Bıçak Sanatı - Forum

D2 Cola Testi

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Ynt: D2 Cola Testi
« Yanıtla #80 : 23 Ağustos 2015, 22:59:10 »
Bu deneme geçersiz. Denenen çelikler birörnek değiller. Serbest değişken adedi birden fazla.

Dalga mı geçiyorsunuz, ciddi misiniz anlayamıyorum ::) O:-)
Elimdeki 45 ton D2 çeliği bir arkadaşa söz verdiğim için bu denemede kullanmak istemedim, bingo, siz de hemen beni yakaladınız.
Benim elimde bunlar var, siz elinizdeki stoğu kullanarak hemcins çeliklerle aynı işlemleri yapın ve burada paylaşın, böylece tamamen geçerli bir test sonucumuz olur.
En azından emeğe saygı göstermenizi beklerdim. Empati mühim bir yetenek 8)
Tecrübe ettiğim hususları paylaşmama da gerek kalmadı böylece, nasılsa geçersiz bir deneme ;)
İçimden çok şey yazmak geliyor, ama yazmayacağım, İngilizce bilmeyen forumdaşlarımız için sizin denemelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Dalga geçmiyorum yahu, alınmayın hemen. Emeğe de saygılıyım. Ama deneme usülünce yapılmayınca onca emek heba oluyor, onu ifade ediyorum.

Kola fikri çok önemliydi mesela, forum ahalisinin ufkunu açmak anlamında. Bu konuda Soytürk Ustadan sonra ikincisiniz gözümde. Asıl takdir edilecek iş o idi. Takdir etmesem konuyu enginleştirmek için yazı yazma zahmetine girmezdim.

On dakikadır yazdıklarımı, sizde dahil olmak üzere forum ahalisine saygısızlık olmaması için sildim.
Tarzınızı bir gözden geçirmenizi tavsiye ederim, üslup çok önemli ve bu forumun insanları bağlayan en önemli özelliği olduğunu düşünüyorum.
Sizin usulünce yapacağınız ve paylaşacağınız, "hundred percent scientific"  denemeleri bekliyorum.
Müsaade etseydiniz, cola ile ilgili yazacaklarım vardı daha, neyse kısmet sizin denemelerinize inşallah.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #81 : 23 Ağustos 2015, 23:15:36 »
Yazabileceğim o kadar çok şey var ki... Sabredip, yazmayacağım, bütün forumdaşlarımdan isteğim; züccaciye dükkanına fil edası ile dalmamaları ;)

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #82 : 23 Ağustos 2015, 23:47:50 »
 Sn.Mustafa Bey d2 celige evde isil islem yapamayacagim yonundeki kati fikrini beyan ettiginde az daha vazgeciyordum denemelerimden. Ama vazgecmedim ve basarili oldugumu dusunuyorum. Art niyetli bir yaklasimi oldugunu asla dusunmuyorum fakat kisitli imkan ve ekipmanlarlada olsa birseyler yapmaya calisan insanlari en azindan takdir edip yapici bir uslupla derin deneyimlerinden faydalandirmasi forum yararina olur diye dusunuyorum. Kusurlu bir dil kullandiysam lutfen affedin saygilarimla.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #83 : 23 Ağustos 2015, 23:54:18 »
Tekrarlıyorum, konu hoşuma gitti. Önemli bir noktaya parmak bastınız. Belki fazla direkt ifade ettim, bilmiyorum. Bence kola ile ilgili deneyimlerinizin kalanını da paylaşın.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #84 : 24 Ağustos 2015, 00:22:56 »
Arkadaşlar bilmem farkındamısınız ama forum bu aralar eski canlı günlerinden bir hayli uzak.Neden Biliyormusunuz?ufak tefek eleştirilere tahammülümüz olmadığından, tartışmalar kıvılcımlanarak kavgalara, birbirimizi incitmeye varan hakaretlere dönüştüğü için.Sonuç olarak insanlar kırgın vaziyette forumdan ayrılıyor veya sık girmez oluyor. Sizlerden ricam özellikle bu sanal ortamda birbirimize biraz daha sağduyulu olalım.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #85 : 24 Ağustos 2015, 00:24:32 »
Arkadaşlar bilmem farkındamısınız ama forum bu aralar eski canlı günlerinden bir hayli uzak.Neden Biliyormusunuz?ufak tefek eleştirilere tahammülümüz olmadığından, tartışmalar kıvılcımlanarak kavgalara, birbirimizi incitmeye varan hakaretlere dönüştüğü için.Sonuç olarak insanlar kırgın vaziyette forumdan ayrılıyor veya sık girmez oluyor. Sizlerden ricam özellikle bu sanal ortamda birbirimize biraz daha sağduyulu olalım.

+1

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #86 : 24 Ağustos 2015, 00:40:05 »
Arkadaşlar bilmem farkındamısınız ama forum bu aralar eski canlı günlerinden bir hayli uzak.Neden Biliyormusunuz?ufak tefek eleştirilere tahammülümüz olmadığından, tartışmalar kıvılcımlanarak kavgalara, birbirimizi incitmeye varan hakaretlere dönüştüğü için.Sonuç olarak insanlar kırgın vaziyette forumdan ayrılıyor veya sık girmez oluyor. Sizlerden ricam özellikle bu sanal ortamda birbirimize biiraz daha sağduyulu olalım.
Yazılanları okumanızı tavsiye eserim. Ufak tefek eleştiri tanımınız ilginç. Lakin benim sizinle hemfikir olmamı beklemeyin. Ben bu denemeyi, benim gibi acemilere fikir vermesi için bir haftada zaman ve emek harcayarak yaptım. Forumun her üyesi eleştiri hakkına sahiptir, ama üslup uygun olmalı.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #87 : 24 Ağustos 2015, 01:08:33 »
Bülent Bey ben yaptığınız denemeyi çok takdir ediyorum lütfen yanlış anlamayın. Niyetim sadece ortamı sakinleştirmek ve olası tartışmayı önlemeye yardımcı olmak. Kimi insanlar birşeyi daha nazikçe anlatır, kimisi de pat diye söyler. Bu gibi durumlara alışık olmak zorundayız. Birbirimizin yaptıklarına sürekli olumlu yönde mi eleştiricez?aksi görüşler olamaz mı?aksi durumda hatamızı nasıl anlayacağız?Söylemek istediğim böyle durumlarda kızmadan ve de kırmadan, güzel bir üslupla tartışmalı ve fikir alışverişinde bulunabilmeliyiz.
« Son Düzenleme: 24 Ağustos 2015, 01:10:18 Gönderen: damasscus(Ömer Yüksel GÜNER) »
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #88 : 24 Ağustos 2015, 07:21:31 »
Sipariş ettiğim nitrik asit gelince hemen denemelere giriştim.
Çelik eğe, dişleri silinip yüzey parlatıldı. Çözelti %10luk nitrik
Renkler, çesme altında yıkanıp iyice silindikten sonra ortaya çıkan renkler ama , çelik asitte durdukça yüzey pütürleşmeye başladı, 15. dakikada elinizi gezdirdiğinizde canınızı yakacak kadar pütürlüydü.  Nitrik asitte %10luk çözelti fazla agresif, %5e düşürüp tekrar deneyeceğim.

5 Dakika

10 Dakida

15 Dakika
« Son Düzenleme: 24 Ağustos 2015, 07:23:31 Gönderen: İlkay Kadir Karaca »
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #89 : 24 Ağustos 2015, 12:27:30 »
Eline sağlık biraderim.Denemelere devam. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #90 : 24 Ağustos 2015, 12:31:57 »
Eline sağlık biraderim.Denemelere devam. :2up
Sağ olasın abi. Fikir verdiyse ne mutlu bana :)

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #91 : 24 Ağustos 2015, 20:56:30 »
Nitrik asite 20 dk kadar bıraktığım bir bıçakta logom neredeyse silinmek üzereydi. Yani yüzeyde incelme oluyor.
Erkan Mutlu

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #92 : 25 Ağustos 2015, 08:19:17 »
Nitrik asite 20 dk kadar bıraktığım bir bıçakta logom neredeyse silinmek üzereydi. Yani yüzeyde incelme oluyor.

Çözelti nasıldı abi?

bekir atar

• 110
  • Meslek: emekli
  • Yer: Erzincan
« Yanıtla #93 : 25 Ağustos 2015, 13:49:00 »
arkadaşlar yeni konu açmak istemedim buradan yazmak istedim bu metale karartma işlemini ben yaklaşık 15 yıl önce tüfek tamircisi bir arkadaşta tabancayı sökmüş bir tencerenin içine koymuş kaynatırken raslamış hatta kaç saatte pişecek ne zaman yiyeceğiz diye adama takılmıştım belli bir saat sonra çıkardığında tabancanın yüzeyi hem simsiyah fakat bir o kadarda parlak olmuştu sanki boyanın yüzeyine pasta cila atılmış gibi ama tabancanın yüzeyi boya siyahlığı değilde metal simsiyah olmuştu ne olduğunu sorduğumda nitrik,nitrat ve kostik denen bu malzemeleri belirli ölçülerde larıştırıp beli bir saat kaynatığını söylemişti acaba bıçaklara denesek nasıl olur şu anda aklıma gelince sormak istedim yıllarca tabancanın üzerinden çıkmazdı yapılan işlemin ismini sorduğumda ise meneviş olarak söylemişti.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #94 : 09 Ekim 2015, 22:54:50 »
Sonunda tuz ruhu + perhidrol karışımını kola ile karartamadığım d2 bıçağımda denedim tam olarak istediğim kararmayı elde edememekle birlikte sanırım bu karışıma hatta karartma işine tövbe etmiş bulunmaktayım yaklaşık 1 litre tuz ruhuna yarın çay bardağı kadar perhidrol kattım kattığımda herhangi bir tepkime olmadı küçük parça d2 nasıl olacak diye denemek için içine soktum gayet hızlı ve güzel kararttı iyiymiş deyip bıçağı hazırlıyordumki karışım tepkimeye girip köpürüp taştı çok yoğun gaz çıktı hemen kaçtım mekandan ama kısa sürede beni çok etkiledi biraz kendime gelince karışım yaptığım şişeyi almak için girdim o zamanda baya etkilendim sonra dışarda parkta 5 dk civarı bıçağı içinde beklettim tam istediğim gibi ve denemeye çelik soktuğum gibi karartmadı şimdi yağladım duruyor yarına inşallah fotoğraf çeker yayınlarım. Ama bir miktar zehirlendim hala öksürük ve rahatsızlık hissediyorum. Deneyecekler sakın ama sakın kapalı alanda yapmayın ben böyle tepkimeye girdiğini bilmiyordum yapmayı düşünenlere uyarım olsun çıkardığı gaz zehirli!
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #95 : 09 Ekim 2015, 23:08:15 »
Sonunda tuz ruhu + perhidrol karışımını kola ile karartamadığım d2 bıçağımda denedim tam olarak istediğim kararmayı elde edememekle birlikte sanırım bu karışıma hatta karartma işine tövbe etmiş bulunmaktayım yaklaşık 1 litre tuz ruhuna yarın çay bardağı kadar perhidrol kattım kattığımda herhangi bir tepkime olmadı küçük parça d2 nasıl olacak diye denemek için içine soktum gayet hızlı ve güzel kararttı iyiymiş deyip bıçağı hazırlıyordumki karışım tepkimeye girip köpürüp taştı çok yoğun gaz çıktı hemen kaçtım mekandan ama kısa sürede beni çok etkiledi biraz kendime gelince karışım yaptığım şişeyi almak için girdim o zamanda baya etkilendim sonra dışarda parkta 5 dk civarı bıçağı içinde beklettim tam istediğim gibi ve denemeye çelik soktuğum gibi karartmadı şimdi yağladım duruyor yarına inşallah fotoğraf çeker yayınlarım. Ama bir miktar zehirlendim hala öksürük ve rahatsızlık hissediyorum. Deneyecekler sakın ama sakın kapalı alanda yapmayın ben böyle tepkimeye girdiğini bilmiyordum yapmayı düşünenlere uyarım olsun çıkardığı gaz zehirli!

Geçmiş olsun hocam. İnşAllah değmiştir bunca zahmete.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #96 : 09 Ekim 2015, 23:08:54 »
Aman ustam sen ne yaptın! Doktora görünseydin!
Mahir Selim KESKİN

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #97 : 10 Ekim 2015, 04:18:26 »
          Okulda da kimyadan hiç haz etmezdim halada etmiyorum. Evdeki malzemelerle olursa ne mutlu bana.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #98 : 10 Ekim 2015, 07:09:42 »
geçmiş olsun hocam.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #99 : 10 Ekim 2015, 12:27:03 »
Alakanız için teşekkür ederim. Kimya işi gerçekten sıkıntılı iş doktora gitmedim ama sanki dün yangının ortasında kalmışçasına boğazım etkilendi hala bir öksürme var oysa çok kısa süre maruz kaldım hemen kaçtım dışarı. Açık alanda yapılsa nasıl olırdu bilemiyorum.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.