Bıçak Sanatı - Forum

haznedar marka pro seri makina hakkında deneyim ve yorumlarım...

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Ynt: haznedar marka pro seri makina hakkında deneyim ve yorumlarım...
« Yanıtla #40 : 17 Ağustos 2015, 14:19:17 »
Valla ben de esnaf olarak birkaç sey söylemeden edemiyorum.
Bana bu şekilde gelen müşteriye hiçbir şekilde yardımcı olmam ve söyleyecegim tek şey, (tüketici haklarına şikayet hakkını kullan demek olur) Çünkü,
Şikayetlerinizin arasında kusur olarak kabul edilecek sadece açı göstergesi sorunu var. Eger dogru ölçmüyorsa bu bir üretim hatasıdır ve satıcının düzeltmesi gerekir.
Bir digeri, tablanın kayma sorunudur ve üretim hatasıdır ve satıcının düzeltmesi gerekir.

Diger söylediklerinizin anlamı yok. Makinayı alırken usta size 3hp motor var dedi de sonra 2hp mi taktı. Tabla 20mm dedi de sonra 5mm mi taktı. Teker lastik kaplama dedi de lastiksiz mi gönderdi. Tüm bu özellikleri görüp bilerek makinayı aldıktan sonra, bunları kusur diye ortaya atamazsınız. Hem de 6 ay sonra. Burda ne Tarık ı ne makinayı ne de Alper beyi savunmuyorum. Sadece yanlış gördügüm noktayı belirtiyorum. Özellikle bizim için bant zımparanın bir standartı olamaz Herkesin teknigi ihtiyacı ve kendine göre makina tercihi var. Kimi küçük tabla kullanır kimi kocaman. Herkese göre teker çapları degişir. Örnegin benim kendime yaptıgım makinenin tasarımı tamamen kendime göre yapıldı. Başkası görse bu ne biçim makine diyebilir. Kısacası görerek aldıgınız makinanın tasarımına da laf edemezsiniz.
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #41 : 17 Ağustos 2015, 14:58:47 »
Açı ölçerden zaten çok fazla hassasiyet bekleyemezsin. Çok hassas işlerde harici açıölçer kullanmak mecburi bence. Bu makinedeki açı ölçer bir yere kadar yardımcı olmak için, fazlasını beklememek gerekir. Onun dışında aynı fikirdeyim. Vaad edilenin dışında bir ürün verilmemiş zaten. Kendisine makine yapacak biri de kendi ihtiyaçlarına göre bu makineyi düzenleyebilir.

Ek bir öneri kaydırma tablasına cam veya graniti uygun yapıştırıcılar ile yapıştırarak aşınmanın önüne geçilebilir. Aksi taktirde bence maliyeti çok fazla arttırır. Kaydırma tablasını D2 ile de yapıldığını gördüm.

trgtylcnky

• 166
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #42 : 17 Ağustos 2015, 21:25:11 »
San baya öfkeliyim genç adam Kafa karışıklığımla vedekontu yanlış okumuşum kusura bakma senin dediğin gibi olmuştu. ...

Bu söylediğinden sonra bu kişiye itibar etmemiz herhalde anlamsız. Şu an bu yazılanlardan kim ne şekilde faydalanabilir bilmiyorum ama bence konunun tamamen silinmesi en iyisi olacaktır. Sadece dışarıdan bakan bir kişinin önerisi...

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #43 : 17 Ağustos 2015, 21:31:43 »
Lütfen artık bu konuyu soğumaya bırakalım ve taraflara biraz sakinleserek sorunlarını kendi aralarında  çözebilmeleri için fırsat verelim O:-)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

yusuf nalcıoğlu

• 389
  • Meslek: esnaf
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #44 : 17 Ağustos 2015, 21:57:24 »
Lütfen artık bu konuyu soğumaya bırakalım ve taraflara biraz sakinleserek sorunlarını kendi aralarında  çözebilmeleri için fırsat verelim O:-)
  +1

