Bıçak Sanatı - Forum

Kurban Hazırlığı

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Kurban Hazırlığı
« : 16 Eylül 2015, 22:07:40 »
Bu kurbana kendi yaptığım aletlerle girmeyi planlamış satır ve masatı  daha önce yapmıştım. Kıyma yapabilmek için küçük bir zırh;  kesme, yüzme, sıyırma amacıyla  üç tane de bıçak yaptım. Zırh ve bıçaklar komşumun verdiği asfalt kesme testeresinden yapıldı. Büyük olasılıkla 80crv2 olacağı söylendi. Isıl işlemi gaz beton fırında ve kanola yağında yaptım. Zırhın kabzası kestaneden, pürmüzle yakılarak karartıldı. Bıçakların kabzası ise iroko balçak pirinç. Yüzme bıçağının namlusu 14 cm, diğerleri 16 cm, kalınlıkları ise 3 mm . Bıçakların kabza şekillendirmesini Mehmet Turan ustanın atölyesinde bant zımparada katkım olsun diyerek sağolsun Bülent Usta yaptı. Bana sadece son rütuşları yapmak kaldı. Her iki ustamıza da katkılarından dolayı teşekkür ederim. Sayelerinde bir çok şey öğreniyoruz. Eğer fırsat bulursam oksitlenmeyi azaltmak için bıçak namlularını asit karartma yapmayı düşünüyorum.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Kurban Hazırlığı
« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2015, 22:26:53 »
Ellerinize kollarınıza sağlık. Set tamamlanmış. Kazasız belasız kullanın.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2015, 22:54:08 »
Elinoze sağlık hocam
CÇok güzel bir kurban seti olmuş.
Bu 80crv2 ler sulumu bulunuyor susuz mu bunu merak ettim
D2den islemesi kolay mi ?

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2015, 23:10:02 »
Ve Rıza usta büyük bir gururla kurban bayramına girer.Bıçağını yapan ustanın keseceği kurbanda şanslı olur.Eline sağlık usta Allah bıçağını keskin kurbanlarını kabul etsin.

Rıza

• *
  • 562
« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2015, 23:22:34 »
Ellerinize kollarınıza sağlık. Set tamamlanmış. Kazasız belasız kullanın.
Teşekkür ederim Salim Ustam
Elinoze sağlık hocam
CÇok güzel bir kurban seti olmuş.
Bu 80crv2 ler sulumu bulunuyor susuz mu bunu merak ettim
D2den islemesi kolay mi ?
Ersin D2 ile hiç çalışmadım.Bir şey söyleyemiyorum o konuda .İşlemesi zor değil.Bu testereyi getiren komşum ''Yapıldığı yere gittim, kızdırıp yağa daldırıyorlar'' deyince sulu sanmıştım.Ama eğe çok kolay yeyince ısıl işlemin bizim anladığımız anlamda yapılmadığını düşündüm
Ve Rıza usta büyük bir gururla kurban bayramına girer.Bıçağını yapan ustanın keseceği kurbanda şanslı olur.Eline sağlık usta Allah bıçağını keskin kurbanlarını kabul etsin.
Teşekkürler Aykut Ustam

Yasin AKTAŞ

• 84
  • Yer: Çanakkale / Biga
« Yanıtla #5 : 16 Eylül 2015, 23:30:51 »
Maşallah elinize sağlık, benim hayalimi gerçekleştrimişsiniz.
Forumda tam olarak cevabını bulamadım, pirinç balçakları çeliğe neyle sabitliyorsunuz?
Yasin AKTAŞ 1988 / ÇANAKKALE

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #6 : 17 Eylül 2015, 10:26:09 »
Hocam ellerine sağlık.

Seneye kurbana beraber girelim. :)
Okinawian

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #7 : 17 Eylül 2015, 10:40:42 »
Rıza hocam elinize sağlık hazırlığınızı fazlasıyla yapmışsınız. Ben kurban kestiğimiz paydaşlarımdan birinin bıçağı avuç taşlamayla bilemeye kalkmasından çok korkuyorum geçen sene elinden zor aldım :) inşallah sizin bıçaklardan birinin başına bu gelmez :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #8 : 17 Eylül 2015, 10:59:02 »
Rıza hocam elinize sağlık.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #9 : 17 Eylül 2015, 11:00:01 »
Ustam ellerine sağlık..hepsi birbirinden güzel.çalaışmalarında kolaylıklar diliyorum.
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #10 : 17 Eylül 2015, 11:53:38 »
Rıza abicim ellerine sağlık kazasız belasız kullanırsın inşallah.
Erkan Mutlu

Rıza

• *
  • 562
« Yanıtla #11 : 17 Eylül 2015, 13:41:59 »

Maşallah elinize sağlık, benim hayalimi gerçekleştrimişsiniz.
Forumda tam olarak cevabını bulamadım, pirinç balçakları çeliğe neyle sabitliyorsunuz?

Teşekkürler Yasin, pirinç balçakları ben epoksi ve perçinle sabtliyorum.Perçini güzel şişirmek gerekiyor.Bu konuda Emre Ustanın bir videosu var izlemeni tavsiye ederim.
http://www.dailymotion.com/video/xcwbgo_peening_lifestyle
Hocam ellerine sağlık.

Seneye kurbana beraber girelim. :)
Teşekkür ederim.İnşallah Deniz Ustam ama seneye kurbanı beklemeyelim.Beraber bir tane küçükbaş alıp  çadırlarımızı da kaptık mı Göçbeyliye doğru yola çıkabiliriz.
Rıza hocam elinize sağlık hazırlığınızı fazlasıyla yapmışsınız. Ben kurban kestiğimiz paydaşlarımdan birinin bıçağı avuç taşlamayla bilemeye kalkmasından çok korkuyorum geçen sene elinden zor aldım :) inşallah sizin bıçaklardan birinin başına bu gelmez :)
Teşekkürler Hasan Hocam, maalesef çevremde çok görüyorum bu tür bilemeyi.Bu durum benim bıçakların başına gelmeyecek de bıçakları kurbandan sonra bir daha görür müyüm ondan emin değilim.Daha yapım aşamasında arkadaş bunu bana hediye edeceksin dedi.
Rıza hocam elinize sağlık.
Teşekkür ederim Ömer Bey
Ustam ellerine sağlık..hepsi birbirinden güzel.çalaışmalarında kolaylıklar diliyorum.
Teşekkürler Murat
Rıza abicim ellerine sağlık kazasız belasız kullanırsın inşallah.
Teşekkür ederim Erkan.İnşallah forum ailesi olarak kazasız belasız bir bayram geçiririz.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #12 : 17 Eylül 2015, 21:02:45 »
elıne emegıne saglık ustam kurbana hazır kasaplar gıbısın massallah  8)
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar