Testin sonuna geldik sirke ile karartmayı tavsiye etmiyorum.
Beyaz sirke ve colayı karşılaştırdığımız zaman ben colayı seçerdim. Sirkede oluşan dalgalı, nispeten patinesiz, çelik görünümünün bir ton koyusu olan renk/görüntü beni çok tatmin etmedi, cola ise daha güzel net bir görüntü verdi. "Gun blue" olarak tabir edilen kimyasalın rengine benzer bir sonuç çıktı. Benzer, aynı demek değil, hatırlatmakta fayda görüyorum

Ara sıra sallama veya bıçağı çıkartma hususunun ihmal edilmemesi lazım. Ben yaşamadım, ama Mustafa Bey coladaki gazın çelikte leke yaptığını söylüyor, deneyene saygı duymak lazım

.
Bu gece kahve testine de başladım. Yalnız bu sefer çelikler karbon çeliği. Kendi yaptığım bıçak (Wisent eğe), 8 Numara Opinel ve dün Ankara Cepa Bauhaus'tan aldığım Mora'yı bu gece kahveye yatırdım. Sonucu merakla bekliyorum

Sanayi tipi kimyasallardan hiç haz etmiyorum

Bakalım evdeki malzemeler ne kadar işe yarayacak. Unutmadan, bu test biraz daha uzun sürecek muhtemelen

Bu arada, yönetici arkadaşlardan ricam, uygun oldukları bir zamanda, başlangıçtaki niyet nedeniyle "D2 Cola Testi" olarak başlatılan konunun, ne bileyim

; "Evdeki Malzemeler ile Çelik Patinesi", "Çelik-Cola, Sirke, Kahve, Limon, Yoğurt Testi" gibi birşeylere çevrilmesi. Böylece başlık daha çok şey ifade edebilir kanaatindeyim.