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #45 : 18 Ağustos 2015, 08:54:53 »
Merhaba arkadaşlar Bende istemeyerek konuya girdim çünkü  bu tür bant zımpara makina'larda  kullanım hatası çok oluyor. Bende kendi zımpara makinemi kendim yaptım.ilk zamanlar  Alper beyin açtığı ağız gibi çizikler oluştu  ama sonradan bunun kullanım hatası olduğunu anladım   :'( Yani makine +temiz iş değil   ;D Makine  +ustalık + temiz iş  :2up. Şimdi gelelim esas meseleye Ben Tarık ustayı forumun İstanbul toplantısında tanıdım o toplantıda makineda getirdi çalıştırdık denedik herkes çok beğendi  ve daha sonra Balıkesir'e yolum düştü iş yerinde ziyaret ettim  Benim için çok değerli bir usta çok iyi  bir dost. Yaptığı bu makinalardan dolayı kendisini tebrik ediyorum. bu sektörde bir açığı kapattı  çok ta güzel makineler yaptı. :2up :2up  imkanı olan makine aldı imkanı olmayanlar kendi çapında kendi makine sini yapıp kulandı .Alper ustamız'da gitmiş makine almış kullanmış ve altı ay sonra kendisi'nene göre eksik veya kusurlu olan yerleri  bu forumda paylaşmak yerine  Tarık ustaya  iletip ben makine üstünde bu değişiklikleri istiyorum demesi bence daha uygun olurdu.forumda yazıp tutup ben bu makineyi beyenmedim geri al  ben kendim daha iyisini yapacağım olmadı.Böyle basit sorunlar  forum içinde değil kendi aranızda halledilmesi gerekirdi diye düşünüyorum.Bende bu forum bir üyemiz bir şey yaptı arada bir yanlış anlaşılma dan dolayı hata oldu arkadaşımız benimle konuşmadan foruma yazdı paylaştı daha sonra benimle görüştü arada yanlış anlaşılma olunca özür dileyip yazıyı silmek istedi  Yani pireye kızıp yorgan yakmak olmasın. konuşarak her şey düzeltilir. ;D Arkadaşlar ben burada ne Tarık ustaya nede Alper ustaya haklısın veya haksızsın demiyorum bu konuları kendi aranızda halledin lütfen. Tüm forum üyelerine saygılar  ;D

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #46 : 18 Ağustos 2015, 10:50:49 »
güzel üslup yoksunluğu; maalesef toplumumuzda giderek çoğalan ve bizlere de hiç yakışmayan bir hastalık gibi adeta..
bu konu üzerine kafa yoralım, lütfen..
önce, düşünmeden bir laf ediyoruz.. sonra, farkına varıp düzeltiyor ve özür diliyoruz; bu çok güzel bir davranış..
bunu yapabiliyorsak, az daha zorlayıp düşünmeye vakit ayırabiliriz.. düşünerek laf edelim..
iyi niyeti oluşturalım ve koruyalım; yeterli..

Haznedar'ın, kendi kullanımları için makine yapan arkadaşlarımın konularında yazdığı "ustaca önerileri" okudum çok kere.. uğraşma, benden al değil..! şöyle yap, böyle yap şeklinde öneriler.. ne kadar güzel..
bu noktada ürünü ilgilendirmiyor beni.. bir forumdaş olarak iyi niyetine saygı duyuyorum..

siz de öyle yapın Alper Bey.. aldığınız makinedeki sorunları (profesyonel biçimde, kısa zamanda!) üreticiyle konuşun..
bizlere de (forumdaşlarınıza) siz bir makine yaparsanız/yaptırırsanız tablasını şöyle eğin, açı ölçerini böyle büktürün.. deyin..

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #47 : 18 Ağustos 2015, 11:03:21 »
Bence yazmadan önce üreticiyle konuşmuştur...

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #48 : 18 Ağustos 2015, 11:09:09 »
Arkadaşlar her iki arkadaşımıza da biraz zaman tanıyalım.  ;)

Bir çözüm ve uzlaşı olacaksa bunu kendi aralarında yapmaları en uygunu olur sanırım. ;)

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #49 : 18 Ağustos 2015, 20:09:32 »
Düzeltme : Dik taşlama tablasında oluşan çiziklerden kaynaklı olduğunu düşündüğüm bıçağın ağzındaki izler kalın seramik zımparadan kaynaklanmış ve Zirkonyum 60 kumla gözlenmemiştir. Dik tablada çizikler var fakat bıçaktaki çizikler seramik zımparaya aittir...

