendisinden 3 adet deneme için zımpara istedim  çok ısrar etmem rağmen ücretini almadan hediye olarak gönderdi . Ancak gelen zımparalar 50x1500 cıktı.:))) Durumu kendisine iletitim hemen ertesi gün doğrularını yine gönderdi yine çok ısrar etmem rağmen bunlarında parasını almadı. O kadar iyi biriki birde yanlışlık için özür diliyor  :2up ben telonun diğer tarafından mahcupluktan ezilip bükülüyorum.:))
Bende buradan ihtiyacı olupta ulaşamayan forumdaki bir ustamıza 50x1500 leri Azım Zımpara Fatih beyin onayını ile hediye etmek isterim. Bu arada yanlışları geri göndereyim diyorum onuda kabul etmiyor :)))

internet bu akşam çok kötü başka yukleme yapamıyorum :(((

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #50 : 02 Haziran 2016, 06:45:56 »

Kullandığın çok eski sanki dikiş makinasından çıkma bir motora benziyor milinde salgı olması muhtemel çalışırken de çok titreşimli bir şekilde çalışır. Tavsiyem yeni bir motor alman. Ayrıca motorun miline ve tekerleği salgı komparatörü ile kontrol edebilirsin Bir tornacıda bulunur rica etsen ölçerler. Motorun Mili sağlam olduktan sonra eğer tekerde salgı varsa bunu silindir taşlama yapan bir yerde halledebilirsin. Veya bir tornacı Teker üzerinden "paso" geçecek. Fakat burada tekeri tuttuğu yer çok önemli tekerin deliğine aynı şekilde bir mil yapıp oradan kavraması lazım. Tabii bunlar masraflı işler. Salgı problemi hallettikten sonra hala titreşim varsa tekeri balansciya götürmelisin. Eğer tekerde Balance varsa matkapla uygun bir yerinden delik delip ağırlığın dengeliyorlar. Çok yüksek devirlerde dönen mekanizmalar için mutlaka yapılması gereken bir işlem. Bu işlemler sonunda salgı komparatörü ile öcdüğünde milimetrenin yüzde üçünü geçmezse iyi olur.
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 06:49:12 Gönderen: gokhand »

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #51 : 02 Haziran 2016, 08:12:41 »
Kusura bakma atlamışım yeni bir motor alırsan tekerin milli yuvasını ona göre ayarlatman gerekiyor . Kolay gelsin.  :))

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #52 : 02 Haziran 2016, 09:42:29 »
Bu arada Azim Zımpara Fatih beye çok teşekkür ediyorum gercekten çok dürüst ve gerçek bir esnaf istanbulda artık böyle güzel insanlar ve esnaflarla çok karşılaşamıyoruz tam bir anadolu terbiyesi ve cömertliği var.
Gerçekten Fatih Bey Arayıp Bulunamayan bir tüccar.
Ayrıca Makineniz güzel olmuş. Güle güle kullanın.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #53 : 02 Haziran 2016, 10:29:10 »
Gökhan ustamEvet salgiyi ölçen alet bizim tornada var ben bir alt tekere baktarayim.
Motor dogrudur dikiş makine motoru :) simdi
Bir ağız acma aparati yapmam gerekiyor biraz deneme yapayım bakalım olmadı motoru gamak tarzı bir
Motorlar degistiririm bu arada benim motor devri 1500 devir.
Yada diyorum ana şaseye rulman koyayim alt tker sabit olsun ana şaseye motor değişken olsun
Kaplinle baglamali falan gibi dusunuyorum

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #54 : 02 Haziran 2016, 10:29:56 »
Tesekkur ederim adem ustam hala biraz eksikleri var
Gidermeye calisiyorum :))

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #55 : 19 Haziran 2016, 20:30:43 »
Değerli ustalarim yapmış oldum makinede
Nedense taşlama hattini bir turlu düzgün çıkartamıyorum ege ile cetvelle çizilmiş gibi cikiyordu ama bant zımpara ile cikaramadim. Bunjn nedeni ne olabilir ist

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #56 : 19 Haziran 2016, 20:39:55 »
Makine gayet güzel görünüyor. Balans sorununu da çözdüyseniz ne ala :) Elinize sağlık  :2up
Sorunuzla ilgili olarak bıçağın bir fotoğrafını ekleyebilir misiniz? Bant zımparaya alışma sürecinde hatalar muhakkak oluyor. Tüm hat üzerinde eşit baskı uygulamaya ve bu sırada paralelliği bozmamaya gayret edin.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #57 : 19 Haziran 2016, 22:24:37 »
Vallahi balans hala biraz devam ediyor .
Namlunun arkSini cok yiyor acaba arka dayamadami problem var bir kaç resim
Yukleyeyim bari en iyisi

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #58 : 20 Haziran 2016, 23:02:32 »
bant zımparanın sonraki ilk çalışma ve durumu
taşlama hattı cızgısı duzugn cıkmıyor elde ben eğe ile daha duzgun cıkartabiliyorum ama bant zımparada olmadı.
önerilerinize acığım

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #59 : 20 Haziran 2016, 23:41:14 »
Aynı hatayı başlarda yaptığım için çok net bir şekilde eşit baskı uygulamamanızdan kaynaklandığını söyleyebilirim. Özellikle balçağa yakın kısmın banta temas anında tamamen paralel olması şart. Ve aynı şekilde profilin de tablaya paralel olması lazım.
Ufak da olsa diğer bir ihtimal de profilin aparat üzerinde hafif kayması. Profili sap kısmından da yukarı-aşağı kaymayacak şekilde desteklerseniz daha iyi olur.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/