Triton

• *
  • 37
« Yanıtla #50 : 06 Eylül 2015, 01:09:28 »
Ne Alper beyi ne de Tarık beyi tanırım. Tüm yazılanları okudum.
3000 lira diyorsunuz! 5 lira 10 lira değil.
3000 lira para veriyorsunuz ve aletle ilgili tecrübelerinizi paylaşıyorsunuz ve alınan cevap "özelden halledin". Alper Bey tebrik etseydi, mükemmel deseydi, yine "özelden halledin" mi diyecektiniz? Samimi değil bu tepkiniz. Kendinizi 3000 lira harcamış ve beklediğini bulamamış biri yerine koymuyorsunuz.
Son kullanıcı yorumları bizler için ve değerlendirmeyi bilirse üreticiler için çok kıymetli bilgilerdir. Mükemmelliğe de bu yorumlarla, tecrübelerle ulaşılır zaten. Ve profesyonellik de bunu gerektirir.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #51 : 06 Eylül 2015, 21:55:13 »
Ne Alper beyi ne de Tarık beyi tanırım. Tüm yazılanları okudum.
3000 lira diyorsunuz! 5 lira 10 lira değil.
3000 lira para veriyorsunuz ve aletle ilgili tecrübelerinizi paylaşıyorsunuz ve alınan cevap "özelden halledin". Alper Bey tebrik etseydi, mükemmel deseydi, yine "özelden halledin" mi diyecektiniz? Samimi değil bu tepkiniz. Kendinizi 3000 lira harcamış ve beklediğini bulamamış biri yerine koymuyorsunuz.
Son kullanıcı yorumları bizler için ve değerlendirmeyi bilirse üreticiler için çok kıymetli bilgilerdir. Mükemmelliğe de bu yorumlarla, tecrübelerle ulaşılır zaten. Ve profesyonellik de bunu gerektirir.

Sayın Triton ; olayın üzerinden 20 gün geçmiş taraflardan ses seda yok siz gelmiş bodoslama dalmışsınız olaya. Dikkatli okusaydınız eğer zaten gidişattan bir şeyler çıkarırdınız bence bu mesajınız çok ama çoook gereksiz. Birde merak ettim siz bıçak sevdalısı mısınız bıçak karşıtı mı? ( Profil resminiz kafamda soru işareti oluşturdu da )

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #52 : 06 Eylül 2015, 22:05:02 »
+1
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Triton

• *
  • 37
« Yanıtla #53 : 06 Eylül 2015, 22:39:10 »
Olayın üzerinden 20 gün geçmesi neyi değiştirir? Ürün inceleme konuları her daim günceldir.
Ürün incelemesine +1 yazmaktan daha faydalı bir görüşünüz veya katkınız varsa öğrenmek isterim.

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #54 : 06 Eylül 2015, 23:02:24 »
Aslında konuyu komple okumak gerek bence. Burada eleştirilere laf eden, eleştirene eleştirdiği için laf eden yok. Bu kadar tepkinin sebebi izlenilen yol, üslubun bozulması ve akabinde kendi pazarını oluşturma çabasıdır. Kimse Alper ustaya "aga sen bu makineyi nasıl eleştirirsin" dememiş. Ve dikkat edilirse tepki gösterenlerin çoğu Haznedar'ın sözü geçen makinesine ya sahip, ya test etme imkanı bulmuş ya da benim gibi alt modele sahip kişiler. Yani verilen tepkilerde kullanıcı yorumu. Zaten Alper ustada daha sonra sizin mesajın hemen üstünde bir düzeltme yapmış. O mesaja bakarsak Alper usta hatasını fark etmiş ve durumu düzeltmiştir. Bende kullanıcı yorumlarına çok çok değer veririm(forumda bununla ilgili bir öneri başlığım var). Ama bu konu bize şunu gösterdi ki bu tür aletlerin sağlıklı incelenebilmesi için önce işe vakıf olmak gerek sonrada iyi bir test süreci gerek. Öyle bir anlık sinirle, ben her şeyi bilirim, yaparım dediğim %100 doğrudur mantığıyla olmaz bu iş.

Konuyla alakasız olacak ama bende şahsen avatarın anlamını ve kullanıcı adının değişme sebebini merak  etim.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #55 : 06 Eylül 2015, 23:08:58 »
Aslında konuyu komple okumak gerek bence. Burada eleştirilere laf eden, eleştirene eleştirdiği için laf eden yok. Bu kadar tepkinin sebebi izlenilen yol, üslubun bozulması ve akabinde kendi pazarını oluşturma çabasıdır. Kimse Alper ustaya "aga sen bu makineyi nasıl eleştirirsin" dememiş. Ve dikkat edilirse tepki gösterenlerin çoğu Haznedar'ın sözü geçen makinesine ya sahip, ya test etme imkanı bulmuş ya da benim gibi alt modele sahip kişiler. Yani verilen tepkilerde kullanıcı yorumu. Zaten Alper ustada daha sonra sizin mesajın hemen üstünde bir düzeltme yapmış. O mesaja bakarsak Alper usta hatasını fark etmiş ve durumu düzeltmiştir. Bende kullanıcı yorumlarına çok çok değer veririm(forumda bununla ilgili bir öneri başlığım var). Ama bu konu bize şunu gösterdi ki bu tür aletlerin sağlıklı incelenebilmesi için önce işe vakıf olmak gerek sonrada iyi bir test süreci gerek. Öyle bir anlık sinirle, ben her şeyi bilirim, yaparım dediğim %100 doğrudur mantığıyla olmaz bu iş.

Konuyla alakasız olacak ama bende şahsen avatarın anlamını ve kullanıcı adının değişme sebebini merak  etim.

Ağzına sağlık Ali kardeşim, olayı çok güzel özetledin ama bence bu sayın Triton'u tatmin etmeyecek. Bende avatarı sordum ama cevap vermedi maalesef  O:-)

Triton

• *
  • 37
« Yanıtla #56 : 06 Eylül 2015, 23:12:23 »
Ali Bey, başta da dediğim gibi taraf olmam mümkün değil. Çünkü ne Alper ne de Tarık Bey'i tanırım.
Bahsi geçen makine ile bir süredir ilgileniyorum. Fiyatı bütçemi şu an için aşsa da almayı planladığım, istediğim bir makine idi.
E haliyle nasıldır diye merak ediyor insan. İlk kez "eline sağlık" dışında bir yorum alınca meraklandım. Tüm yazılanları okudum. Dahasını da öğrenmek isterim. Konu elbette tatlıya bağlansın, kavga gürültü olmasın. Ama biz amatörler de öğrenelim. Eksiği ne, iyileştirme için ne yapılabilir, ve en önemlisi bu iyileştirmeleri ben kendim yapabilir miyim? Bunları öğrenme hakkım elimden alınmasın :)
Yoksa kimseyi kırmak ya da yermek istemem.

Selamlar

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #57 : 06 Eylül 2015, 23:38:08 »
Ben makinamı şimdiye kadar bana ulaşanlara hiç övmedim direk referanslara yönlendirip o şekilde konuşmayı gerçekleştirdim. Triton Bey sizede bir öneride bulunayım önümüzdeki günlerde Kütahya da dostlarla buluşma gerçekleştiricez buyrun sizde gelin. Makinamı oraya burada anlatılanlarla aynı özellikte olacak şekilde getireceğim. Sizde yakından görme ve deneme şansınız olur. Hatta bu teklifim makinayı merak eden diğer forumdaşlar içinde geçerli.  :) :)

Triton

• *
  • 37
« Yanıtla #58 : 06 Eylül 2015, 23:53:58 »
Tarık Bey adım Mehmet. Nazik davetiniz için çok teşekkür ederim. O tarihlerde iş ve maddi anlamda uygun olursam muhakkak gelmek isterim.
Çok teşekkür ederim.

Selamlar

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #59 : 07 Eylül 2015, 00:24:34 »
Alper kardesim namludaki o cizikler makinandan değil kardeşim yanlar daha agresif ısırır düz değil dengesiz bastırmışsın .Tarık kardeşin makinasını gördüm .Makina deyince artık ağzımdan burnumdan makina çıkıyor .20 sene matbaa makinaları torna ,freze ,taşlama,pantograf,azdırma,işleme merkezi cnc derken azıcık tecrübemiz oldu bu arada uçuş makinalarını saymıyorum, aranızdaki tatsızlığı düzeltelim o makinada abartıldığı kadar hataların olduğunu düşünmüyorum eğer varsa ben Tarığın sanatkarlığına hürmet ben en iyi şekilde tamir ederim siz yeterki birbirinizi kırmayın canım kardeşlerim makinaya alışmak zaman gerektirir bende makinamı kişiselleştiriyorumki full aksesuar alman malı makinam olmasına rağmen her gün yeni bir yerini hoşuma gittiği gibi yapıyorum Tarığada rica ederiz sana sertleştirilmiş taşlanmış bir tabla yollar şikayet ortadan kalkar aranızı bulalım tatlıya bağlayalım ...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar